Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лабрадор - съвети

  • 336
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 12
Здравейте,
 отглеждам женска шоколадова лабрадорка на 3 месеца почти. От известно време (от както се затопли времето) забелязвам, че НЕ дояжда докрай полагаемата си храна ( давам приблизително по 300грама на хранене). Доктора ни съветва да и даваме три пъти на ден, като и правя ориз със свинско или пилешко + гранули джуниър Педигри + бирена мая.
За трите си месеца е 4кг, но видимо е кльощава.
Споделете какви домашни манджи правите и се харесват от вашите пупета.

Другият съвет, който искам да ми дадете е свързан с хапането и скачането. Много е жизнена, но прекалява с постоянното хапане по ръце, крака, дрехи, обувки. Наясно сме, че и растат зъбките и сме купили една чанта с играчки, който също гризе постоянно, но при контакт с нас започва хапането и скачането. Не можем да застанем спокойно на двора с нея за 5минути... скача като заек и не слуша команди, не се засяга когато я наказваме с плесница и продължава.
Какво прилагате вие ?

Благодаря

# 1
# 2
  • Мнения: 5 994
Кучето ми е голдън ретривър, но породите са близки.

За храненето- на тази възраст препоръчвам да храниш изцяло с гранули, защото имат обогатен състав, специално предназначен за нуждите на подрастващото кученце. Трудно с домашна храна можеш да покриеш тези нужди балансирано. Педигри е калпава храна. Първите месеци е добре да храниш с качествена храна от по-висок клас, именно защото животното сега расте.  Роял Канин или  Еукануба примерно.
Моята голдънка е по-скоро на домашно хранене, защото не харесва гранулите, но до първата годинка е хранена почти изцяло с гранули.
Другата подробност е, че кучетата бързо свикват на домашната храна и после не искат гранули, така че бързо направи нужното да се възвърнете към гранулите.

300 грама ми се вижда много голямо количество за една порция. Че то целият порцион на гранулите за ден е по-малко от 300 грама за тази възраст.
На тази възраст кученцата се хранят по 4 пъти.  Давайте по-малки количества 4-5 пъти през деня.
Препоръчвам хранене изцяло с гранули и стриктно спазване порциона на опаковката на храната.

4кг. ми се струва малко слабичко за тази възраст, но не бързайте да го охранвате, няма как да стане изведнъж.


За хапането- период е и ще отмине с израстването на постоянните зъби. Когато ви хапе, бутайте играчка в устата, правете забележка, преустановявайте играта. Ако много се е разгорещило в хапането и нищо не помага, добре е да имате възможност да го затворите в отделно помещение малко да се успокои.
Не го наказвайте с плестници. Това не е добър подход. Най-доброто наказание е игнорирането - преустановете играта, затворете го за няколко минути.

Общи условия

Активация на акаунт