СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 076
  • 990
  •   1
Отговори
# 495
В София няма голям проблем с езиковите училища. Ако не стане в елитните, има достатъчно други езикови гимназии, които предлагат чуждоезиково обучение по същите програми. А и баловете са прилични - нито много високи, нито ниски, за да има някакви притеснения за средата.

# 496
  • софия
Отделен изпит за гимназиите ще отсее тези, които сега пишат всички езикови+смг+туес. Някога, никой не кандидатсваше в 10 езикови, лашкайки се между английски, френски или немски. Целенасочено едни хора се готвеха за английската или друга езикова, тези със заложби в математиката за СМГ и т.н. Но.... това е регламента и по него ще играем.
И аз винаги съм се чудила какво е това дете,което му е все тая какъв език ще учи по 20 часа в осми клас. Сигурно мамите решават. А после.... Едно време кандидатствах в една единствена гимназия с математика и стремеж за диплома с отлични оценки по всичко. Без уроци. Училището стигаше. А математиката си е същата. Нямаше "мазнинка"за частни школи. Професионалните гимназии си бяха пълни. Всички знаем колко хляб има в един кадърен електротехник. Ама не ~ да не се бастиса бала май е критерия в сегашното образование.

# 497
Всичко друго мога да си обясня, но бал 475,5 в 19-то, при положение че максималният за тази паралелка на първо класиране е 379,5, не мога. Просто не мога да измисля как са редени желанията на първо, че и на трето класиране, за да се стигне до там. Ще мисля още...
Майка българка, баща датчанин, след 2-ро са решили, че след 5г ще си ходят в Дания 😂Например.

# 498
Имаше подобна случка с 19-то в нашия набор, но не се вдигна шум - нещата приключиха на първо класиране. Децата са близнаци и родителите не искат да ги делят. Има съображения едното дете да учи близо до дома. Другото изкара много висок бал, но остана в същото училище по решение на семейството. Как ли не са ги уговаряли родителите на другите деца от класа. Без полза. Така били решили! Тяхно право.

# 499
  • Пловдив
]
Ренка, вероятно ще са в един клас с Кали Smiley
Не зная как ще разпределят 2-те паралелки - попитах при записването, но не можаха да ми кажат.
Миленка, хлапето е супер ✌ Желание му беше да учи НЕ и ето че на 3 класиране успя. Ако са в един клас съм сигурна, че и Стефан често ще се навърта там. А догодина може и помощ да търси, защото на нас НЕ ни е втори 😉. Поздрави на Кали 🤗

# 500
gabelas 17, ако си учил само един език до седми клас, е трудно да прецениш какъв втори ще ти е лесен и приятен.
Пък и  има деца, които не гледат емоционално на избора на език.Просто искат да знаят повече чужди езици.

# 501
  • София
Имаше подобна случка с 19-то в нашия набор, но не се вдигна шум - нещата приключиха на първо класиране. Децата са близнаци и родителите не искат да ги делят. Има съображения едното дете да учи близо до дома. Другото изкара много висок бал, но остана в същото училище по решение на семейството. Как ли не са ги уговаряли родителите на другите деца от класа. Без полза. Така били решили! Тяхно право.
Да де, но в случая този висок бал се появява в това училище едва на трето класиране. Ако е на първо, може да има много обяснения, ама на трето...

# 502
Чак сега се включвам. И моята нямаше да се класира на 3-то в ЕГ, щеше да влезе в същата паралелка. Днес ми каза, че това си е нейната съдба, щом 3 пъти е щяла да се класира в една и съща паралелка. Доволна е от училището и от езиците, не искала в ЕГ с някой нежелан език (буквално не иска да чува за НЕ и РЕ), крайно време било да се успокоя. И аз наистина вече съм спокойна, даже съм щастлива.

# 503
Погледнах класирането. Не съм някакъв спец, но понеже ми се видяха завишени баловете, си мисля, че за да се получи така е имало повече кандидати от свободните  места. Тоест повечето са предпочели да запишат след 2ро и после да от пишат за 3то
Ако теорията ми е правилна, ще има доста места на 4-то.

# 504
В тази връзка някой юрист да каже, нотариално заверено копие равнозначно ли е на оригинал?
                      Моят юрист в къщи каза : Нотариално завереното копие има силата на оригинал,но не замества оригинала.Където се изисква оригинал не можеш да го заместиш с нотариално заверено копие.При загубен оригинал се изважда дубликат.Дубликата се изготвя от този,който е издал оригинала.При това декларираш,че оригинала е унищожен или загубен.Не можеш да ползваш и двете /оригинал и дубликат/.

# 505
  • София
А тази справка с мин. и макс. бал, която излезе сега след трето, максималният бал е само за това класиране или включва и максималния от първо?
Не знам дали се разибра какво попитах...

# 506

По 29 деца в клас! Според мен това ще важи за ПГКПИ и ТГ, както и Архитектура в Строителният.

За Механото, ТОХа и Електрото, по- скоро ще се намали броят на децата!

Новината,че ще се иска завишаване се появи на сайта на общината ден преди самото подаване.  Мотива, че ученици добър и много добър успех не са приети. Мислех си че повече ще опитат все пак за ПГКПИ си бяха 12 или 14 места+1 свободно, по обявените предния ден. Реално в някои паралелки и преди завишаването си и след 26 -27 приети и по едно свободно място, така, че вероятно ще има и с по 30 ученика класове. Наистина нечувано 222  и 150 ( две тройки от свидетелство -30 и НВО остава 120 :4 ~ 30 ) бал за ПГКПИ. Та в Строителен и Търговска са с по -високи балове.

# 507
  • София
Моята категорично заяви, че няма да учи датски и няма да учи в 19то. Иска 4то класиране. Шок.
То тъкмо стана елитно. 😁

# 508
А тази справка с мин. и макс. бал, която излезе сега след трето, максималният бал е само за това класиране или включва и максималния от първо?
Не знам дали се разибра какво попитах...
само от това класиране

# 509
Аз да помоля някой ако е проучвал Ломоносов-кинотехника, да сподели, че имам един младеж за трети път се класира там. Майка му, милата, каза че го е сънувала в тази паралелка, като кошмар.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 22:18 от Dodiela

Общи условия

Активация на акаунт