Парфюмни размисли и страсти - 247

• 46 923
  • 711
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте.Приискал ми се е парфюм с мирис на бонбони виолетки.Кой бихте ми препоръчали?
Герлен Инсоленс.
От това по-автентични бонбони "Теменужки" няма да намериш - точно Инсоленс /ЕДП познавам аз, за ЕДТ не мога да кажа/. Hands Plus1

# 511
Скрит текст:
Здравейте! чета редовно темата,но почти не пиша вече.Може ли малко помощ в избора на летен аромат.
Колебая се между няколко летни аромата.
https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Eau-des-Merveilles-Bleue-42747.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/L-Ombre-Des-Merveilles-59799.html
Омбрето ми се стори доста нетрайно,така ли е при вас ,кой е по-траен и по-хубав според вас.
Също се чудя на Alien Mirage
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-Mirage-59292.html 
Нямаше го тук в Дъглас,не съм го пробвала.
Привлича ме,но ако е много близък с оригинала,бих предпочела едно от мерветата,тъй,като имам оригиналната версия и не искам сходни аромати.
Скрит текст:
Също имам и Aura,която,като сложа,синът ми казва "ти имаш този парфюм в друг флакон",имайки пред вид Alien EDP
Също съм привлечена от описанията на новия ангел,но не съм го виждала за тест
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Nova-61519.html
Според вас кой си струва май-много,тъй,като ще само един от изброените.
Който и да вземеш от изброените, няма да сбъркаш.
Mirage момичетата го описаха като летен, само него не съм мирисала от горните.
Всички чудеса са при мен с ниска трайност и излъчване, те са фини и деликатни аромати. Bleu за мен е една идея по-лек от OMbre, който пък е може би по-дървесен и плътен. И двата са с лек унисекс уклон, за някои дами дори биха минали за мъжки.
Angel Nova е звънлива весела малина, закачлив и отпускарски. Много ми хареса, ведър и свеж сладур. Не намирам общо на Aura с Alien и грам, не мисля че и Mirage  има общо с него.

# 512
Трайно ми е Омбрето и много го харесвам. О де Мервей никак.

Абсолютно! Толкова е трайно Омбре, почти колкото Еликсира на чудесата.
Но при мен и Водата на чудесата е с доста прилична трайност. Sparkling Heart

# 513
А да и при мен. Просто не го харесвам него.

# 514
Angel Muse е хубав за лятото също!

# 515
  • Варна
Здравейте! чета редовно темата,но почти не пиша вече.Може ли малко помощ в избора на летен аромат.
Колебая се между няколко летни аромата.
От тук споменатите  не познавам само Angel Nova,но много бих искала да се запозная и с него.Останалите ги имам.
Босилка е права,че нямат нищо общо между тях  предполагам и заНовата може да се каже същото.
По моето скрамно мнение аз бих взела първо Ombre и аз ужасно много го харесвам и ми е тотален фаворит,а след него,ако имаш възможност  Alien Mirage той е следващия,който ме впечатлява и ми харесва.Много лек нежен и приятен.При мен трайноста също е много голяма.

# 516
Пробвах омбрето и блу на всяка китка паралелно. Не знам ,дали по- малко съм пръснала от него,но след половин час беше изчезнало,за разлика от блу. Ще се напръскам повече тези дни. Aura, много се променя при мен и в един етап има доста от Alien. Моя е от първото издание.Гледах тогава,(когато синът ми каза, че имам вече такъв) ,имаше такива мнения и във фрагрантика. Май най- много искам новия Angel и ,ако го видя на свястна цена,може да го взема на сляпо.

# 517
Съдейки по отзивите и аз съм за Новия Ангел с малините 😍

Днес ми беше на гости един стар приятел, много по прекрасен от колкото го помня, чак се чудя с кой акъл го подарих на времето. Но приятелката ми остави малко, за някой специален случай. Никакво зло пачули, мирише ми само на разкош и много скъп луксозен крем. Реколта 2010. 💙💙💙

# 518
При мен е не само зло пачули, а направо мухозол. След Отровата това ми е най-неприятният парфюм на Диор. Свързвам го и с кофти хора.

# 519
  • София
Момичета, поръчах до офис на Елинор Коко ЕДТ, тестер.
Мисля да откажа поръчката, но ако някоя от вас го иска нека ми пише.

# 520
  • Варна
Съдейки по отзивите и аз съм за Новия Ангел с малините 😍

Днес ми беше на гости един стар приятел, много по прекрасен от колкото го помня, чак се чудя с кой акъл го подарих на времето. Но приятелката ми остави малко, за някой специален случай. Никакво зло пачули, мирише ми само на разкош и много скъп луксозен крем. Реколта 2010. 💙💙💙

Завиждам ти! Много го харесвам.
Някой ако иска да се отърве от този мухозол, моля да ми пише. Ще съм му изключително благодарна!

# 521
Привет на всички! Flowers Cactus Animal Scorpio
Гледам, че за парфюмни диети говорите, а аз съм точно на противоположния полюс. За месец-два такава парфюмна вакхналия си спретнах, че направо ме е срам.
Всъщност, лъжа. Не ме е срам. Много ми е хубаво даже, оргазмено. Знам, че не е редно, че си хвърлям парите на вятъра, ама това е положението. Няма да живея 3 живота, я!
И без това ми писна от всякакви рестрикции и ограничения покрай глупавия вирОс /не се трае вече/.
Накратко /искрено се надявам Rolling Eyes/ ще се опитам да направя очерк на всичко, което попадна при мен. Дълго ще е; предупреждавам да се прескача от по-лесно отегчимите.

Flowers Rose Lancome La Nuit Tresor A La Folie - за него писах тук последно и казах, че не го намирам за нещо особено.
Естествено, както винаги става, малко след това между нас пламна любов и сега много си го обичам.
Изключително комплиментарен от противоположния пол, чак странно ми се стори.

Flowers Blossom Miller Harris Noix de Tubereuse - ех, малее, няма такава гадост! Гадна, мазна, ретро, ама от най-ретрото, тубероза. Само веднъж пръснах на китка, после се мих, трих с антибактериални гелове, кърпи, само с бензин не се полях, щото нямах наблизо. Ужас! Много лошо изпъление. Не самата тубероза е зле, а някаква наистина много дърта нотка.

Flowers Palm Tree Avon Tahitian Holiday - /ама как може да няма емотикон кокос; патладжан има, иначе/ като изключим спиртното начало, е, може би, един от най-достоверните кокосово-минерални аромати, които съм срещала. Все едно си се намазал с кокосово масло и плуваш в океана, - точно така мирише. Естествено, нетраен, но аз така или иначе го пръскам рядко и само вкъщи.

Flowers Strawberry Gucci Guilty Absolute Pour Femme - още една любов, за която малко съжалявам, че пренебрегвах толкова време.
В драйдауна му откривам дори много общо с мъжката му половина, по която припадам.

Head Band Serge Lutens Bapteme Du Feu - абсолютно насляпо, просто беше добра оферта в един от сайтовете.
Върнах го на следващия ден, защото просто нямаше как да го изпратя още същия.
'Начеее, всичките му там поетични истории, които разни интернет бардове разправят, са чудесни, но реалността е  брутална. Животинска урина, туширана с пластове пудра. Даже няма да напиша всички картини, които ми идват наум, защото ще ме баннат доживот от форума.
Така мирише медовината, между другото, от която търкалям една малка бутилка в хладилника от около 2 години.

Flowers Blossom Serge Lutens Datura Noir - направо ме беше страх, предвид първия ми "сляп" Серж, обаче исках да го пробвам от толкова време, все няма къде, не намерих проби, накрая ми писна и го поръчах.
Най-голямата ми любов това лято! Sparkling Heart
Получих го точно в деня, в който заминавах на малка, но много готина екскурзия по тукашните ширини, времето беше страхотно и аз си го пръсках през цялото време.
В началото малко ме стресна, защото ми напомни на ужасния Intense Tiare Montale, но после разбрах, че нямат нищо общо.
Толкова е сладък и опияняващ... тубероза, кокос, бял шоколад, бадеми... искам да се изям, когато съм с него.
Единствено не ми харесва, че много бързо се превръща в skin scent, но пък подновявам.

Smiling Imp Givenchy Ange ou Demon EDP - една от най-големите ми парфюмни любови, от която съм изпръскала над 10 бутилки през годините. След известна раздяла, пак реших да си го подновя.
Все още го обичам толкова силно, нищо не се е променило.

Flowers Blossom Elie Saab Girl of Now - late to the party, както се казва, ама се взехме най-накрая. Обожавам го, нося го, пръскам се здраво, валят комплименти, и т.н.
Дебна и Shine версията, въпреки че не съм сигурна, дали си заслужава да ги имам и двата едновременно.

Flowers Tangerine Roberto Cavalli EDP - винаги съм пренебрегвала парфюмите на Кавали, обаче не е трябвало. Абсолютно съкровище за без пари! Сладък, гладък, разточителен, леко пикантен... разтопена смола, стичаща се по дърво с портокалови цветчета... оргазмен направо.
Много ми напомня на Elixir des Merveilles в драйдауна, но не е толкова остър и мъжествен.

Tropical Drink Crystal Noir EDP - изпръскала съм много на брой ЕДТ, даже още имам, но много исках да пробвам и ЕДП. Не съм го отпочнала още, получих го днес, но тук е много горещо за него.

Nature Sun With Face People Dancers Sol de Janeiro Coco Cabana + Brazilian Crush - ами, чудех се кой от двата, та накрая реших да са и двата.
Скъпи боди мистове, които не са нищо особено, просто са мега прехвалени от разни блогъри, влогъри и т.н.
Мислех да ги засиля към ибей, ама реших да си ги оставя засега.
Не са лоши, даже са много вкусни, обаче не са чудо невиждано.
Хубавото е, че завъдих 19-20 годишни фенове с тях.Joy

Сега чакам един Bon Bon Viktor&Rolf да пристигне, чакам и Том Форд да пусне Black Orchid Parfum в английския сайт, защото хАмериканският не шипва до UK, което трябва да стане към края на този месец, и край, спирам. До Коледа няма да пипна нищо повече.

Междувременно пробвах и доста неща, но ще спомена само Lancome Santal Kardamon - много ми хареса, но не чак до степен да го придобия; Angel Nova, защото се споменава доста - само ще кажа, че много ми хареса едно изречение, което прочетох някъде в интернет, и аз съм напълно съгласна с него, след Мираж и Нова: 'Mugler was once a trendsetter, now is just a follower'.
Angel Nova е хубавичък, сладичък, малинки, дървесна подложка, за да не е съвсем Ескада, жизнерадостен, весел, момичешки, всичко му е точно и съм сигурна, че ще има много фенове. Просто в Нова няма нищо ново.

И накрая малко лятно, филтрирано настроение, с извинение, че ви досадих:

# 522
Аризона, откъде поръча Датура ноар? Беше ми препоръчан от съфорумка тук в темата, но няма къде да го пробвам. Обожавам Ангел и Демон. Мерси, че ми го припомни.

# 523
  • Чукарландия
Датура Ноар си го нося през зимата. Много ми е хубав, но не ми е за жеги - в топлото ме души. А иначе е прелестен! ❤️

# 524
  • Sofia
Много хубави ревюта! Flowers Hibiscus

Това Червено Гучи и на мен ми е любопитно, ама със скоростта на моя мързел...😁

Датура Ноар е много хубав, много го харесвам. Купих го в зората на парфюмната ми лудост, без да подозирам, че се обзавеждам с нишово съкровище. Пазя си го и рядко го пръскам, много интересен и необичаен за мен.Simple Smile

Виж, Баптемата и тъпите чорапи - кофти са за моя нос.😁

Момичето на Сааб обичам, прощавам му и срамната трайност върху мен.

Ще ми е интересно да те прочета за Кристал Ноар ЕДП. Това е моят парфюмен кошмар.

Общи условия

Активация на акаунт