Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 764
  • 662
  •   1
Отговори
# 600
... защо тръгват да правят опитите за реализацията им и в същото време се ангажират с човек до себе си? Какво пречи да си реализират въпросните амбиции сами?
Какво значи "ангажират", ако партньорът ти също се развива, има желание за това и разбира амбициите, защото и той ги има?
Споделяте желанието за развитие заедно и това ви прави още по-силно свързани, защото се разбирате и в това отношение.
Проблем има, когато един има амбиции, а друг няма. Тогава просто няма как да има нормално съжителство и разбирателство. Различни планети и посоки на полета.

# 601
Аз искам да задам един въпрос, на който досега никой в този форум не ми е отговорил (не и нещо смислено де): след като някои от вас решават, че имат "амбиции за развитие", защо тръгват да правят опитите за реализацията им и в същото време се ангажират с човек до себе си? Какво пречи да си реализират въпросните амбиции сами?
Какво против имаш "амбиции за развитие"?

# 602
  • София
Човвкът се нарича партньор и това не е случайно.

# 603
  • Агент под прикритие
Човвкът се нарича партньор и това не е случайно.
Партньор в създаването и отгледането на семейство, не партньор в стремежите ти за саморазвитие и самоусъвършенстване. Пътят към самоопределяне и саморазвитие си го вървиш сама. Поне така би трябвало...
Мисля, че бъркаш щатовете.

Фрости, можеш ли да дадеш някой друг пример какво може да бъде усъвършенствано в една връзка? Защото да говорим за развитие, това принципно трябва да води към усъвършенстване.

Дракарис, това не е отговор на поставения от мен въпрос. Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 14:36 от Phoenix Wright

# 604
  • София
Съвсем не бъркам. Когато сте двама винаги е по-лесно. Дори и в чисто битов план. Оттам нататък ти е по-лесно да мислиш и за лично развитие.

# 605
  • Sofia
Партньор в създаването и отгледането на семейство, не партньор в стремежите ти за саморазвитие и самоусъвършенстване.

Може ли да дадеш линк към тълковния речник, в който определението за "партньор" е като болднатото? Защото твоята дефиниция е напълно погрешна. Има женени двойки, които не желаят да създават потомство. А има и дългогодишни любовни отношения, които дори не включват подпис в гражданското. Изброените от мен по-малко партньори ли ти се струват, отколкото другите?
Като искаш да ти отговарят на въпросите, задавай ги коректно.

# 606
  • Агент под прикритие
Добре, дефиницията ми е грешна. Не споря. Дотук добре. Simple Smile
Коте, линк няма да получиш, но знам, че и аз няма да получа линк, доказващ обратното, така че да го пишем реми.

Остават другите два въпроса:

1. Каква е ролята на партньора в личния ти път към саморазвитие и самоусъвършенстване, може ли този път да бъде вървян без него и ако не, защо?
2. Някакъв пример какво може да се усъвършенства в една връзка?

# 607
Трудно ли ти е да си намериш неамбициозна жена?

Много е странен твоят въпрос.
На жените им се налага да съчетават работата си и връзката си. Не мисля, че е проблем да взимат още една диня за носене (амбиции за развитие), която да помага на тях.

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 15:03 от Дракарис

# 608
  • София
Ами да те подкрепя и вдъхновява. Може и без второто. Примерно "мисля да запиша една магистратура, обаче ще намаля работата и ще вкарвам по-малко пари в бюджета за 2 г. Става ли? Става."
"Или - мисля да си търся нова работа, но това означава че два месеца ще съм без заплата. Ок, давай".

# 609
... Фрости, можеш ли да дадеш някой друг пример какво може да бъде усъвършенствано в една връзка? Защото да говорим за развитие, това принципно трябва да води към усъвършенстване. ...
Два вида са за мен развитията - едното е професионално, другото е странично (хоби, умения, спорт).
Ако и двамата партньора се развиват професионално, това ще се отрази на доходите и на двамата.
Ако и двамата партньора споделят еднакви интереси, хоби, спорт и имат желание за такова странично развитие, това ги прави по-близки.
Разбира се, всеки има нужда да остане и сам с мислите си по някое време, което пък още повече заздравява една връзка, когато има разбирателство. Оставане сам може да са много неща - разходка, спортуване, хоби, дори четене на книжка.
Не са черно бели нещата за мен, нито общовалидни за всички. Но най-вече зависи от хората и как успяват да комуникират относно връзката си и какво искат от тази връзка.

# 610
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Ами да те подкрепя и вдъхновява. Може и без второто. Примерно "мисля да запиша една магистратура, обаче ще намаля работата и ще вкарвам по-малко пари в бюджета за 2 г. Става ли? Става."
"Или - мисля да си търся нова работа, но това означава че два месеца ще съм без заплата. Ок, давай".
Тоест, ако нямаш партньор до себе си, не би тръгнала да правиш всичко това, въпреки твоята амбиция за развитие?

Скрит текст:
Два вида са за мен развитията - едното е професионално, другото е странично (хоби, умения, спорт).
Ако и двамата партньора се развиват професионално, това ще се отрази на доходите и на двамата.
Ако и двамата партньора споделят еднакви интереси, хоби, спорт и имат желание за такова странично развитие, това ги прави по-близки.
Разбира се, всеки има нужда да остане и сам с мислите си по някое време, което пък още повече заздравява една връзка, когато има разбирателство. Оставане сам може да са много неща - разходка, спортуване, хоби, дори четене на книжка.
Не са черно бели нещата за мен, нито общовалидни за всички. Но най-вече зависи от хората и как успяват да комуникират относно връзката си и какво искат от тази връзка.
Увеличаването на доходите има отношение по-скоро към домакинството и посрещането на разходите по поддръжката му, отколкото съм самата връзка, още по-малко към нейното развитие с цел усъвършенстване.
За второто съм съгласен, но това е препоръчителнo, не задължително условие. Simple Smile

# 611
Попаднал ли си на жена, която си е падала много по книги за самоусъвършенстване и саморазвитие? Тя ходила ли е непрестанно на такива семинари и курсове? Въобще ли е била много увлечена по една субкултура?
Това ли имаш предвид под "амбиции за развитие"?

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 15:46 от Дракарис

# 612
Доходите стоят в основата на всичко.
Няма как един да изкарва много пари, а другият да лапа мухи.
Възможно е, но това не е разбирателство, а сметка и съвсем друг вид отношения. Има много семейства, стъпили на точно тая основа, но това не е доказателство, че нещата са наред.
Няма как единият да има амбиции и да расте професионално, докато другият се цупи постоянно, че не са дълго заедно, примерно. За да е успешна една такава връзка, трябва и двамата партньора да имат професионални амбиции и да споделят еднакво ниво на значението на тия амбиции.
Сещам се за моя позната с нормална професия, без особени желания за развитие кариерно, която започна да излиза с пилот. Познатата ми беше вечно в драми, че искал да почива, че бил уморен, че не ѝ се обадил от еди-къде-си, че подписал договор за еди-си-къде-си. Сърдеше се, че не я завел до съседен град на ресторант (с частен самолет), след като се е прибрал от работа. Както в началото на връзката я водел. Водел я е, но когато е бил в почивки. Опитах се да ѝ обясня защо е така. Не разбра. Разделиха се. Не знам какво става с нея в момента. Той има друга приятелка, която разбира амбициите му и има свои такива.

# 613
Ако и двамата са свръхамбициозни кариеристи
1. Няма да имат време един за друг
2. Трето лице ще им гледа децата - ако стигнат до деца изобщо

Кофти комбинация

# 614
Значи, аз и сама си се самоусъвършенствах и се учих, интересувах и тн.
Предният ми мъж не го влечеше. Но и се дразнеше, че аз искам, ревнуваше от това и правеше куп проблеми от всеки курс или сбирка.
Ми не изкарахме дълго още.
За това - сега ми е важно да ме разбират и подкрепят. А и като на него му е интересно - е в пъти по-приятно и сплотяващо, когато сме двамата..)
Освен това - отгледали сме си децата, сега е време само за нас и бизнес..)

Общи условия

Активация на акаунт