Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 836
  • 662
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз съм малко така, признавам си. Контрол фрийк. Понякога седя и се чудя аз ли съм си виновна или другите. Може би е някакъв комплекс заради баща ми, който нищо не контролираше, ама му се щеше. Също така, несъзнателно търсех определен набор от качества, обратни на качествата на баща ми.

В същото време много се лигавя на планина, река, аутдоор. 🤪

# 376
Фрости, аз съм достатъчно мъж в този Свят. Разбирам какво казваш.
Жената не е нужно да мявчи и мига неразбиращо, нито да вее рокли на работа.
Жената е усещане, полъх, щрих, сензитивност. Това трябва да носиш в себе си.
С това съм напълно съгласна и те разбрах от самото начало.
Но се сетих веднага за едни мъже, с голямо его, които не могат да преглътнат факт, че жената не е само нежна, уязвима и лигава особа, чиято глава не може да роди логическа мисъл. Такива мъже имат сериозни проблеми с амбициите или положението на жените.
Затова коментирах.

# 377
Ох, Горджи, може да караме на смени с обясненията какво е женственост и какво мъжът да доминира. Благодаря, слънце, че мен ме мързи вече да дращя, а до утре може и катинар да има.

# 378
  • София
Босилка Прекрасна, трябва да го изживеят, да го усетят, да държат такава жена в ръцете си. Пожелавам им го.

Никой никого не доминира и подчинява, никой никого не кара пряко волята му, никой не дърпа към себе си, никой не се чувства минат, прецакан, огорчен, насилен, неразбран, обиден. И там са двама.
Ние сме равни в свят на неравенство, но всеки си има роля. Аз мъж мога да бъда, но не искам.

# 379
В общи линии се очертават 2 типа жени. Едните търсят някакви качества в мъжа и ако ги има не гледат какво няма. Другите виждат липсите и  след обвързване се мъчат да ги заличат, да променят мъжа. Често не успяват и това води до дразненето от тези черти. Това обяснява и разликата в двете приятелки на Лучия.

# 380
В общи линии се очертават 2 типа жени. Едните търсят някакви качества в мъжа и ако ги има не гледат какво няма. Другите виждат липсите и  след обвързване се мъчат да ги заличат, да променят мъжа. Често не успяват и това води до дразненето от тези черти. Това обяснява и разликата в двете приятелки на Лучия.

Благодаря ти! Много добре го синтезира, и определно ми стана по-ясно защо двете реагират по толкова различен начин.
Жалко, че аз съм от втория тип Grinning

# 381
Ние сме равни в свят на неравенство, но всеки си има роля. Аз мъж мога да бъда, но не искам.
Че коя жена иска да се нагърби с тази неблагодарна роля?
Скрит текст:

# 382
  • Агент под прикритие
Феникс, беше специално за частта с необходимост от разговори, дали  и защо  тези разговори са/не са с приятелки, и т.н.
Не всеки има нужда от подобни разговори. Не всеки може да осигури такива. Това, че имаш такава потребност, не я прехвърля автоматично към половинката ти, особено ако е от тия, които не може да я осигури. Ако и той не може да ти я осигури, адекватното решение е да я търсиш на друго място, а не да поставяш условия, както някои в темата, нито пък да го изхвърляш като играчка, която си е свършила предназначението, защото имала драскотина, но по същество е работела.
Има си хора за всичко. И хората са много и различни. Simple Smile
Само дето любителите на all-in-one решенията веднага скочиха срещу мен, сякаш атакувах мнението им.

А относно контрола - ами, да не е копче. Има жени, които по техни си причини мислят, че ако те не свършат дадено нещо, или никой няма да го направи, или ще бъде направено некачествено. Затова те правят всичко. В един момент, това почва да ги изморява, и да им се иска да са жени. Обаче, все така ги е страх/се притесняват, че ако отпуснат контрола, нещата няма да се случат, както на тях им се иска.
Решението е просто. Държиш се като жена. Или не се държиш. Ти избираш. И в двата случая има различни последици, за които някой трябва да поеме отговорност.
Само че когато избереш да НЕ се държиш като жена, връщане назад няма.
Когато даден мъж НЕ се държи като мъж, НЕ се пробваш да го доминираш, а си намираш нов, който се държи като такъв. Такъв, при който ще се чувстваш като жена. Елементарно е. Simple Smile

# 383
  • София
Бартоломю, Мерлин е забележителна за времето си.
В сегашни времена, знаеш ли колко обезличени жени има, теглещи хомот сами, а са с партньор?
Защо? Не знаят. Винаги им казвам, че на финала медали не дават.

Имам любим цитат, често го казвам - Вие ме осъждате за моята любов, а аз не ви съдя за вашата полулюбов и нелюбов.

Така как се живее не разбирам?
Ама, е! И тук има доказателства, че бутат някак.

# 384
Скрит текст:

Никоя, ама е пълно с такива жени, по неволя 😆.
Мъжете също не умират от желание да се нагърбят с тази си задача, са ми наблюденията.

# 385
Бартоломю, Мерлин е забележителна за времето си.
В сегашни времена, знаеш ли колко обезличени жени има, теглещи хомот сами, а са с партньор?
Защо? Не знаят.
Ако ти кажа точно защо, ще стане ад в темата. Не е до избор с една дума.
Жената с избор винаги ще избере по-доброто за нея.

# 386
  • Агент под прикритие
Сори, ама по мои скромни наблюдения, неволята няма нищо общо с това. Grinning

# 387
Лучия, аз явно съм от първия тип и не само към мъже, а към всички. Просто с времето осъзнах, че единствено на собствена промяна мога да влияя. Да променяш другите е да водиш обречена битка. В един момент това ти дава вътрешен покой, вече просто не ти пука.

# 388
  • София
Кажи. Подозирам сме на едно мнение.

# 389
Скрит текст:
Скрит текст:

Мъжете също не умират от желание да се нагърбят с тази си задача, са ми наблюденията.
Вярно е. Те и не разбират какво се случва и възпитават същото в  децата си, мъжете да са деца, а жените  - жената-мъж... и ето ти колелото, което продължава да се върти...
Е, как да схванат къде се корени проблемът...

Общи условия

Активация на акаунт