СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 076
  • 990
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Неслучайно пише само за оригинал на диплома.
Нотариално заверения препис на документ удостоверява достоверността на копието. В случая обаче целта на правилото за представяне на оригинал е да се гарантира, че кандидата няма да е записан другаде. Затова, ако се приеме нотариално заверено копие - то трябва да се изисква задължително показване и на оригинала на дипломата при подаване на заявлението. Иначе ще бъде заобиколена целта на правилото.
Тъй де, другите са го казали вече, ама айде и аз Simple Smile

# 481
Аз пък смятам, че е крайно време да се промени нещо в балообразуването като например да се формира само от НВО като така максимално се избягва субективното оценяване. Тогава резултатите за някои ще са доста по-различни (същото важи и за МУ Innocent).

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 20:15 от laki

# 482
  • София
А защо да не е като по наше време - който иска да кандидатства в езикови гимназии и специализирани училища - да се яви на изпит за там. Балообразуване от НВО само не е много справедливо за притеснителните деца. Моят син ме изненада със спокойствието, с което се яви и изкара резлутати според способностите си, дори отгоре. Но има деца, които много се паникьоскат и това се отразява на представянето им. Колко хора дасега споделиха, че на предварителните матури са изкарали повече точки децата им.

# 483
  • Пловдив
И аз отдавна го споменавам това...

# 484
  • Пловдив
То и аз искам да е така, ама няма как според мен, ще има много много деца с еднакъв бал и няма как да ги отсеят. Е интерес на истината в момента е добре, тежестта на годишните оценки не е чак толкова голяма, по мое време беше на равно с оценката от изпита. Това ми изяде главата, ама да не се връщам на старо работи. Та, и така е що-годе справедливо. Мен ме по дразни тази година промяната на вече писани годишни оценки спрямо резултат от НВО. Но, понеже е в интерес на повечето деца, какво да се прави.

# 485
Моята дъщеря е точно от тези деца , тя буквално се " срина " на НВО .На всички ПИ изкара добри резултати , но НВОто е въпрос и на психика.

# 486
  • София
Балообразуване от НВО само не е много справедливо за притеснителните деца.
Ако не е НВО, а е отделен изпит няма да се притеснява притеснителното дете, а?

# 487
  • София
Балообразуване от НВО само не е много справедливо за притеснителните деца.
Ако не е НВО, а е отделен изпит няма да се притеснява притеснителното дете, а?
Ще се притеснява, разбира се, но поне ще го прави, защото иска. А не защото е задължително. Познавам деца, които не искаха да се местят от училищата, където са били. При сегашното положение дори, за да останат в старото си училище, трябва да кандидатстват. То всъщност не е задължително, може и да не се явиш, но се умножава после по 0, нали... Не знам, ясно е че се търси някакъв вид контрол от държавата и осредняване на нивото, но не знам дали това е верният начин.

# 488
Отделен изпит за гимназиите ще отсее тези, които сега пишат всички езикови+смг+туес. Някога, никой не кандидатсваше в 10 езикови, лашкайки се между английски, френски или немски. Целенасочено едни хора се готвеха за английската или друга езикова, тези със заложби в математиката за СМГ и т.н. Но.... това е регламента и по него ще играем.

# 489
  • София
Когато става въпрос за явяване на изпит, всеки може да блокира, да се срине, да се притесни.
Случвало се е на самата мен.
Има и доста други неправди, далеч по-отчайващи от лоши обстоятелства при кандидатстване в училище.
Такъв е животът.
Падаме, ставаме, изтупваме прахта и продължаваме напред. 😊

# 490
Отделен изпит за гимназиите ще отсее тези, които сега пишат всички езикови+смг+туес. Някога, никой не кандидатсваше в 10 езикови, лашкайки се между английски, френски или немски. Целенасочено едни хора се готвеха за английската или друга езикова, тези със заложби в математиката за СМГ и т.н. Но.... това е регламента и по него ще играем.
90-те години във Варна нямаше отделни изпити за всяка гимназия.
Имаше изпити по БЕЛ и МАТ, които се държат след 7-ми клас при кандидатстване във всички езикови и математическа, и друг изпит по математика, с друга скала на оценяване и доста по-труден за Икономическия техникум (сега Търговска гимназия). Приемът в останалите училища се провеждаше след 8-ми клас по документи.

Резултати от ПИ не могат да се приравняват или сравняват с тези от НВО, защото изпитите не се провеждат от РУО. Според дъщеря ми "матури" от предишни години е нямало трудни (по МАТ конкретно), но трудни ПИ е решавала.

# 491
Здравейте!
От тази учебна година ще уча и живея в  София. Аз съм от провинцията и съответно ще живея под наем. Търся си съквартирант. Ако някой има дъщеря 7 за 8 клас,търси апартамент в центъра на София( около 9ФЕГ) и иска съквартирант,моля да ми пише. Момиче съм.
Благодаря предварително.

# 492
НВО е по-безобиден вариант от целенасоченото кандидатстване в МГ/ЕГ, защото във втория случай емоционалния елемент е много по-голям.

# 493
  • Пловдив
Самодива, през 90-те години вече бяха променили нещата. Само че през 1994 в Пловдив можеше да напишеш само пет училища/паралелки. През 1997 за сестра ми вече можеха да се изреждат всички училища/паралелки, в които имаше прием след 7 клас.

# 494
А защо да не е като по наше време - който иска да кандидатства в езикови гимназии и специализирани училища - да се яви на изпит за там. Балообразуване от НВО само не е много справедливо за притеснителните деца.
Няма значение как ще се казва изпита, това няма да реши проблема на притеснителното дете! При всеки изпит, освен знания, има елемент на концентрация, мобилизация.
Моето дете е решавало два еднакви теста в два поредни дни, първо с 2 грешки, на другият ден 50%.
Тестовете в школата ги направи с по-висок резултат, от тези които му дадоха за домашно Simple Smile . Късмет или мобилизация, не знам! Хубавото е, че на изпита се справи добре, но можеше и да се омотае Simple Smile Шанс

Общи условия

Активация на акаунт