СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 124
  • 990
  •   1
Отговори
# 390
  • софия
Честито на рискувалите и спечелили на трето класиране!
Направо съм 😬 Баловете почти като на първо. Това тотално разби теорията на госпожата, която беше убедена, че това класиране е за ниските балове.

# 391
  • Пловдив
Този резултат прецедент ли е? Понеже не съм следила до сега...

# 392
  • Пловдив
Лелее, баловете в Пловдив са умопомрачителни!!! По-високи от 2,а за ФЕГ например и от 1 🤣. На 2 мин бал ФЕГ беше ужасно ниския 290, сега е 350. В Руската паралелката с Френски си е със същия бал като 2,или малко по-висок, в Патриарха бала на 3 е по-висок с 40 т. от 2,и въобще.... Дори и смелата ПГ по битова техника, която приемаха с бал 190 на 2,сега бала е 320 😅. Нашия бал нямаше не само да не ни стигне за Руската, ама и щяхме да загубим мястото в ъв ФЕГ, а там имаше 3 места, и щяхме да не можем дори и в Патриарха, където щеше да влезе още на 1,ако беше напред в желанията. С две думи, 3 класиране е супер неоправдан риск. Честито на спечелилите!

# 393
Не бих търсила нито логика, нито общо правило за третото класиране. Най-малкото бих го равнила с второ.
Както вече писах още през годината - не бих участвала, моите деца не биха изявили такова желание също. За където им стига балът - за там. Ако не са били приети никъде, разбира се ще участват, но само в такъв случай. Тогава просто ние не сме си преценили правилно картите преди анонса, грешката е наша и ще трябва да си я понесем. Има хора, които и доста се надскачат. И объркват децата.
Местата за трето са малко, определени единични бройки в паралелка и за мен това класиране е за хора, които смятат, че не са направили добър избор при първото класиране и са решили да го променят. И които никак, ама никак не си харесват мястото, на което са приети. /Друг е въпросът защо са го писали./ Следователно шанс имат основно наистина тези, с много високите балове, за малкото бройки в читавите училища, останали незаети след второ. Тук-там някой с по-нисък бал ще извади късмет, но лично за мен това е по-скоро изключение за хубавите места.
Ако беше за ниски балове третото класиране, то нямаше да се подават нови заявления, а логиката щеше да следва тази, на второто - можеш да местиш ход само напред по вече подаденото заявление. Но това е друг тип класиране. Съответно подчинено на доста по-различна "логика". Прилича по-скоро на първо /след подаване на заявление/, отколкото на второ.

# 394
Не знам поради каква причина някои си мислят, че трето класиране е за ниските балове. За всички е. И съвсем очаквано децата с високи балове, които решат да рискуват да с по-голям шанс за прием на желано място.
Мен друго ме дразни тези дни. По новинарските сайтове излизат купища подвеждащи заглавия и статии, които описват колко много свободни места имало след второ класиране в София и някои от другите големи градове. Информацията е поднесена така, че ако не си навътре в ситуацията, оставаш с впечатлението, че не си пожелал, не си се записал където искаш 😐

# 395
  • София
Миналата година преобладаващо пак бяха по-високи баловете спрямо второ класиране.
Иначе - не че имахме намерения - добре, че не сме участвали. Щяхме да се закачим само в паралелка АЕ/РЕ, която в крайна сметка се оказа, че никой у дома не иска.

# 396
Нямаше да му стигне балът за трето, а нямаше и да се прекласира в неговата паралелка, аз така си и мислех де.

# 397
А за Туес щеше да ни стигне бала, ама ще си мълча, че и без това съм по-доволна от там дето ги приеха Wink шанс, някой е рискувал и е спечелил

# 398
  • София
Миналата година преобладаващо пак бяха по-високи баловете спрямо второ класиране.
Иначе - не че имахме намерения - добре, че не сме участвали. Щяхме да се закачим само в паралелка АЕ/РЕ, която в крайна сметка се оказа, че никой у дома не иска.
Къде това?

# 399
  • София
Първа АЕГ.
Но тя през цялото време беше само някаква моя фикция. Дъщеря ми си искаше във Втора.

# 400
  • София
И аз доста спорих с колеги за резултатите от НВО тази година. В някакви репортажи казали, че били ниски и имало много свободни места. То реално места има, но едното няма общо с другото. А и баловете са по-високи от 2019.

# 401
Да, места има, това никой не го отрича. Повече са от бройката деца. Но не това е от значение.
Човек не бива да слуша журналисти. Обикновено те не са и такива, а просто дописници на повърхноста, непълна и затова - често пъти заблуждаваща информация.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 14:51 от Judy

# 402
Който рискува, печели! Ако бяхме играли на трето, за по-желаната паралелка в ТУЕС, щеше да ни стигне бала. Имаше само две места. Едното дете е с 480, другото 440. Ама, ако имаше още едно дете с висок бал, щяхме много да ревем... Добре, че младежът се успокои и реши да не рискуваме!
Късмет на всички деца!

# 403
  • София
Това е някакъв много актуален тренд в журналистиката. Пускаш половината информация и се получава фалшива новина. 😁
Напоследък на същия принцип публикуваха половината съобщение на МвНР и така се разбра, че Гърция затваря, видиш ли, за туристи. Беше поръчкова статия вероятно.

# 404
  • о`майна лунна нощ е
Който рискува печели, който не - стои си там, където е приет.
Паралелката с немски в Руската гимназия Пловдив /нашето номер 1/ имаше само една свободна момчешка бройка за трето. Минимален бал на второ класиране - 376,5. Класираният за нея сега е с 356 - т.е 20,5 единици надолу. Нашият бал беше 373. Ако бяхме играли, мястото щеше да е наше.
Извиках информативно тийна да го осведомя какво е станало. Сбръчка вежди и отсече - много рисково беше, не си заслужаваше, добре ми е тук. Ми, олекна ми.
Радвам се, че реално сме имали шанс за там, където вече не съм сигурна дали наистина исках да попаднем или беше просто плод на мах осребряване на бал и чесане на его. Радвам се, че и изборът беше в нас, а не наложен от крайна необходимост.

Общи условия

Активация на акаунт