Парфюмни размисли и страсти - 247

• 46 830
  • 711
  •   1
Отговори
# 600
Колеги, минавам да метна фукня за няколко придобивки за есенно-зимния сезон, знам, че ще ме разберете, тук нормални нема 😁
Estee Lauder Intuition
Zadig & Voltaire This is Her
Kenzo Jungle
Givenchy Ange Ou Demon

Естествено, имам още няколко набелязани...
А вие готвите ли се за есента и зимата?

# 601
  • Sofia
Я кажете, коя е най-тъпата ви покупка на парфюм (насляпо, или не)?

Truth or Dare Naked by Madonna

А, мерси, че ми припомни, че и аз имам парфюм, който спада в тая графа. Grinning

Пак е на pop queen-а, ама този - Madonna Truth or Dare.
Евтин /като качество, аромат, не пари/, селебрити аромат, нищо друго.

# 602
Я кажете, коя е най-тъпата ви покупка на парфюм (насляпо, или не)?

Truth or Dare Naked by Madonna
знаех, че няма да ми хареса още от описанието
пробвах го и наистина не ми хареса изобщо
въпреки всичко го купих
сега е някъде у дома забутан, не го харесвам и никога няма да го харесам - флаконът за мен е грозен, кутията също, името е скучно, нотките, аромата ... не усещам хармония на нито един елемент с друг
изпръскано е много малко - едно от децата го носи няколко пъти, после ми го върна с досада
този е най-фрапиращият случай, всички други неуспешни покупки /дори повторените неуспешни/ съм искала по някакъв начин и е имало "искричка" - по описание, нотки, бутилка, марка или име, по подушено на китка, блотер, друг човек ... все нещо!

Поне можеш да се отървеш от него на подобаваща цена, мисля, че все още е доста търсен, особен откакто го спряха. Аз го харесвам доста за хладните сезони, вкл бутилчето харесвам какво е тънкофайско. 😄

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 22:20 от tuali

# 603
Пак е на pop queen-а, ама този - Madonna Truth or Dare.
Евтин /като качество, аромат, не пари/, селебрити аромат, нищо друго.

+ белоцветен, което за моя нос е най-голямата парфюмна анатема Grinning

туали, само подарявам, ако имам настроение или разменям, но много рядко

# 604
Ден 5/365
 Annick Goutal Songes EdT- Сън в лятна нощ. Опияняващ, наркотичен бленд от жасмин, иланг и портокалов цвят, напоени с несладкарска, сурова ванилия. Гъст като восък, с щипка екзотична подправка която е вторичен ефект на цветята, предполагам. Как ухае франджипани представа си нямам.
Божествено съкровище. Благодаря на Бога, че не го размених от глупост.
Спомени за лято 2012 в Барселона, където открих много парфюмни любови в парфюмериите Julia.

Моят избор за седмицата:

Този AG Songes- дали е за насляпо- голям фен съм на жасмина и само гледам аромати снего де що има🤨

# 605
  • София
Аз не оцених Принцесата. Колебаех се дали да си я оставя, само защото я купих изгодно, но реших, че няма смисъл. Аз усещах цитруса, лека ванилия, ама не сладкарска. Липсваше ми сила на аромата, толкова, че се чудих дали мириша на нещо. Сетих  се, че така някой не регистрира Моn, много е неприятно. Не продължих да експериментирам, защото бях обещала вече аромата, та спрях опознаването. Може и да съм сгрешила, не знам.

# 606
  • Пловдив
Все си мисля, че, ако се колебаеш, по - добре отговорът да е НЕ. За всичко. Не само за парфюми.

# 607
  • España
Моите греди са :
 https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Soleil-Blanc-34893.html -мислех, че ще ми е добре за лято и плаж , но ...по нищо не се различава от плажното ми масло и този кокос ми е толкова накъртващ...брррр...
https://www.fragrantica.com/perfume/Bond-No-9/Madison-Square-Park-11648.html  - знаех си аз, че този бранд не е “моят”...бутилката е много хубава,ноооо....много треволяк, много неща....
https://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Decadence-Eau-So … cadent-46200.html с тази чантичка се сдобих преди време на едно летище , така и не се заобичахме...даже и не помня защо съм го купила...
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/La-Belle-55786.html - същата работа , като горния...

# 608

Този AG Songes- дали е за насляпо- голям фен съм на жасмина и само гледам аромати снего де що има🤨

Според мен, никак не е за насляпо. Тежък е, восъчен, и ванилен много.
В една категория е с Mahora и Organza, но май е една идея по-тежичък.
Но красив! ❤

# 609
Моята най-голяма греда е Gres Cabochar и Dupont Pour Femme. Едни от най-отвратителните парфюми, които някога съм мирисала (без да обиждам никого!).

Днес бях с приятелка на Черни връх и тя през цялото време миришеше на невероятна ванилия - Montale Vanille Absolu... прекрасна сладка ванилия!

А аз напоследък не знам особено какво да нося... в някакво никакво настроение съм.

Носих вчера и онзи ден Valentino Musc Essence, който внася някакво чувство на комфорт и уют Simple Smile Много го обичам!

Сдобих се и с Gold Rose Oudh Tiziana Terenzi случайно, който е чуууден!

А относно питането за дневни и вечерни парфюми - аз съвсем не ги деля. Нося зимни парфюми през лятото, вечерни парфюми през деня, мъжки парфюми ако реша...
Единственият мой, който считам за вечерен и за магнит за мъже, е La Nuit Tresor. Него понякога го слагам умишлено и през деня Wink

И да се включа и аз с питане, мисля си тези дни, кой е парфюмът, който носите, когато искате да се дистанцирате от хората, да избегнете разговори и прочее?

# 610
Днес сутринта ми донесоха Precious Oud Mancera и цял ден го разнасям и разучавам.За жалост така и не излезе тирамисуто. Първите 5-10 мин при мен е ууд с много силно пачули,нахален и напомнящ доста на Кокорико JPG,но не толкова горчив и агресивен.След това пачулито уляга и се появяват роза и ванилия,заедно с кожа и ууд.Розата не е доминираща, прави аромата по мек,заедно с уискито и ванилията,леко сладък и дълбок,тъмен.Аз усещам кожата повече от ууда и това много ми харесва.Хубав е,много Nerd Поредната ми 10-ка от поръчка на сляпо.
Продължавам да разучавам и Gold Prestigium Mancera, той за мен е по-хубав,по-носим и по-красив.Ако някой аромат ми напомня на тирамису,то това е той Simple Smile Много вкусен аромат-кожа,плодове и ванилия.ммммммм

# 611
Цитат
И да се включа и аз с питане, мисля си тези дни, кой е парфюмът, който носите, когато искате да се дистанцирате от хората, да избегнете разговори и прочее?
Black Orchid Tom Ford или La Panthere Cartier. Винаги действа.

# 612
Цитат
Мадмоазел Коко. Той ми е и един от парфюмите, с които казвам - Изчезни! Хич не го харесвам и го нося само когато съм в особено настроение. 😁

# 613
Много е хубав Коко.. грам не ми навява такива мисли и асоциации на мен. Както и Пантерата...

Аз за момента стопирам търсенето на поредната роза+ уд/ пачули и започвам търсене на парфюм, който да дистанцира и отблъсква околните 😀 приемам всякакви предложения!

# 614
  • Пловдив
Предлагам даже единия въпрос на следващата тема да е най-голямата греда, която ударихте😊 Този въпрос лично мен много би ме спасил от слепи покупки👌🏻

Общи условия

Активация на акаунт