СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 037
  • 990
  •   1
Отговори
# 750
При нас всичко е запълнено, дори има паралелка с надпланов прием.

Бисе, и за езиковата няма обявени места.
Съобщават за няколко в 9-ти и повечко за 10-ти клас.

# 751
Попрегледах няколко произволно избрани училища. Част от тях вече сте коментирали. Малък брой посочват изрично оригинал, три пишат копие ( едно от тях иска оригинала за сверка), в останалите присъства неангажиращото " документи". Хитър подход. За да разбереш какво изискват, трябва да се обадиш в училището.

В тази връзка на сайта на РУО-София отново се е появило напомняне.

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с реализиране на дейностите по прием на ученици в VIII клас,  напомням:

Съгласно чл. 40а, ал. 2, т. 2 от Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование, приемане на ученик е всеки случай на записване преди началото на съответната учебна година в VIII клас на места, определени с държавния план-прием.

Съгласно чл. 70, ал. 3 от същата наредба, учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и оригиналите на документите по чл. 72, т. 2 и т. 3, а именно оригинал на свидетелство за основно образование и оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия или профил „Физическо възпитание и спорт“.

Съгласно чл. 104, ал. 2 от същата наредба, свободните места се обявяват в тридневен срок от освобождаването им на сайта на училището и в регионалното управление на образованието.

С оглед спазване на принципите на пълна прозрачност и коректност, и предвид че попълването на незаетите и/или освободени междувременно места, определени с държавния план-прием се организира от конкретното училище и се регламентира със заповед на съответния директор, следва да създадете организация за своевременно оповестяване на достъпно място на информацията, касаеща родителите и кандидат-гимназистите, както и да се определят разумни срокове за съответните дейности.

Стриктното спазване на нормативните изисквания е гаранция за равнопоставеност и е предпоставка за пълно доверие между всички заинтересовани страни.

# 752
При нас още след второ класиране всичко читаво, не е много, беше запълнено. От две-три години наблюдавам нашето училище и редовно след второ класиране няма свободни места. Освобождават се обаче такива в 10-11 клас. Сега са обявили 11 свободни места за бъдещия 11-и клас, чуждоезиковата паралелка АЕ,НЕ. Една част най-вероятно са заминали в чужбина през последните три години, а друга част предполагам са окапали и сами са се преместили в някое друго училище. Всяка година има такива в математическата и чуждоезиковата паралелки. Не мисля, че са чак толкова високи изискванията, но неучене не се толерира, оценки не се подаряват и на част от децата, всъщност то младежи и девойки де факти, директно им се казва, че е по-добре да си търсят друго училище.

# 753
  • София
Задържането на оригиналите също не ми се струва редно.
Оставяне на копие и показване на оригинала е възможно най-коректното решение.

Детето в 19-то с огромния бал искрено се надявам  да си намери мястото, което ще му импонира.

Ети, вие какво направихте?
Помислихте ли за някакви резервни варианти, ако не се справите с английската?

# 754
  • Пловдив
Аз чета, чета и не разбирам...какво му е лошото на това 19-то у-ще?

# 755
  • Пловдив
Някой от Пловдив дали успя да влезе в сайта на РУО? На мен така и не ми зарежда от сутринта.

# 756
  • о`майна лунна нощ е
Аз влезнах, но едиствената новина преди обед беше за 6 деца, наградени с Национална диплома и снимка на същите. Само това.

# 757
  • Пловдив
Туиг, тази новина я видях още вчера. Иначе и преди се е случвало да забива, ама не е било чак толкова дълго време.

# 758
  • София

Нищо му няма на училището, чудесно е даже.
Средностатистическо квартално училище в централни към южни градски части, което приютява деца със среден успех в гимназиален етап и предлага изучаване на скандинавски езици.
И там, по някакво стечение на обстоятелствата се появи на трето класиране дете с извънредно висок бал, който бал би бил адекватен за някоя от елитните гимназии и коментирахме, че детето е попаднало там, благодарение на някаква грешка.
Иначе балът на училището гравитира около триста и нещо.

# 759
Детето в 19-то с огромния бал искрено се надявам  да си намери мястото, което ще му импонира.
Това дете момче ли е?

# 760
  • Пловдив

Средностатистическо квартално училище в централни към южни градски части, което приютява деца със среден успех в гимназиален етап и предлага изучаване на скандинавски езици.
И там, по някакво стечение на обстоятелствата се появи на трето класиране дете с извънредно висок бал, който бал би бил адекватен за някоя от елитните гимназии и коментирахме, че детето е попаднало там, благодарение на някаква грешка.
аха...ама има и такива изключения в които ученолюбиви деца си остават в средностатистическо у-ще и не държан на елитно или ЕГ. И от класа на сина ми пълен отличник си остана в обикновена гимназия, а можеше всякъде да иде.

# 761
Аззу, благодаря ти за загрижеността в патова ситуация съм тя е категорична ( не е дете което да тупа с крак а е тиха и кротка но тук ....) не иска нищо друго и ВЯРВА.Аз обаче мога да преценя ситуацията и колкото и да  ми се иска мисля опции 22,32,31 .Чакам да видя свободните места и ще решавам.Мечтая да я видя усмихната а за искам вече да се НАСПЯ.

# 762
  • София
Скрит текст:

аха...ама има и такива изключения в които ученолюбиви деца си остават в средностатистическо у-ще и не държан на елитно или ЕГ. И от класа на сина ми пълен отличник си остана в обикновена гимназия, а можеше всякъде да иде.
Има, но тук случаят не е такъв. Ако искаше това училише, щеше да бъде там още на първо класиране. А се появи чак на трето.

# 763
  • София
Пък аз тръпна в очакване да видя има ли шанс въпросният бал да се появи отново в 19-то на четвърто класиране. Grinning

# 764
  • София
Това дете момче ли е?
Не мога да отговоря, паралелката е без квоти и като информация излиза само бал. 475,500.

Имаше един казус- дете с пълна стипендия в АК. Не приемат и детето остава в 18-то.

Аззу, благодаря ти за загрижеността в патова ситуация съм тя е категорична ( не е дете което да тупа с крак а е тиха и кротка но тук ....) не иска нищо друго и ВЯРВА.Аз обаче мога да преценя ситуацията и колкото и да  ми се иска мисля опции 22,32,31 .Чакам да видя свободните места и ще решавам.Мечтая да я видя усмихната а за искам вече да се НАСПЯ.

Ети, разбира се, че ще я видиш усмихната. За "вярването" също ще и помогнеш да приеме ситуацията, ще види новите си съученици и ще премине през тази промяна. За повечето деца е такъв период, има излизане от зоната на комфорт и адаптивен период. А за вас периодът на неизвестност е малко по-дълъг, но без училище няма да остане и за теб и детето ще има спокойствие. Припомни ми, моля колко и беше бала и ще погледнем таблиците да видим нещо реалистично.

Общи условия

Активация на акаунт