СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 113
  • 990
  •   1
Отговори
# 405
Някой дали е наясно тази година на 4то кл.с оргиналните свидетелства ли се кандидатства или пак зависи от училището?

# 406
Който рискува печели, ...
...само понякога. Laughing
Ако печалбата беше сигурна, нямаше да е риск.

# 407
  • София
Страхотни парадокси на това класиране. Първа английска с по-ниски балове от 18-то и 22-ро!
Не е толкова парадоксално.Резултатите са следствие на търсенето.Ако искам френски или японски,няма какво да правя в 1АЕГ.Нека съпоставяме неща,които са на една плоскост.В 18 СУ имаше едно място в паралелката ФЕ/ИЕ и е заета от дете с бал 424 ( на първо класиране минималния беше 381,на второ 375).Явно е заето местенцето от дете,което си иска да учи френски език,а не му е стигнал бала за ФЕГ

# 408
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Не знам поради каква причина някои си мислят, че трето класиране е за ниските балове. За всички е. И съвсем очаквано децата с високи балове, които решат да рискуват да с по-голям шанс за прием на желано място.
Мен друго ме дразни тези дни. По новинарските сайтове излизат купища подвеждащи заглавия и статии, които описват колко много свободни места имало след второ класиране в София и някои от другите големи градове. Информацията е поднесена така, че ако не си навътре в ситуацията, оставаш с впечатлението, че не си пожелал, не си се записал където искаш 😐
[/quot

Аз също се дразня много. Доста неадекватно и заблуждаващо за всички, които не се варят на този огън.

# 409
  • Пловдив
Който рискува печели, който не - стои си там, където е приет.
Паралелката с немски в Руската гимназия Пловдив /нашето номер 1/ имаше само една свободна момчешка бройка за трето. Минимален бал на второ класиране - 376,5. Класираният за нея сега е с 356 - т.е 20,5 единици надолу. Нашият бал беше 373. Ако бяхме играли, мястото щеше да е наше.
Извиках информативно тийна да го осведомя какво е станало. Сбръчка вежди и отсече - много рисково беше, не си заслужаваше, добре ми е тук. Ми, олекна ми.
Радвам се, че реално сме имали шанс за там, където вече не съм сигурна дали наистина исках да попаднем или беше просто плод на мах осребряване на бал и чесане на его. Радвам се, че и изборът беше в нас, а не наложен от крайна необходимост.
Благодаря ТуиГ че не сте участвали 😉. Там е влязъл приятелят на детето. Искаше да е в ЕГ Пловдив но бяла му беше много нисък. Е няма да са в 1 клас, но поне ще са в съседни училища.

# 410
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря ТуиГ че не сте участвали 😉. Там е влязъл приятелят на детето. Искаше да е в ЕГ Пловдив но бяла му беше много нисък. Е няма да са в 1 клас, но поне ще са в съседни училища.

Ето и още един повод да се усмихнем! Честито класиране на момчето!

# 411
  • София
http://ruo-sofia-grad.com/справка-за-минималния-и-максималния-б-3/

Интересно какъв е случаят на 19 СУ "Елип Пелин"?
АЕ с датски - 475.5.

Това е невероятна мистерия.

Момичета, близкото ми дете с бал 201 не е класирано и на този етап. Майката е отишла днес в 19то училище и директорката й е казала, че ще има свободни места, да следи. Но предвид високият бал на паралелката и ниският на детето, какъв е шанса да го приемат? Или на 4то класиране критериите са други?

# 412
Моето е щяло да се класира там, където искаше, но нямаше как да знаем. Не си струваше риска. Ще кажа всяко зло за добро и това е. + ще прегледам местата за 4-то.

# 413
  • София
А за Туес щеше да ни стигне бала, ама ще си мълча, че и без това съм по-доволна от там дето ги приеха Wink шанс, някой е рискувал и е спечелил
На нас щеше да ни стигне за първото желание /17 ед.по-нисък бал от нейния/, но не посмях да рискувам, а на плахия ми въпрос за такава авантюра ми бе категорично забранено от наборката. Така че - честито на рискувалите и спечелилите.

# 414
Леле, в Стара Загора на трето класиране в електротехникума максималният бал е 420,75. Паралелката е с мин. бал 102 на първо класиране, във второ изобщо липсва. Както може да се предположи, училището е с възпитаници преобладаващо от ромски произход. В същото време пак на 3-то класиране са приели по 1 дете в езиковата и математическата с балове съответно 269 и 297. Някое дете много се е прецакало с подредбата и на 1-во и на 3-то класиране. Flushed Много добра илюстрация, колко е важно родителите да са информирани и заинтересовани.
https://www.ruobg.com/messages/images_24/source/source/7%20%D0%B … 0%D0%BA%D0%BB.pdf

# 415
  • столицата
Високите балове на 3 класиране най-вероятно се дължат на недобре обмислена подредба на паралелките  при първото .

# 416
  • sofia
Страхотни парадокси на това класиране. Първа английска с по-ниски балове от 18-то и 22-ро!
   Все пак 18-то и 22-ро са без квоти,  сравнението никак не е точно, не виждам балът да надминава девойките в 1 АЕГ, така че няма парадокс.

# 417
http://ruo-sofia-grad.com/справка-за-минималния-и-максималния-б-3/

Интересно какъв е случаят на 19 СУ "Елип Пелин"?
АЕ с датски - 475.5.

Това е невероятна мистерия.

Момичета, близкото ми дете с бал 201 не е класирано и на този етап. Майката е отишла днес в 19то училище и директорката й е казала, че ще има свободни места, да следи. Но предвид високият бал на паралелката и ниският на детето, какъв е шанса да го приемат? Или на 4то класиране критериите са други?
И като повод да се закача в темата. Във всички класирания, вкл. и четвърто балът играе основна роля. С бал 201 шансът за 19-то е доста илюзорен, още повече, че в такъв момент хората сондират, директорите и учителите споделят нива на кандидатстващи и трудно би артисало мястото...
Честито на тези, които на трето са попаднали на желаното място.

# 418
В Бургас, макар и първи по публикуване на статистики, омазаха много яко ситуацията с обявяване след второ класиране на допълнителни бройки в професионалните училища. Освен, че ще стартират с набъбнали паралелки, за три от тях - ПГКПИ, Търговската гимназия и Строителния (паралелките Строителство и Архитектура) насилствено свалиха нивото.
Аз съм смаяна.

# 419
  • Бургас
Аз дори не съм разбрала, че отпускат допълнителни бройки в Бургас.
На моя син щеше да му стигне бала за ПГКПИ, но здраве да е. Като видях минималния бал щях да падна.
По колко деца ще са в клас?

Общи условия

Активация на акаунт