Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 910
  • 662
  •   1
Отговори
# 405
Братане, има и мъже, които се радват, когато жената ги стимулира - да бъдат все по-добри, да се развиват и тн.
Има и такива, но мъж, който е уравновенен, с морален център, накратко: в душевен мир със себе си, няма нужда от жена, за да се развива.
Ама много си в грешка..)

# 406
Братане, има и мъже, които се радват, когато жената ги стимулира - да бъдат все по-добри, да се развиват и тн.
Има и такива, но мъж, който е уравновенен, с морален център, накратко: в душевен мир със себе си, няма нужда от жена, за да се развива.
Жената е комплимент към живота на един мъж, не основния фокус, още по-малко причина за развитие.

Има специална дума за този вид мъже 😂 (и жени има такива, разбира се, и  за тях важи)

# 407
  • Агент под прикритие
Ама много си в грешка..)
Можеш ли да обясниш защо?

Има специална дума за този вид мъже 😂 (и жени има такива, разбира се, и  за тях важи)
Е, има.... Ако нямаше, нямаше да съществува понятието ЕЖК (Една Жена ми Каза). Grinning
Толкова е лесно да създаваш "специални думи" за неща, които НЕ рабираш. Просто защото е по-лесно. Simple Smile

# 408
Има едно клише, което за някои индивиди от мъжки пол е много вярно - плашат се от силни жени.
Не физически, а психически силни, умни и устойчиви.
Или може би са им просто досадни и натоварващи и не се траят от умнотия и сила.
Мъжете търсят жена с която да чилват в живота, а не да ги т'вари.
Тези силните, умни и устойчиви понякога са едни едрички женища с цветни коси и странни възгледи, дето са си наистина плашещи Simple Smile
Затова уточних надолу изрично, че не става дума за тия със странните възгледи и шарените коси.
Една жена, ако наистина е умна, няма да е досадна и натоварваща.
Тия, дето са досадни, не престават да се изтъкват и да дрънкат, обикновено не блестят с особен интелект и способности, по-скоро го докарват откъм поза и силно желание да спадат към самостоятелните, умните, силни жени.

# 409
Не знам какво е ЕЖК

# 410
Феникс, мога.
Ама ти няма да ме разбереш.

“Силата” на мъжа е много зависима от силата и енергията на жената до него.
Ако разбираш и се интересуваш от това, ще разбереш, че правилната жена те въздига и стимулира, а неправилната - сваля силата и енергията ти.

# 411
  • Агент под прикритие
В общи линии се очертават 2 типа жени. Едните търсят някакви качества в мъжа и ако ги има не гледат какво няма. Другите виждат липсите и  след обвързване се мъчат да ги заличат, да променят мъжа. Често не успяват и това води до дразненето от тези черти. Това обяснява и разликата в двете приятелки на Лучия.
Ей това как щях да го пропусна..... Много точно.
Аз им наричам тия два типа по малко по-различен начин, но със същото значение:
1. Такива, които знаят (според тях де) какво искат и всичко останало е неприемливо.
2. Такива, които знаят какво НЕ искат и всичко останало е приемливо.

Познай кой от двата типа би имал повече възможности... Wink

Феникс, мога.
Ама ти няма да ме разбереш.

“Силата” на мъжа е много зависима от силата и енергията на жената до него.
Ако разбираш и се интересуваш от това, ще разбереш, че правилната жена те въздига и стимулира, а неправилната - сваля силата и енергията ти.
Да вземем за пример мъже, развили успешен бизнес. Когато е бил съвместно с жената, донякъде (но само донякъде) мога да го приема.
За тези, които са го развили сами, а жената се е появила по-късно, какво е оправданието? Simple Smile

# 412
  • София
Енергии - да, нон стоп ръчкане - не.
Мен мъж да ме ръчка преко силите и желанието ми, щото хубавото ми диванче не било апотеоз на моя живот - ай шас шас и ако мърда адьо.

# 413
Няма оправдание..))
Само дето ще разшири и увеличи бизнеса..Wink

# 414
Значи само сингъл бизнесмените фалират бизнесите си Wink

# 415
  • Агент под прикритие
Няма оправдание..))
Само дето ще разшири и увеличи бизнеса..Wink
Уинг, постовете ти са наистина много напоителни, но предимно постулати с неясен произход, от които разбирам, че не си съвсем наясно с това какво означава сам да си определяш душевния мир. Това би го разбрал само човек, който го практикува. Това НЕ би го разбрал човек, чийто душевен мир зависи от друг, най-често човека, който е до него. Често срещано явление при точни тези, които търсят партньорите си като all-in-one решения.
Ти си помисли кой от двата типа си. Не е нужно дори да ми отговаряш. Simple Smile

# 416
Четох назад и стигнах до мнението на Феникс, в частта в която казва, че е останал в провинцията.
Ето, ако бяхме двойка с него, щяхме да се разделим, защото аз винаги съм искала да живея в София, въпреки че самата аз съм от провинцията. И щях да му кажа, че е неамбициозен, дори и да притежава всички други възможни качества и да се държи прекрасно с мен.

# 417
  • France
Жената е комплимент към живота на един мъж, не основния фокус, още по-малко причина за развитие.
Никога не бих се съгласила, позволила да не съм основния фокус на Моя Мъж. Била съм сама, бедна и нещастна, но никога не съм била готова на такава жертва. Знам, че има жени - трофеи, но техните избори са техен проблем.

За мен мъжествеността е много повече от банковото салдо. Това е онази сила, която позволява на мъжа да бъде нежен и грижовен баща. Самочувствието, което няма нужда да се гради върху по слабите от него. Сигурността във собствените си възможности, която ти дава уважение към различните. Щедростта към близките ти, защото знаеш, че имаш повече от достатъчно любов, търпение, грижа.... На рамото на такъв мъж бих положила глава. И знам, че няма да се спихне, ако го надмина в нещо. Напротив, ще се гордее с мен.

# 418
Четох назад и стигнах до мнението на Феникс, в частта в която казва, че е останал в провинцията.
Ето, ако бяхме двойка с него, щяхме да се разделим, защото аз винаги съм искала да живея в София, въпреки че самата аз съм от провинцията.
А защо в София, а не в Ню Йорк примерно. И ти не си много амбициозна, Кристинке Simple Smile

# 419
  • Агент под прикритие
Никога не бих се съгласила, позволила да не съм основния фокус на Моя Мъж. Била съм сама, бедна и нещастна, но никога не съм била готова на такава жертва. Знам, че има жени - трофеи, но техните избори са техен проблем.

За мен мъжествеността е много повече от банковото салдо. Това е онази сила, която позволява на мъжа да бъде нежен и грижовен баща. Самочувствието, което няма нужда да се гради върху по слабите от него. Сигурността във собствените си възможности, която ти дава уважение към различните. Щедростта към близките ти, защото знаеш, че имаш повече от достатъчно любов, търпение, грижа.... На рамото на такъв мъж бих положила глава. И знам, че няма да се спихне, ако го надмина в нещо. Напротив, ще се гордее с мен.
Така.... ще го обясня на малко по-прост език. Ако животът на един мъж е кола, жената е премиум пакета към тази кола. Премиум пакета обаче НЕ ти е необходим за това колата да те закара от точка А до точка Б.

Сега стана ли ясно? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт