Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 910
  • 662
  •   1
Отговори
# 285
  • France
Феникс, това последното къде го прочете?

# 286
  • София
Моят мъж, откакто има повече и характерът му взе да става по-хубав. Сериозно. Един мъж, ако е сдухан за пари, обикновено е много кисел.
Напоследък наблюдавам две двойки, в които се оказа, че жената изкарва парите. Единият мъж мълчи като тулуп, другия се заяжда като свекърва.

# 287
Пак ли се завъртяхме около парите?
Не, около акъл и способности.
Е да де, парите.
Поредната окъкана тема.

# 288
Има много качества, които бих оценила в един мъж. Парите се нареждат доста назад, не казвам, че не са важни.
Богатството за мен е начин да подсигуря мине си, семейството си, детето си. Някак дават спокойствие.

# 289
  • София
Съжалявам, че заговорих за това. Но не е точно за парите, а за способността да ги изкарва, амбиция, трудолюбие, интелигентност, инициативност, комбинативност, способност да общува и такива качества.

# 290
Забихте сами в парите, да ви кажа.  Сами се вкарвате в неефективни мисли. Някои.
като някой наболял трън, който от болка не ви дава да видите друго.

# 291
  • Агент под прикритие
Феникс, това последното къде го прочете?
На същото място, където прочетох и това:
Колкото и богата да е една жена, мъжа трябва да е по-богат от нея. Колкото и умна да е - мъжа трябва да е по-умен.
Ей от тук тръгна приказката за парите или от няколко поста преди това. Аз просто следвах. Grinning
И коментарът ми за клишетата си беше повече от ирония. Simple Smile

# 292
  • София
Ако придобивките вървят с чудесен характер?
Защо навързвате нещата в някаква изкривена паралелност, така и не разбрах
Само фактът, че придобивките е причина да се имаш за повече от другите и следователно заслужаваш повече от тях, говори достатъчно.
Аз май го написах това преди няколко поста, но явно всеки чете това, което му е удобно. Simple Smile

И пак ще повторя: най-лесно се прави сметка на (хайде да не се ограничаваме с парите) придобивки, изкарани от някой друг.
Аз се имам за повече от обикновената измет в която включвам всички, преследвани от закона, хроничните мрънкалници и селтаците с интелект на кокошки и претенции на синьокръвни. Толкоз.
Това прави ли ме по- малко добър човек - не мисля. Имам ли повече - имам.

# 293
  • София
Между другото, ограниченото мислене често води до ограничени финанси. Човек си хваща някаква професия, местенце, забива се там, тече му някаква заплата и не смее да мръдне. Често успява да се самоубеди, че по-хубаво няма или той не го заслужава.

# 294
Аз искам пример за богатство. И еднозначно ли е, ако жената изкарва 500 лв, да приема мъж, който изкарва 1000 за успешен?

Обратното също ме вълнува.

# 295
  • София
Хайде да не забиваме в посока 5К и 10К, че ще стане грозно.
В държавата 80% работят за нормални заплати - нормални работи.
Което не значи, че такива са им възможностите и капацитета.

# 296
С мъжа ми имаме общ бизнес. В този смисъл, изкарваме по равно Simple Smile Има и такива случаи.

# 297
  • Агент под прикритие
Вижте сега, никой в нищо не се опитвам да убеждавам.

Имате избор:
1. Намирате си мъж, който отговаря на изискванията ви.
2. Стоите си сами.

Обаче НЕ се хващате с мъж, който много добре знаете (или ако не знаете, разбирате след кратко време) какви са му възможностите и вместо да се разделите и да НЕ си губите взаимно времето, започвате да му опявате, че трябва да се развива, само защото НЕ отговаря на вашето "амплоа".
Защото практиката показва, че това са масата случаи, а НЕ тия две точки горе.

И.... всичко е точно! Grinning

# 298
Luna, не ти отива нито на житейската, нито на форумния стаж да се правиш на гламава, като се заговори винаги за пари. Всички знаем каква е ролята им в СО, няма нужда от излишно въздухоплаване и възвишаване на ценностите. Grin

# 299
Хайде да не забиваме в посока 5К и 10К, че ще стане грозно.
В държавата 80% работят за нормални заплати - нормални работи.
Което не значи, че такива са им възможностите и капацитета.

Именно. Над 90% от хората са с някакъв среден доход или нисък. За това ми е странно когато се говори за изкарване на повече, богатство и подобни.

Ако говорим за интелект, амбиции и пр. също зависи. Един учен, отдаден на изследванията си може да изкарва доста по-малко от шофьор на такси в България.

Общи условия

Активация на акаунт