СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 52 984
  • 990
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Невероятни рими сте сътворили момичета! Благодаря ви от сърце - на Русалката, Дидева, Аманда, Бисето и още имаше. Някой спомена за среща. Аз съм на линия, стига да не се притеснявате от короната. Няма само на паветата да стоя пък (четох, че и Бланк е някъде там, така че с нея и кафе може да пием😄)

# 931
  • София
Здравейте Simple Smile Прекрасни рими сте наредили. Няма да се опитвам, за да не загрубее положението Simple Smile Ето една лястовичка от нос Калиакра от мен:
Скрит текст:

# 932
  • о`майна лунна нощ е
Едни борчета от мен. Родопите, на 1500 м надморска височина.

Избягахме от градската фурна в балкана. Поканих набора да подиша малко въздух с нас и кучето. Репликата беше "Ще си отворя прозореца на детската и ще дишам.".

# 933
Страхотни книмки, момичета!
Родопите...❤

ТуиГ, вълшебна снимка, магично място!

# 934
Не съм чула за нито едно дете, което да иска ДО.
Сестра ми е от децата,които искат.Но тя си пада малко от типа да спи до колкото може по-късно и да може да си лежи и да гледа клипчета.За нея си е живот мечта да стои само вкъщи.

# 935
Не съм чула за нито едно дете, което да иска ДО.
Сестра ми е от децата,които искат.Но тя си пада малко от типа да спи до колкото може по-късно и да може да си лежи и да гледа клипчета.За нея си е живот мечта да стои само вкъщи.

Моята си го е пожелала преди години, сега осъзна от първо лице смисъла на "Внимавай какво си пожелаваш, за да не се сбъдне!"
Социална е и висенето вкъщи не е за нея. Иначе от гледна точка на самото обучение не мисля, че за нея има някаква разлика.
Спи до късно, присъства в полусънно състояние, някой път закусва пред лаптопа, докато слуша обясненията на учителката... има си и плюсове.

# 936
  • София
За дъщеря ми по принцип е кошмар ранното ставане. Но това не е странно - и за мене е равносилно на средновековно мъчение.
Няколко седмици ДО и вече си скубеше косата, както се казва, защо е недоволствала от първа смяна, започваща в 7:30.
И в крайна сметка има пък нещо много хубаво от цялата бъркотия тази година. Малко си припомнихме, че трябва да оценяваме нещата, които имаме.
На мене група приятели ми забраниха да споменавам повече, че нещо ми е омръзнало - мрънках, че са ми дошли до гуша паркове и кафенета в тях, затвориха парковете; пуфтях, че аман от Гърция, 10 години ходим по три пъти - е, няма Гърция тази година (тук пък дружно отказваме да си пускаме доброволно PCR тестове, че може и фалшив положителен резултат да излезе и сума ти народ наоколо ще изгърми).
Та така де, не е лошо малко да помъдреем.
И дано, дано, дори и и да има ДО, да е спорадично и за по малко.

# 937
Припомнете ми списъка книги ? Мислех, че съм го запазила

# 938
Хепи ,
Скрит текст:

# 939
І.1. Старогръцка митология. Митове за Прометей, за Едип; Троянски митологичен цикъл
І.2. „Илиада“ (Омир): откъси от I, VI, XXII, XXIV песен
І.3. „Любов“ (Сафо)
І.4. „Антигона“ (Софокъл)
ІІ.1. Библия. Библейски сюжети за грехопадението, Каин и Авел, Мойсей; за Исус, за Богородица; откъси от Евангелие от Матей и от Евангелие от Йоан
II.2. „Пространно житие на Константин – Кирил“
II.3. „Азбучна молитва“ (К. Преславски)
ІІ.4. „За буквите“ (Черноризец Храбър)
ІII.1. Из „Декамерон“ (Дж. Бокачо): Ден първи, Новела трета – „Притчата за трите пръстена“
ІII.2. Из „Дон Кихот“ (М. де Сервантес): I и VІІІ глава
ІII.3. „Хамлет“ (У. Шекспир)
III.4. Сонет 91 („Един се хвали с ловкост и успехи...“), Сонет 130 („Очите ѝ не са звезди...“) (У. Шекспир)

# 940
И ние най-после се наслаждаваме на август далече от софийската жега- в Балкана. Ходим на разходки в гората, за риба на язовири и до реката. Печем си мръвки в огнището. Не съм снимала още нищо. Извън притеснението ми, че първите братовчеди на децата яко кашлят, тук всичко е прекрасно. Тихо е, почти няма никакви хора, само няколко семейства англичани.
Както си мислех, че голямото дете е с малко лежерно отношение към живота, сега си давам сметка колко дисциплиниран и обран младеж е. Изключително ненатрапчив, не занимава никого със себе си. Тренира си на един лост, стреля с лък, разхожда се, лови си кротко риба и я пуска:grinning:. Когато огладнее, си прави нещо за ядене. Обран е и в приказките, говори, когато има какво да каже и изобщо е далеч от лудницата, която създават брат му и останалите деца. Да, трудно се моделира и насочва, но пък е пораснал, възмъжал в доста отношения.
Много ми беше хубаво да ви чета вчера - топло и красиво беше в темата. Всички бяхте написали страхотни неща, а и снимките са прекрасни.
А за уроците от ДО - Моника на Бисето много хубаво го беше написала-как са осъзнали, че си липсват, колко незначителни са дребните разправии и сръдни. Нещо такова беше като смисъл..

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 06:49 от Amanda.D

# 941
  • Варна
Наистина сърдечно и топло настроение в темата, усеща се лежерният август.

Навярно не е тук мястото, но след ужасният случай на абитуриента от Търново ми е свито под лъжичката. Министърът на образованието обяви, че учебната година ще започне присъствено, всички сме наясно колко противоречива е ползата от ДО в образователен, а в социален аспект съвсем. И въпреки, безопасно ли ще е за децата ни, не чувам по-особени мерки да се обсъждат. Какво разбирате под хибриден модел? Семействата да решават според собствения случай?

# 942
Направо ми скрихте шапката Simple Smile Не очаквах толкова таланти да има в темата. Страхотни стихове сте написали. Още с влизането ми бях с нагласата, че тук са се събрали математици, решавахте всяка задача веднага...Сега виждам, че и литературата не отстъпва. Напълно разбирам от къде са наследили децата тези умения и защо резултатите в темата са толкова високи!

ЛюбОff , мен не ме е страх от вируса( изобщо не вярвам на 100% на всичко което казват по новините. Накрая все се оказва, че има нещо недоизказано). Свито под лъжичката ми е било винаги, когато децата излязат от вкъщи, защото няма как да контролирам какво ще им се случи. Коронавируса с нищо не се различава. Силно се надявам да учат присъствено!

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 09:02 от MollyBy

# 943
  • София
На сина ми най-добрият приятел изкара короната. Единствен от голяма компания. Е, може и други да е имало, но децата категорично отказаха да се тестват, защото нямаха симптоми. Така и не се разбра откъде го е хванал, защото по заведения и дискотеки не ходят все още, пазят се за морето. Само се събират навън и се моткат. Ние вчера се върнахме от морето, супер си изкарахме. Нямахме никакви притеснения, но аз и не съм от хората, които са особено уплашени.

# 944
Пак тя, а имаш ли информация, как е преминало заболяването при познатия ви младеж.

Общи условия

Активация на акаунт