СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 131
  • 990
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Между другото звънях в ДСП във връзка с новата помощ за осмокласници. Такава до сега не е имало и може да си останем единственият випуск с подобна финансова инжекция. Била свързана с извънредното положение, а не с регулярното подпомагане на семействата с деца.
така, де...ама пак е обвързана с доход и ще вземат единици.

# 436
Учудващо висок бал има тази година на трето класиране. Или много деца с висок бал не са преценили добре ситуацията, писали са малко желания и са останали некласирани на първо и второ класиране, или много деца с висок бал са се отписали след второ и са отишли на трето, като са решили, че със сигурност ще им стигне за по-предно желание.  Ако вярното е второто, ще има места и за четвърто класиране, но там какви са правилата не ми е ясно.

# 437
Между другото звънях в ДСП във връзка с новата помощ за осмокласници. Такава до сега не е имало и може да си останем единственият випуск с подобна финансова инжекция. Била свързана с извънредното положение, а не с регулярното подпомагане на семействата с деца.
така, де...ама пак е обвързана с доход и ще вземат единици.
Ами според отпускащите я, ще вземат 2/3 от набора - пизах по-назад - около 44 холяди осмокласници от 62 хиляди набор.. нещо такова.
Не знам как са го сметнали ама на така я рекламират...
https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/44-hiliadi-os … -250-leva-308316/

# 438
  • София
Хм, не знам как толкова много са писали, че ще вземат - условията са под 450лв на член от семейство.
П.п. жива мъка ми е да пиша от телефона

# 439
В Бургас, макар и първи по публикуване на статистики, омазаха много яко ситуацията с обявяване след второ класиране на допълнителни бройки в професионалните училища. Освен, че ще стартират с набъбнали паралелки, за три от тях - ПГКПИ, Търговската гимназия и Строителния (паралелките Строителство и Архитектура) насилствено свалиха нивото.
Аз съм смаяна.

От 1-2 години повдигам темата за това, че занапред все повече места и паралелки ще има за професионално обучение. Даже помня, че някой тук ми се обиди, макар че решението нито е мое, нито имам нещо общо с него. Само оповестих насоките, за които чух от учители тогава и споделих програма за това.
В този смисъл е нормално, ако местата в областта са в недостиг, да пуснат нови именно в професионалните.

Да попитам по повод горния постСолничка - как насилствено се сваля ниво? Свъзможен прием на деца с по-нисък бал ли? Чие ниво бе свалено така? На набъбналите паралелки? Или общото? Защо обявяването на нови места в професионалните паралелки да е пречка?
По колко деца станаха в клас с новите бройки?
Питам, защото ми стана интересно. Не съм в Бургас, не знам какво се обсъжда на място. Местните са по-запознати и се надявам да пояснят и тук.
Местните нищо не обсъждат. Ето, Мария дори не е разбрала, че има такова нещо. И със сигурност не е само тя. Аз прочетох тук и лично не съм засегната. Днес отворих от любопитство да видя баловете.
Паралелките очевидно ще станат по 29, вместо по 26.

Иначе почините за увеличаване на професионалните паралелки нямат нищо общо с промяна на правилата на полувремето на мача.

За свалянето на нивото какво да кажа, GJK май публикува днес. Паралелка с мин бал на първо 401,75 и 398 на второ, сега има мин бал от 128.

# 440
  • Пловдив
Хм, не знам как толкова много са писали, че ще вземат - условията са под 450лв на член от семейство.
П.п. жива мъка ми е да пиша от телефона
пак прах в очите на хората и заради мeдиите...да се тръби, че дават нещо.

# 441
Аз бях доста изненадана още като прочетох за идеята.  Не е работа на кмета да се занимава с това. Има си РУО. Да не говорим, че план-приемът е минал поне три официални обсъждания преди да бъде утвърден.Не знам какво точно са правили, когато е трябвало въпросът да бъде решен, но е факт, че в ДПП са заложени 3718 места за областта, а статистиката на успеваемостта показва, че на НВО са се явили 3839 ученици. И защо трябваше да минат две класирания, за да стане ясно, че местата не достигат?

# 442
  • край голямата локва
Питам, защото ми стана интересно. Не съм в Бургас, не знам какво се обсъжда на място. Местните са по-запознати и се надявам да пояснят и тук.
Не е въпроса по колко, а какви деца.
В тези училища се учи, а в две от тях се учи много.
Особенно от новото се чуват изключително позитивни неща. Съответно децата са масово с балове около и над 400, а минималните са доста над  300.
А сега кметът вкара изкуствено  деца с под 200 в тези паралелки.
Можеше да го направят след второ, минималните балове щяха да са съвсем различни.

# 443
Аз бях доста изненадана още като прочетох за идеята.  Не е работа на кмета да се занимава с това. Има си РУО. Да не говорим, че план-приемът е минал поне три официални обсъждания преди да бъде утвърден.Не знам какво точно са правили, когато е трябвало въпросът да бъде решен, но е факт, че в ДПП са заложени 3718 места за областта, а статистиката на успеваемостта показва, че на НВО са се явили 3839 ученици. И защо трябваше да минат две класирания, за да стане ясно, че местата не достигат?
                     Ами явно не могат да смятат с четирицифрени числа. Smiling Imp

# 444
  • sofia
Всичко друго мога да си обясня, но бал 475,5 в 19-то, при положение че максималният за тази паралелка на първо класиране е 379,5, не мога. Просто не мога да измисля как са редени желанията на първо, че и на трето класиране, за да се стигне до там. Ще мисля още...
  Освен да са искали да цъкнат 91, но от напрежение да са ударили 19😁😉

# 445
Това последното ми се вижда най-вероятно.

# 446
Аз бях доста изненадана още като прочетох за идеята.  Не е работа на кмета да се занимава с това. Има си РУО. Да не говорим, че план-приемът е минал поне три официални обсъждания преди да бъде утвърден.Не знам какво точно са правили, когато е трябвало въпросът да бъде решен, но е факт, че в ДПП са заложени 3718 места за областта, а статистиката на успеваемостта показва, че на НВО са се явили 3839 ученици. И защо трябваше да минат две класирания, за да стане ясно, че местата не достигат?
                    Ами явно не могат да смятат с четирицифрени числа. Smiling Imp
Да му се не знае пак не излиза бройката. Head Band
Закрили са паралелка една. С наличното инфо не докарват до разликата 3839-3718 необходими свободни места.
Ще се обявяват и места за четвърто. Изложихме сме направо. Grinning

# 447
А, на мен ми изглежда, като хитър начин да запишем "нашите" Simple Smile Без много шум! Кой разбрал, разбрал.
Как пък никой не разбра, че обявените места са по-малко от децата, чудна работа?!

# 448
  • София
Пък аз даже не знам какво е това19то училище. сега ще го разгледам, но и за мен е невероятен този бал там. А за детето с бал 201 да вземе да кандидатства в повече паралелки, въпреки че четвърто си е с оригиналното свидетелство и не виждам изобщо как ще успее там. Много често на трето баловете са по-високи от второ.

Намира се в квартала срещу Военна болница.
Випускът до 7-ми клас е с добра заявка- гравитира около 18-то, 22-ро, 51-во., съдейки от резултати НВО. Приятелските  деца от 19-то са с бал, гравитиращ към 490 и са в Испанската, два броя момчета.
Горния випуск, обаче, е двойно по-зле, минава към 40 места назад, съдейки от ДЗИ-БЕЛ на изход.
Имам приятелски деца, които от ЧУ, отидоха в 22-ро, там не се справиха с нивото и майката ги премести в 19-то.
Двамата завършиха, момичето следва медицина вече 4-ти курс /платено/, двете момчета не са от учащите и няма да се развиват в академична среда.

Не е въпроса по колко, а какви деца.
В тези училища се учи, а в две от тях се учи много.
Особенно от новото се чуват изключително позитивни неща. Съответно децата са масово с балове около и над 400, а минималните са доста над  300.
А сега кметът вкара изкуствено  деца с под 200 в тези паралелки.
Можеше да го направят след второ, минималните балове щяха да са съвсем различни.

Горките деца. Ако тези с ниския бал успеят да се адаптират с по-високото темпо, възможно е да се впишат. В противен случай, цялата паралелка дърпа назад.

# 449
  • София
19то  училище ни беше предпоследното желание, последното бе 119то.
Писах го, заради ниският бал /311/, за да не остане без училище. Предполагам, че и други са го направили заради това.

Общи условия

Активация на акаунт