Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 756
  • 662
  •   1
Отговори
# 120
  • Агент под прикритие
Сега ще кажеш и че те е карал да лежиш на дивана... Grinning

# 121
Предния - да. Беше обсебен и искаше нон-стоп да сме заедно. А тойпредпочиташе ТВ-то..нищо, че първите 6 м не го погледна дори.

# 122
Аз обичам да рисувам. МП не може и не иска, трябва ли да му го налагам. Или пък трябва да търся точно такъв партньор. МП пък бяга, което на мен не ми харесва. Сега той си бяга, аз си рисувам.

# 123
За някои хора е важно да прекарват много време заедно и да го запълват с общи дейности, тогава е хубаво да споделят хобитата и интересите си. Други спокойно могат да вършат това, което им харесва и да оставят другия да прави същото. Реално това са различията, не самите интереси и хобита, те са подробности.

# 124
  • някъде в орбита...
Аз обичам да рисувам. МП не може и не иска, трябва ли да му го налагам. Или пък трябва да търся точно такъв партньор. МП пък бяга, което на мен не ми харесва. Сега той си бяга, аз си рисувам.
Ама нали точно това е идеята: хората да се събират със себеподобни. Ти и приятелят ти не държите да сте нон-стоп заедно, и сте си намерили такъв човек един в друг. Аз държа голяма част от времето да сме заедно, и съм с мъж който държи на същото (нищо че хобитата ни не са еднакви).

Феникс, във своите връзки мога да поставям каквито си искам условия - никого не принуждавам да е с мен, все пак. И някак ми е трудно да схвана защо пътуванията и почивките и подобни да предполагат човек да е сам и да кара на "кажуъл" връзки. Щото това би означавало че с мъжа сме в една невероятно дълга такава...

Филомена, оправят се нещата. И моята кариера покрай всяка добавка в поколението застива за 1-2 години. Но след това продължава, постепенно се връща в релси и обратно в крачка Hands Plus1

# 125
  • Агент под прикритие
Феникс, във своите връзки мога да поставям каквито си искам условия - никого не принуждавам да е с мен, все пак.
Ако и не очакваш да бъдат изпълнени задължително, всичко е точно. Hands Plus1

И някак ми е трудно да схвана защо пътуванията и почивките и подобни да предполагат човек да е сам и да кара на "кажуъл" връзки. Щото това би означавало че с мъжа сме в една невероятно дълга такава...
Ако нямате общи интереси за подобни неща, защо изобщо ще тръгнеш да търсиш ангажимент с такъв човек на първо място?
Особено ако въпросните пътувания са продуктувани от "хипарската ти душа" (примерно го казвам), а не от нужда за почивка и смяна на средата за малко (от каквато имат обикновено нужда и двамата), което обаче е тотално различен случай.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 21:30 от Phoenix Wright

# 126
Не бих правила компромиси. Съобразяване - да. При компромисите явно отстъпваш пред черти и постъпки, за които не е редно да го правиш. И тази неудовлетвореност ще се задълбочава.
Едно от нещата, заради които съм прекратявала отношения, е било именно ограничен кръгозор. Съзнателно ограничен. Ганьовски разбирания от типа "К'во да гледам - хора, къщи, салтанати". Невинаги е до пари, а до желание да се развиваш и да видиш свят. От работа - вкъщи, салатка, биричка, някой филм - и до там. Докато ти имаш богата обща култура, интересуваш се от света около теб, четеш денонощно..
Другото са псевдопатриархални разбирания, но само за ролята на жената вкъщи. На много мъже им изнася еманципацията само до момента, в който жената също работи и си плаща по възможност всичко сама, "носи" пари вкъщи и плаща половината. Но за всичко друго тя си е жена и къщата и детето са найна отговорност, той работи. А подаръците и жестовете - претенции на златотърсачки и начин търговците само да ни "скубят". Изобщо, чуя ли, че един мъж цени най-много в жената домакинските умения и най-важно за него е жената да е "скромна" - ясна е работата.
Избягах и от мамино синче с женска рода, която никого не харесва и няма достойна жена по Земята за детето. И такова чудо не се търпи.
И любовта, колкото и да е силна, не може да спаси някои връзки. Нито търпението и желанието нещата да се получат.

# 127
Не бих правила компромиси. Съобразяване - да. При компромисите явно отстъпваш пред черти и постъпки, за които не е редно да го правиш. И тази неудовлетвореност ще се задълбочава.
Едно от нещата, заради които съм прекратявала отношения, е било именно ограничен кръгозор. Съзнателно ограничен. Ганьовски разбирания от типа "К'во да гледам - хора, къщи, салтанати". Невинаги е до пари, а до желание да се развиваш и да видиш свят. От работа - вкъщи, салатка, биричка, някой филм - и до там. Докато ти имаш богата обща култура, интересуваш се от света около теб, четеш денонощно..
Другото са псевдопатриархални разбирания, но само за ролята на жената вкъщи. На много мъже им изнася еманципацията само до момента, в който жената също работи и си плаща по възможност всичко сама, "носи" пари вкъщи и плаща половината. Но за всичко друго тя си е жена и къщата и детето са найна отговорност, той работи. А подаръците и жестовете - претенции на златотърсачки и начин търговците само да ни "скубят". Изобщо, чуя ли, че един мъж цени най-много в жената домакинските умения и най-важно за него е жената да е "скромна" - ясна е работата.
Избягах и от мамино синче с женска рода, която никого не харесва и няма достойна жена по Земята за детето. И такова чудо не се търпи.
И любовта, колкото и да е силна, не може да спаси някои връзки. Нито търпението и желанието нещата да се получат.

Това е просто ужасно, но предполагам, че има и такива, а и те си намират половинки. Връзките са различни и в различните етапи от живота и възрастта.

На 20 съм очаквала и искала едно, на 40 друго. Първият ми брак започна прекрасно, но след 17 години се разминахме някак. Отдалечихме се, започнахме да се дразним от дребни неща.
За сега, връзката ми е хармонична. Не желая да сме заедно 100% от времето и не си споделяме всички хобита.

# 128
  • Обран бостан ;)

Въпросната тема коментирах и с две приятелки.
Едната е омъжена за човек, който е инертен, няма инициативност, но в същото време е отговорен, сериозен, не прави необмислени неща, не поема (излишни) рискове, може да се разчита на него. Но за годините брак с него, тя така и не се е научила да приема минусите му, и те все повече я дразнят. От самото начало  го е избрала, заради това, че той е семейно ориентиран, но и в началото й е липсвало инициативност в него.
Другата е омъжена за човек, който е ограничен от към интереси. Разговорите им се въртят основно около битовизми. Той също е сериозен, отговорен, не прави необмислени неща, не поема (излишни) рискове, може да се разчита на него. Нея неговите минуси не я дразнят. За нея важно е, че той е семеен тип. От началото е знаела, че е ограничен, но е преценила, че по-важно й е да има семейство.

За да сме обективни бихте ли споделили отрицателните качества на т.нар. "Едната" и "Другата" за да преценим компромисите, които правят мъжете им.  Не съм чел темата. Извинявам се ако вече е споделено.

# 129
Авторке,аз преди 2,3 години излизах с един такъв грижовен и работар но беше глупавичък милият и лъжите му не минаваха.Дори съжалявам ,че изгубих 4 срещи с него.На втората видях,че ''куца '' работата и изобщо не трябваше да продължавам ,но реших да дам шанс,но после се запитах защо се опитах да се насилвам да го харесвам,тъй като някой ден тия липси които има ще започнат да ми бодат много в очите и още по-зле.Човека беше на възраст за създаване на семейство,но искаше да командва,пък аз не обичам много такива типове и там бяха и разминаванията.Аз като теб обичам да уча,чета,интелектуални дейности ,смислени.Не си губя времето по кафета,масички и лаладжйиски хави така че хич не си хаби време,енергия и мисли.давай напред и няма да съжаляваш! Приятелите и мъжете сами си ги избираме и трябва да направим правилния според нас избор без компромиси и то такива дето бодат доста в очите.Аз лиично компромис бих направила ако е разхвърлян,леко мързелив в  битовизма или готвене ,но интеелектуално твърдо не.Успех ти желая!

# 130
  • Обран бостан ;)
Това, което разбрах:

Вие - на 30 г., без деца, първа връзка на 24, разпаднала се заради неамбициозността му.

За вас казвате, че сте свръхамбициозна, непрекъснато се усъвършенствате, учите езици, пътувате и винаги сте недоволна от живота, който водите.

Честно казано, нищо от това не Ви прави нещо повече от това, което сте в очите на никой мъж.

Споделям изказаното по-рано мнение, че макар, че вече сте на 30, имате много нереалистични представи за брака, което не е във ваш плюс.

Търсите мъж с който да разговаряте и пътувате ? Сериозно ?
Не познавам мъж, койото да търси жена за да разговаря и да пътува с нея. 

Той - явно е самонает, работи през ден, покрива си разходите. Не иска да види нищо повече от това, което вижда и не иска да има повече от това, което има.

Съветът ми:

Вие няма да се промените, той също. Ако и секса не Ви кефи - напуснете го. Той ще се оправи. 

Ако не ви харесва това, което казвам - послушайте Мисс_ЧиЧи. Тя го казва почти същото, но по женски.

# 131

Всички крайници в подкрепа на това. Много е благо да искат само правата и от 50:50 модела, и от патриархалния, ама не и задълженията на който и да е от двата варианта. Аз му викам нео балканско патриархално манталитетче. Топ оферта да си уж по-слабия пол, ама да го отнасяш двойно, как да не им се навиеш. Hands Plus1 Много такива има впрочем, и притеснителното е, че са в много широк възрастов диапазон.

Цитат
Не виждам основателна причина мъж да се дразни от такива неща, освен ако не отнемат време, в което той иска да е с теб.
Доста куцо оправдание и много далеч от "основателна причина". Какво правим, когато възлюбеният реши, че всяко време, отделено на хоби, е можело да бъде прекарано с него, съответно има право да се дразни?
Може да се случи така, че хобитата им да не могат да бъдат практикувани по абсолютно едно и също време. Да не говорим пък за крайния случай, в който човекът просто си няма хобита, тя му е единственото забавление и съответно е длъжна да е нонстоп на разположение.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 09:44 от bambinnah

# 132
Мили дами ,един въпрос от мен.
Какво бихте направили ако срещнете мъж - работлив с добра работа и собствен бизнес, интелигентен ,който можете да разговаряте по цяла ден на всякаква тема - за литература ,изкуство ,наука до рецепти за палачинки , който обича децата (а пък и те него, защото понякога и той се държи като дете), който ви отделя цялото си внимание и ви подкрепя както емоциално така и в най-големите битовизми. Бихте ли го оставили "само приятел" защото не е най-големият красавец и примерно поради здравословен проблем има коремче и не може да тренира интензивно.

# 133
  • France
Сетих се за поговорката: "Които си приличат, се привличат."
И наистина и четирите ми връзки са били огледало на това, което съм била в този период от живота ми. И сигурно за това мъже, които търсят скромна домакиня, не се навъртат около мен Joy Защото със сигурност не съм нито едно от двете.
След първата ни целувка, ММ призна, че няма представа къде ще ни отведе това. Отговорих му, че няма значение стига пътуването да е приятно. Не съм си променила мнението. Не знам дали ще остареем заедно или ще се разделим на някой завой, но пътят заедно си струва.
Ако трябва да резюмирам задължителните качества на един мъж, към дългите разговори и дългото любене, ще добавя и това неговите очи да са толкова гладни, колкото моите.

# 134
Lion, не бих.
Стига да не досаден всезнайко и обсебващ и пристрастен..)

Общи условия

Активация на акаунт