СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 018
  • 990
  •   1
Отговори
# 645
По повод Националната диплома. Преди минути от ФБ страницата на МОН.
44 зрелостници от випуск 2019/2020 г. бяха удостоени с отличието на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“.

# 646
Не уважавам хора, които не могат да си признаят, когато не са прави, сгрешат или не знаят нещо.
И аз съм задавала въпроси, които учителката ми по биология не винаги е можела да удовлетвори, но драми не е правила.
Отделно съм поправяла грешки на учителя по БЕЛ в 5. клас, той тогава се измъкна, че бил сгрешил нарочно, за да види дали внимаваме.

# 647
  • София
44 зрелостници от випуск 2019/2020 г. бяха удостоени с отличието на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“.

Дано сега на някои хора им се поуталожи болката, че тези в МОН облагоделстват с тази диплома само пустите софиянчета, при товаа по ешелони. Те са общо 11, другите 33 деца
са от други градове в страната.

# 648
Цяла година така се ядосвах с учителката по математика. Преподава и на двамата. Ниски оценки не им е поставяла, но и грешките не си признава.
По време на ДО малкият прави един тест и беше много разтревожен от показания резултат. Когато на следващия ден беше отворен за преглед, започнахме двамата да проверяваме. Имаше сгрешена една задача и още две верни, на които беше заложен като верен грешен отговор и съответно системата му ги отчита като грешни. Писах на учителката най-любезно "така и така може ли да погледнете тези и тези задачи, защото...". Отговор изобщо не последва, но детето имаше шест. Следващите тестове обаче спря да ги отваря за преглед 🤣
Пробен изпит на набора, първи модул по същия начин една задача с грешно зададен верен отговор. Пак пишем, отново любезно, със снимка на решението на детето и въпрос кое е правилното. Отново отговор - нула. Много се чудих толкова ли е трудно да върнеш две-три думи, да кажеш едно "извинете, станала е грешка". Никога не съм искала учителите да са перфектни, всеки може да направи пропуск. Ми кажи "сгреших, браво, че сте забелязали". Не е голяма работа, няма да свърши света. А то отношение никакво, а после сърдене защо децата не я уважавали и не я слушали.

# 649
Ето и първият пример за заобикаляне на Наредба 10.

# 650
  • София
А големият ми син още в първи клас беше казал на госпожата, че му е поправила вярна дума( на нощта, тя му беше задраскала т-то) и тя му се беше извинила. И нататък го е правил, че и той е един борец за правда и справедливост. Дребното е по-свито и по-скоро ще преглътне, отколкото да си защити позицията. Той дори не си казва редовно, ако иска или не иска нещо и непрекъснато се опитвам да го отуча от това и да го накарам да е по-уверен и да си държи на мнението,  защото основно ме е страх  от ситуации в които биха го карали да прави нещо, което не иска, но за да не ги обиди, или просто за да не откаже, може да направи нещо, за което после да съжалява.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 18:54 от liani

# 651
  • София
Добре, дайте сега да си говорим честно - аз ако съм за тази гимназия, еми няма да отида с оригинал. Да е 91 НЕГ, да има претенции, ама не е. Но е факт заобикалянето, факт е и това, че трябва да направят всичко възможно да си запълнят местата.

# 652
А нашата гимназия са посочили като дата за попълване на местата чак 10.09. Явно не драпат толкова за още ученици.

# 653

Дано сега на някои хора им се поуталожи болката, че тези в МОН облагоделстват с тази диплома само пустите софиянчета, при товаа по ешелони. Те са общо 11, другите 33 деца
са от други градове в страната.

Благодаря! Аз лично много се успокоих, камък ми падна от сърцето Hug

# 654
Айде, пак се почна с копията.До кога питам всяка година едно и също😗.Бясна съм.

# 655
  • София
Добре, дайте сега да си говорим честно - аз ако съм за тази гимназия, еми няма да отида с оригинал. Да е 91 НЕГ, да има претенции, ама не е. Но е факт заобикалянето, факт е и това, че трябва да направят всичко възможно да си запълнят местата.
Защо, какво й е на гимназията? Останах с впечатление, че доста деца с интерес към рисуването кандидастват там. А може и да греша де. Не разбирам и как записването с копие за четвърто ще им помогне да си запълнят местата. И с оригинална диплома да приемат кандидати, в един момент /може и чак къде септември/, ако наистина има желаещи за там, ще си запълнят паралелките.

# 656
Ето и първият пример за заобикаляне на Наредба 10.
Ех, Даниело, Даниело...

# 657
  • София
Този пост не го разбрах - укорителен ли е, окуражителен ли е и към кого е насочен.

# 658
Всяка  прилика с имена на списващи в темата е случайна.Joy
Г-жа Даниела Шошова е директор на  ПГД " Елисавета Вазова"

# 659
  • София
Този пост не го разбрах. Укорителен ли е, окуражителен ли е. И към кого е насочен.
🤣
И аз първоначално помислих, че Василев е прекръстил Дидева, но се сетих, че става дума за Даниела Шошова, директорката на гимназията. Предполагам, че е укорителен, щото така не е редно да ги плесне тези неща. Сигурно има и друг начин. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт