Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 756
  • 662
  •   1
Отговори
# 615
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Доходите стоят в основата на всичко.
Няма как един да изкарва много пари, а другият да лапа мухи.
Възможно е, но това не е разбирателство, а сметка и съвсем друг вид отношения. Има много семейства, стъпили на точно тая основа, но това не е доказателство, че нещата са наред.

Няма как единият да има амбиции и да расте професионално, докато другият се цупи постоянно, че не са дълго заедно, примерно. За да е успешна една такава връзка, трябва и двамата партньора да имат професионални амбиции и да споделят еднакво ниво на значението на тия амбиции.
Сещам се за моя позната с нормална професия, без особени желания за развитие кариерно, която започна да излиза с пилот. Познатата ми беше вечно в драми, че искал да почива, че бил уморен, че не ѝ се обадил от еди-къде-си, че подписал договор за еди-си-къде-си. Сърдеше се, че не я завел до съседен град на ресторант (с частен самолет), след като се е прибрал от работа. Както в началото на връзката я водел. Водел я е, но когато е бил в почивки. Опитах се да ѝ обясня защо е така. Не разбра. Разделиха се. Не знам какво става с нея в момента. Той има друга приятелка, която разбира амбициите му и има свои такива.
Доходите са просто един инструмент с конкретно предназначение. Нищо повече, нищо по-малко.
В описания от теб случай, когато единия изкарва, а другия лапа мухи, то те имат и други по-сериозни проблеми на ниво връзка. В случая, ирелевантно на постановката, поставена от мен.

# 616
Реално нямаше поставена постановка.
Имаше въпрос и аз споделих моето виждане относно амбициите.
Продължавам да смятам, че амбициите за професионално развитие трябва да съществуват и в двамата партньора, за да има разбирателство.
Ако не съществуват, то поне другият да подкрепя стремежите на партньора си. Това не става насила. Който е склонен - ще го направи без драма. Който не е склонен (случаят с познатата), ще го живее в постоянна драма и нещата ще свършат доста в началото на връзката.
За доходите продължавам да твърдя, че са от огромно значение за добруването на връзката и нейното спокойно развитие. Без доходи, хората залитат в битовизми, които разрушават връзката или поне влошават качеството ѝ.

# 617
  • София
Феникс, първото е горе-долу моя реплика, второто е негова. Като тегля чертата, двамата с мм постигнахме доста.

Честно казано, не знам какво би било, ако бях сама. Ако погледна брат ми, не е толкова прекрасно и амбициозно.

# 618
  • France
1. Каква е ролята на партньора в личния ти път към саморазвитие и самоусъвършенстване, може ли този път да бъде вървян без него и ако не, защо?

Най-голям скок в кариерата си направих, когато бяхме още млада двойка с ММ. Той ми даде куража да напусна зоната си на конфорт, помогна ми с CV-то и съвети как да се държа на интервюто. Може да се предположи, че щях да се справя и сама, но щеше да ми е по-трудно и щеше да отнеме повече време. Там където никога нямаше да се справя без него е със шофирането. Имах голям страх. Колко пъти ми е давал колата в задънени улички, после по по-големи, по магистрали....И винаги със спокойствие. А за моята работа е важно условие. Той от своя страна ми е признавал, че ако не съм била до него в един труден момент, щял да бъде в бърн аут. Не случайно в САЩ пилотите на свръх звуковите самолети трябва да са женени. Това им давало нужната стабилност.
Вече писах, че ММ ме откри към тичането, гмуркането и ските. Аз го открехнах към цял раздел на худ. литература. И двамата сме в плюс.

2. Някакъв пример какво може да се усъвършенства в една връзка?

Този въпрос е много личен и не съществува еднозначен отговор. За нас, единственото, което ни липсва е повече помощ с отглеждането на поколението. Би било чудесно да можем да имаме един уикенд месечно само за нас.

Феникс, имам чувството, че много те е страх да не попаднеш на жена, която ще иска малко развитие от теб.

# 619
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Реално нямаше поставена постановка.
Имаше въпрос и аз споделих моето виждане относно амбициите.
Продължавам да смятам, че амбициите за професионално развитие трябва да съществуват и в двамата партньора, за да има разбирателство.
Ако не съществуват, то поне другият да подкрепя стремежите на партньора си. Това не става насила. Който е склонен - ще го направи без драма. Който не е склонен (случаят с познатата), ще го живее в постоянна драма и нещата ще свършат доста в началото на връзката.
За доходите продължавам да твърдя, че са от огромно значение за добруването на връзката и нейното спокойно развитие. Без доходи, хората залитат в битовизми, които разрушават връзката или поне влошават качеството ѝ.
Амбициите за професионално развитие са за професионално развитие. Аз обаче живея вкъщи с жената, не с адвокатката, мениджърката и т.н.
Няма лошо, нека да го има, хвали се с професионалните си постижения сред колеги, приятели и т.н. но в къщи тези новопридобити компетенции нямат никаква стойност. Още по-малко са добавена стойност към стойността ти на човек.

Ако започнат битовизми за доходи, това значи, че имате проблем на друго ниво. Самата липса на доходи спъва домакинството, но то не е част от една връзка. Домакинство се върти със или без връзка, но в случай на двама и повече, за доходите има отговорни двама или повече, а когато си сам, има отговорен само един. Това за тези, които са смесили тия две неща.
Но.... липсата на доходи и битовизмите НЕ са оправдание за проблема на другото ниво, нито причина за него, а следствие. Да кажеш, че сте се разделили за пари е да сложиш магарето пред каруцата.

Филомена, не съм очаквал, нито съм искал лични примери като отговор на поставените от мен въпроси. Личните примери са валидни за човек и само и единствено за него.
Поставените от мен въпроси са някаква база. Какво решение ще вземеш във всеки един конкретен случа на тази база е въпрос на друга тема.
И да, права си за последното. Имаш чувството. Simple Smile

Дракарис, няма намесен личен пример или случка в поставените от мен въпроси. И не е задължително да има.

# 620
  • София
Партньорството е и да си напаснете личното и професионално развитие. Например ако аз искам да запиша курс вечер след работа, ММ трябва да поеме детето в този период - вземане, болести, битовизми, каквото трябва. Или ако той реши да си сменя работата, това означава 3-6 месеца аз да забавя курсове или смяна на работа за да го улесня в каквото е решил да прави. Също ако ще оставаме с един доход за някакво време, пак трябва заедно да го измислим и осъществим.
Някои хора цял живот се развиват, представяте ли си?! Ако чакаш докато си приключил с тази дейност че да си търсиш партньор, човечеството да е загинало вече.

# 621
  • София
Пак мисля, че не си прав. Знам, че се фукам, но мисля, че имам огромен принос мм да напусне старата си работа, на която беше точно 10 г. В един момент беше придобил Стокхолмски синдром. Колегите му без жени, които останаха там, са самотни алкохолици.
Много малко хора имат достатъчно лична мотивация, а след 40 - още по-малко. Така че, каквито и качества да имаш, може и да ги загубиш, вместо да ги развиеш.

# 622
  • Агент под прикритие
Рокстар, аз останах с впечатлението, че никой не разбра какво точно питам, а всеки реши да отговаря според собствения си опит, за който обаче никой не е питал. Simple Smile

# 623
  • София
Какво точно питаш?

# 624
Ами аз се опитвам да разбера какво точно имаш предвид. Дали визираш именно онова увлечение по една субкултура със съмнителни резултати?

# 625
  • France
Феникс, нарочно давам лични примери. Първо за да подчертая тезата си, второ защото говоря от моята позиция.

Няма лошо, нека да го има, хвали се с професионалните си постижения сред колеги, приятели и т.н. но в къщи тези новопридобити компетенции нямат никаква стойност. Още по-малко са добавена стойност към стойността ти на човек.

Ето една от многобройните причини, защо човек като мен не би могъл да бъде с човек, като теб. Моите професионални успехи ми носят радост и за какво ми е партньор, ако не мога да я споделя с него? ММ спонтанно е отварял шампанско, защото проект по който съм работила е спечелил.
Успехите са признак на трудолюбие, упоритост и ум. И да, тези качества са важни

# 626
  • София
Добре де, признавам си. Когато се хванах с мм, хич не бях амбициозна. Бях точно в такъв период от живота си, че имах нужда да забавя и то доста.
Но пак - партньорът е и за това. Любов му се казва.

# 627
То нали знаете, че всеки чете както иска , но ако правилно разбирам дебата ви , мисля , че Феникс говори , че звучите, леко стерилно по отношение на семейния партньор
За мен , личните , интимните отношения са много простичко нещо , там няма амбиция и реализация , има човек с човек и туй що природата ни е дала като капацитет емоционален
Амбиции и реализации освен , че нямат място м/у  двама интимни / не само сексуално / партньори , не са и с положителен заряд , по-скоро ги свързвам с алчност , комплекс за малоценност и злоба
А това което мисля , че се опитвате да обясните , го наричам стремеж , да изпитваш нуждата да осигуриш най-доброто на хората покрай себе си ...  е може и да греша де , но лично аз, така мисля за съвместния живот с партньора си

А по темата :  единственото удобно нещо , което избирам са ежедневните дрехи и обувки , за всичко друго ми нужно щипка страст , тогава няма компромиси а желание да зарадваш

# 628
  • Агент под прикритие

Остават другите два въпроса:

1. Каква е ролята на партньора в личния ти път към саморазвитие и самоусъвършенстване, може ли този път да бъде вървян без него и ако не, защо?
2. Някакъв пример какво може да се усъвършенства в една връзка?

Скрит текст:
Феникс, нарочно давам лични примери. Първо за да подчертая тезата си, второ защото говоря от моята позиция.

Ето една от многобройните причини, защо човек като мен не би могъл да бъде с човек, като теб. Моите професионални успехи ми носят радост и за какво ми е партньор, ако не мога да я споделя с него? ММ спонтанно е отварял шампанско, защото проект по който съм работила е спечелил.
Успехите са признак на трудолюбие, упоритост и ум. И да, тези качества са важни
Трудолюбие, упоритост и ум са качества, които нямат отношение към неговото лично отношение и поведение към теб. Тези качества нямат отношение към връзката "мъж-жена" и не са задължителни да ги има като наличност, за да те обожава.
Няма лошо да се говори за работа, но да не се прекалява. Но това отново е ирелевантно по въпросите ми.
Освен това, разговорите за работа и работния ден са до 5-10 минути на ден. А след това?
Аз лично мога да кажа, че след като излезна от работното място, всички служебни дерзания, вълнения и проблеми си остават там, а вкъщи за работа гледам да НЕ говоря.

Скрит текст:
То нали знаете, че всеки чете както иска , но ако правилно разбирам дебата ви , мисля , че Феникс говори , че звучите, леко стерилно по отношение на семейния партньор
За мен , личните , интимните отношения са много простичко нещо , там няма амбиция и реализация , има човек с човек и туй що природата ни е дала като капацитет емоционален
Амбиции и реализации освен , че нямат място м/у  двама интимни / не само сексуално / партньори , не са и с положителен заряд , по-скоро ги свързвам с алчност , комплекс за малоценност и злоба
А това което мисля , че се опитвате да обясните , го наричам стремеж , да изпитваш нуждата да осигуриш най-доброто на хората покрай себе си ...  е може и да греша де , но лично аз, така мисля за съвместния живот с партньора си

А по темата :  единственото удобно нещо , което избирам са ежедневните дрехи и обувки , за всичко друго ми нужно щипка страст , тогава няма компромиси а желание да зарадваш
Офффф, най-сетне някой разбра за какво иде реч. Hands Plus1

# 629
Аз искам да задам един въпрос, на който досега никой в този форум не ми е отговорил (не и нещо смислено де): след като някои от вас решават, че имат "амбиции за развитие", защо тръгват да правят опитите за реализацията им и в същото време се ангажират с човек до себе си? Какво пречи да си реализират въпросните амбиции сами?
Кой те е излъгал, че едното върви задължително с другото?
И защо някой, запътил се да прави кариера, да няма връзка? Защото ти имаш чуденки по въпроса ли?
Какво ти пречи на теб, че някой с амбиции в някакво професионално направление, има и човешка връзка?

Общи условия

Активация на акаунт