СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 159
  • 990
  •   1
Отговори
# 450
Аз пак да попитам, някой дали знае за 4то с оргиналното свидетелство ли ще се кандидатства или както миналата година по преценка на училището?

# 451
  • София
Предполагам, че ще се разбере, когато училищата обявят свободните места.

# 452
  • София
Аз пак да попитам, някой дали знае за 4то с оргиналното свидетелство ли ще се кандидатства или както миналата година по преценка на училището?
Зависи от училището. Всъшност, какво изисква да се представи оригинал? Класиранията са в различни дни, винаги е възможно като те класират да отидеш, да си изтеглиш документите и да се запишеш.

# 453
  • София
Добре де, да речем в училище Х има 2 свободни места за 4то класиране. Как кандидадствам в него?

# 454
Дано да не греша , но доколкото си спомням миналата год. 1АЕГ И 2 АЕГ приемаха и копия за 32 беше с оригинал( и сега на страницата им пише така).

# 455
За 19-то - възможно е някое дете да иска да учи датски. Странното е защо обаче не го направят първи. Според мен много биха си завишили търсенето към училището, ако обявят датски и норвежки като първи.

# 456
475 бал за 19-то си е направо "годишното хабене на бал".

# 457
Добре де, да речем в училище Х има 2 свободни места за 4то класиране. Как кандидадствам в него?
Както каже директорът. Ще бъде публикувана съответната заповед.

# 458

Зависи от училището. Всъшност, какво изисква да се представи оригинал? Класиранията са в различни дни, винаги е възможно като те класират да отидеш, да си изтеглиш документите и да се запишеш.
                  Записването с оригинал значи,че си се отписал от мястото ,на което си.Така се ограничават кандидатите за свободното място.Ако е с копие могат и 1000 кандидати да има за мястото,защото няма риск.При оригинал - неоправдан голям риск и кандидати малко.

А може някой да е сбъркал цифрата 1 с 4! И балът да е 175.Yum

# 459
  • София
Абсолютно и няма кой да му отнеме първото място.

# 460
Тези хорица са допуснали някаква грандиозна грешка при реденето!
Дано има добро развитие за детето!

# 461
Което ме подсеща за една ситуация, която нищихме надълго и широко. Може балът да е на ученик, отдавна записан в училище извън ДПП. А може и да е грешка в документа.

Да добавя само едно писъмце  от многоуважаемата д-р Кастрева.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,

На 30.07.2020 г.  класираните на трети етап следва да се запишат в съответните училища с оригиналните документи.

Учениците, които не се запишат, не запазват местата си. Тези места ще бъдат обявени като свободни за четвърти етап на 03.08.2020 г.

Попълването на свободните места след трети етап на класиране е по график, утвърден от директора на приемащото училище и следва да се осъществи в периода от 04.08.2020 г. до 10.09.2020 г. Необходимата информация се получава от директорите на приемащите училища, където се извършват подаването на документи и класирането.

Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора, оригинал на свидетелството за завършено основно образование и медицинско свидетелство за здравословното им състояние за прием в професионални паралелки и профил „Физическо възпитание и спорт“.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 18:23 от Анонимен

# 462
  • София
Според мен балът от 19-то ще отлети някъде другаде на 4-то класиране.

# 463
  • София
За протокола. По време на подаване на заявления за 3 класиране, момиче, прието в  73.СУ е изтеглило документите си. Тоест със сигурност 73.СУ ще обяви 4 класиране поне за едно момиче.

# 464
  • Пловдив
Който рискува печели, който не - стои си там, където е приет.
Паралелката с немски в Руската гимназия Пловдив /нашето номер 1/ имаше само една свободна момчешка бройка за трето. Минимален бал на второ класиране - 376,5. Класираният за нея сега е с 356 - т.е 20,5 единици надолу. Нашият бал беше 373. Ако бяхме играли, мястото щеше да е наше.
Извиках информативно тийна да го осведомя какво е станало. Сбръчка вежди и отсече - много рисково беше, не си заслужаваше, добре ми е тук. Ми, олекна ми.
Радвам се, че реално сме имали шанс за там, където вече не съм сигурна дали наистина исках да попаднем или беше просто плод на мах осребряване на бал и чесане на его. Радвам се, че и изборът беше в нас, а не наложен от крайна необходимост.
Благодаря ТуиГ че не сте участвали 😉. Там е влязъл приятелят на детето. Искаше да е в ЕГ Пловдив но бяла му беше много нисък. Е няма да са в 1 клас, но поне ще са в съседни училища.

Ренка, вероятно ще са в един клас с Кали Smiley
Не зная как ще разпределят 2-те паралелки - попитах при записването, но не можаха да ми кажат.

Общи условия

Активация на акаунт