Парфюмни размисли и страсти - 247

• 46 842
  • 711
  •   1
Отговори
# 585
Я кажете, коя е най-тъпата ви покупка на парфюм (насляпо, или не)?
Имам беглото усещане, че купих един напълно безсмислен парфюм напоследък Bronze Goddess Eau Fraîche Skinscent. Кажете ми, че трябва да му дам шанс, или че иска специални метеорологични условия, защото досега, колкото пъти се опитвам да го нося, никаква богиня не усещам, само подсладени цитруси и някакъв рехав кокос, затиснат от лавандула?! Мислех, че ще има сочен плътен кокос, горещи пясъци а-у...

Същия! LaughingРазмених го веднага.
https://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Bronze-Goddess- … t-2015-30170.html
Нагорещена пластмаса, топли надуваеми пояси и чисто нови, разопаковани плажни играчки.

Момичета, много ме зарибихте. Тази тема направо е пристрастяваща.. Grinning

Тъй като тепърва навлизам в света на парфюмното изкуство, искам да се сдобия с един дневен (подходящ за офис, разходки и т.н.) и един вечер парфюм.  Кои са за вас двата парфюма (дневен и вечерен), без които не бихте останали никога в колекцията си.

Ох, стъписах се......Не знам. За кой сезон? И какви ноти?

Най-универсалния бранд за мен е Burberry. Пробвай ги поред, всички.
Имаш ли бюджет? Непременно ли трябва да е от някой по-известен бранд?

За парфюмно незаинтересован сa напълно достатъчни :
Chanel Chance Eau Tendre EdP/EdT
Cnanel Coco Mademoiselle EdP/EdT

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 11:19 от Dez

# 586
densi, за бюджет да речем около 100 лева за парфюм,. Ето сега научих още нещо ново, че е много важен и сезона, в който се носи. Не знам интересно ми е да ви чета и се чудя от къде да започна. Може би трябва да си поръчам малко мостри или отливки да се ориентирам по-общо какво ми допада.

# 587
Наистина е добре лично да пробваш. Иначе се сещам за един, който за мен е универсален и лесен за харесване, освен това не е и скъп - CK Beauty.

# 588
Вчера пробвах жълтия Gucci Bloom Profumo Di Fiori Gucci. Никак не ми харесва. Мазен, жълтоцветен в началото с ретро тубероза. Към края идва до Do Son Diptique, но по-гъст и с по-изявена тубероза.

# 589
Денси, благодаря, че сподели. Последните дни го гледах във Фрагрантика и ми беше любопитно какво ли представлява.

# 590
Имам беглото усещане, че купих един напълно безсмислен парфюм напоследък Bronze Goddess Eau Fraîche Skinscent. Кажете ми, че трябва да му дам шанс, или че иска специални метеорологични условия, защото досега, колкото пъти се опитвам да го нося, никаква богиня не усещам, само подсладени цитруси и някакъв рехав кокос, затиснат от лавандула?! Мислех, че ще има сочен плътен кокос, горещи пясъци а-у...
дай му шанс задължително:) от коя година е?

От тая година май, от Дъглас.
Ще му давам пак шанс при различни условия, да видим какво ще стане...

Ако трябва един дневен и един нощен, трудно ми е да отделя. Но примерно Burberry Body, Metallique TF/Airlines JPG, Аqua Allegoria Granada Salvia Guerlain,  Coco Noir Chanel за деня и Sahara Noir TF, Not Extreme TF, Vanille&Leather Dupont, Avignon 3, Floriental Comme de garçons за вечер. Ама това така, на прима виста за момента, иначе любимци и подходи за всяко настроение бол 😂

# 591
Относно Килиан, аз харесвам Love, а също новия Rolling in love, Moonlight in heaven и Back to black.
Но тъй като са скъпи парфюми, трявба задължително да се пробват. Никой от тях не прилича на Черната орхидея.

# 592
Ден 5/365
 Annick Goutal Songes EdT- Сън в лятна нощ. Опияняващ, наркотичен бленд от жасмин, иланг и портокалов цвят, напоени с несладкарска, сурова ванилия. Гъст като восък, с щипка екзотична подправка която е вторичен ефект на цветята, предполагам. Как ухае франджипани представа си нямам.
Божествено съкровище. Благодаря на Бога, че не го размених от глупост.
Спомени за лято 2012 в Барселона, където открих много парфюмни любови в парфюмериите Julia.

Моят избор за седмицата:

# 593
  • Sofia
Да оставя това тук. Новичко, топличко. Изглежда very nice. Simple Smile

Guerlain - Iris Torrefie

edit: SOTD - Килиън - Дъртите хора, които си решавали проблемите в леглото, голи Scream .

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 15:04 от sunattraction

# 594
  • Бургас
Днес съм с Целувката на Килиан /както споменах вече/. За мен е силно подсладено мляко с мед /няма го в съставките/, локумена роза, а цитрусите не ги усещам във връжните нотки за свежест, а са някак използвани както дървесната подложка в други аромати, т.е. има ги, но не са свежи и летливи, а плътни и силно подсладени в базата. Така го усещам аз. Много траен и присъствен аромат. Доста ми хареса и не съм сигурна, че няма да съжалявам, че не отгърмях  и него. За щастие 10 мл ще са ми вероятно достатъчни за да му се нарадвам. Аромата е за по-студено време, но и сега за мен е чудесен.

# 595
SOTD: малко свеж разкош Green Heart

# 596
Този ми е най-голямото разочарование, защото пирамидата и отзивите обещаваха да е много мой и си поръчах насляпо 90мл направо:

Върху мен беше нещо силно химичено-ягодово, много ме разочарова.

Други две глупости от моя страна са : Mugler EDT 2019 (стоя повече от половин година не отварян) и LVEB En Rose и не че не ми харесват (взех ги след тест) , но са ми излишни. Втория до сега съм го ползвала само веднъж. ММ не понася LVEB , а аз имам вече цели 4 и събират прах.
Покупки "насляпо" които не са ми допадали, са отивали при майка ми, колежки и приятелки, но вече доста се ограничавам и гледам да е поне изгодно.

Затова се хванах с диетата, за да спра да си вземам ненужни парфюми. Сега като имам само един на 3 месеца, ще си помисля добре кой да избера (поне така се надявам).

# 597
Най-неуспешните ми покупки са Violette edp Molinard и Musky garden Mancera. Киселеят ми и двата, а много разчитах ирисите и муска (и виолетката в единия) да балансират плодовете.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 17:07 от Мау Мау

# 598
  • Бургас
Често купувам на сляпо и за това имам не една "греди". Първият аромат, който купих заради форумска мода и ме потресе е Boudoir Vivienne Westwood for women - прекрасно бутулче, отвратителен аромат. Вторият, който аз си избрах по съставки и очаквах да е съвсем "мой" е Ambre Eau de Parfum Molinard в старата бутилка. Е нямаше нищо обща с очакванията ми.

# 599

Truth or Dare Naked by Madonna
знаех, че няма да ми хареса още от описанието
пробвах го и наистина не ми хареса изобщо
въпреки всичко го купих
сега е някъде у дома забутан, не го харесвам и никога няма да го харесам - флаконът за мен е грозен, кутията също, името е скучно, нотките, аромата ... не усещам хармония на нито един елемент с друг
изпръскано е много малко - едно от децата го носи няколко пъти, после ми го върна с досада
този е най-фрапиращият случай, всички други неуспешни покупки /дори повторените неуспешни/ съм искала по някакъв начин и е имало "искричка" - по описание, нотки, бутилка, марка или име, по подушено на китка, блотер, друг човек ... все нещо!

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 17:13 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт