СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 107
  • 990
  •   1
Отговори
# 420
  • София

И като повод да се закача в темата. Във всички класирания, вкл. и четвърто балът играе основна роля. С бал 201 шансът за 19-то е доста илюзорен, още повече, че в такъв момент хората сондират, директорите и учителите споделят нива на кандидатстващи и трудно би артисало мястото...
Честито на тези, които на трето са попаднали на желаното място.
Благодаря за мнението!
Как ли не опитах да я убедя да пише и училища с ниски балове. Сега, тя е убедена, че ако излезне свободно място, ще запише детето. Казвам й, бъди реалист, най-малкото опитай в няколко училища.

# 421
  • о`майна лунна нощ е
Каква точно е идеята за този надут прием? Очакването, че септември влизат в клас, а октомври сядат пред компютрите у дома ли?

# 422
  • у дома...
Мария, май ги завишиха с около 10 процента.

ТуиГ, не стигнаха местата за бургаските деца. И им разрешиха на 6 училища да вдигнат бройката.

# 423
В Бургас, макар и първи по публикуване на статистики, омазаха много яко ситуацията с обявяване след второ класиране на допълнителни бройки в професионалните училища. Освен, че ще стартират с набъбнали паралелки, за три от тях - ПГКПИ, Търговската гимназия и Строителния (паралелките Строителство и Архитектура) насилствено свалиха нивото.
Аз съм смаяна.

От 1-2 години повдигам темата за това, че занапред все повече места и паралелки ще има за професионално обучение. Даже помня, че някой тук ми се обиди, макар че решението нито е мое, нито имам нещо общо с него. Само оповестих насоките, за които чух от учители тогава и споделих програма за това.
В този смисъл е нормално, ако местата в областта са в недостиг, да пуснат нови именно в професионалните.

Да попитам по повод горния постСолничка - как насилствено се сваля ниво? Свъзможен прием на деца с по-нисък бал ли? Чие ниво бе свалено така? На набъбналите паралелки? Или общото? Защо обявяването на нови места в професионалните паралелки да е пречка?
По колко деца станаха в клас с новите бройки?
Питам, защото ми стана интересно. Не съм в Бургас, не знам какво се обсъжда на място. Местните са по-запознати и се надявам да пояснят и тук.

# 424
  • София
Всичко друго мога да си обясня, но бал 475,5 в 19-то, при положение че максималният за тази паралелка на първо класиране е 379,5, не мога. Просто не мога да измисля как са редени желанията на първо, че и на трето класиране, за да се стигне до там. Ще мисля още...

# 425
  • Пловдив
Туиг, не съжалявай. Ако точно немския е бил водещ в избора на детето, е голям риск да се пробва за трето. Още повече, че в хуманитарната май нямаше никакви места и да игае само за 1 място в Руската, особено при тази година наплива на момчетата за немски... Правилно решение сте взели, плюс ще е удобно и си е свикнал там, хич и няма какво да се косиш.
Това за Бургас много интересно, но ако има възможност, защо не, ако на децата с нисък бал, които не са прокажени все пак, им дойде трудно, винаги може да отпаднат и да си отидат другаде. 10% не ми се вижда много, 2-3 деца повече в един клас. В София не би се усетило дори при бала. Аз съм била 39 човека в 1 клас и не е било проблем да си учим.

# 426
  • Бургас
Аз дори не съм разбрала, че отпускат допълнителни бройки в Бургас.
На моя син щеше да му стигне бала за ПГКПИ, но здраве да е. Като видях минималния бал щях да падна.
По колко деца ще са в клас?

По 29 деца в клас! Според мен това ще важи за ПГКПИ и ТГ, както и Архитектура в Строителният.

За Механото, ТОХа и Електрото, по- скоро ще се намали броят на децата!

ТуиГ, не стигнаха местата за бургаските деца. И им разрешиха на 6 училища да вдигнат бройката.

Това е официалната версия, в която аз много се съмнявам!

# 427
  • София
Пък аз даже не знам какво е това19то училище. сега ще го разгледам, но и за мен е невероятен този бал там. А за детето с бал 201 да вземе да кандидатства в повече паралелки, въпреки че четвърто си е с оригиналното свидетелство и не виждам изобщо как ще успее там. Много често на трето баловете са по-високи от второ.

# 428
29 деца в клас е търпимо.

# 429
  • о`майна лунна нощ е
Люба, да, водещ беше немският. Когато пускахме заявление за второ класиране, го попитах дали е готов да загуби този език, ако се премести нагоре. Желанията бяха 1/немски в Руската, 2/ английски пак в Руската и 3/немски, където сме сега. Само този премерен риск беше склонен да поеме и го подкрепихме, но пак работата беше с половин уста "Ами, ако взема, че отида в английската паралелка? Ще уча, какво да правя."

# 430
  • Бургас
Аз дори не съм разбрала, че отпускат допълнителни бройки в Бургас.
На моя син щеше да му стигне бала за ПГКПИ, но здраве да е. Като видях минималния бал щях да падна.
По колко деца ще са в клас?

По 29 деца в клас! Според мен това ще важи за ПГКПИ и ТГ, както и Архитектура в Строителният.

За Механото, ТОХа и Електрото, по- скоро ще се намали броят на децата!

Това е официалната версия, в която аз много се съмнявам!

Ясно, благодаря!
Моя син е с 345 бал и не посмях да рискувам за трето класиране. Видях, че има само едно свободно място. Кога са обявили другите бройки изобщо не съм разбрала. Сега ме е яд. На него изобщо няма да му казвам. Мъжа ми пък предпочиташе френската и ме успокоява, че е за добро.

# 431
  • София
Момичета, при записване след трето класиране, необходимо ли е присъствие на детето?
На сайта на училището не пише такова нещо, ама знам ли... Вие врите и кипите от информация, затова реших да питам тук. Simple Smile

# 432
  • о`майна лунна нощ е
Между другото звънях в ДСП във връзка с новата помощ за осмокласници. Такава до сега не е имало и може да си останем единственият випуск с подобна финансова инжекция. Била свързана с извънредното положение, а не с регулярното подпомагане на семействата с деца.

# 433
  • Бургас

Ясно, благодаря!
Моя син е с 345 бал и не посмях да рискувам за трето класиране. Видях, че има само едно свободно място. Кога са обявили другите бройки изобщо не съм разбрала. Сега ме е яд. На него изобщо няма да му казвам. Мъжа ми пък предпочиташе френската и ме успокоява, че е за добро.

Бройките ги обявиха, в първият ден, в който приемаха заявления. А кмета се "похвали" с новината предния ден!
Абсолютно нередна история, с цел някой да се възползва! Това е моето мнение!

Не мисля, че трябва да съжалявате! Аз определено ще следя свободните места на 4-то класиране!

# 434
  • Бургас
И аз ще следя какво ще обявят за 4 класиране, но едва ли ще рискуваме. Там съвсем мътна ми изглежда работата. А младежа си намери половината клас, харесва си училището и изобщо не знае какви вълнения тресат майка му днес.

Общи условия

Активация на акаунт