Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 912
  • 662
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
-veni-, обърка темите. Simple Smile

# 166
  • Агент под прикритие
Уинг, ти НЕ си драпала. Можеш ли да кажеш същото за него? Ама честно....
И за това, което твърдиш, че липсва, ти трябваха 3 месеца.... Хайде сега.... Simple Smile

А ето това:
Цитат
плюс интелигентната компания, която предлагах.
се върнах да го прочета няколко пъти, защото първоначално помислих, че е правописна грешка.

# 167
Не те разбрах? За какво драпане говориш?
Интелигентна компания, да. Предишните му връзки са били все с доста по-млади девойки, с които много-много не се е показвал пред приятелите си.

# 168
  • Агент под прикритие
Ти каза, че не си драпала за обвързване. А той?

А тая сълза.... Сигурна ли си, че е разбрал че си била (според теб, естествено) права или причината е била друга?
Той знае ли, че през това време нещо те е "глождело" и, ако знаеше, дали нямаше той да те остави, а не ти него?

# 169
  • Обран бостан ;)
Сълзата може да е и от радост. Disappointed Relieved

Предишните му връзки са били все с доста по-млади девойки, с които много-много не се е показвал пред приятелите си.

Страх го е било да не му ги откраднат Trollface

# 170
  • София
Това пък, да те е срам от собствения ти избор....
Интелигентен викаш бил?

# 171
  • Обран бостан ;)
Финансово стабилен = Интелигентен.

# 172
Чета аз последните коментари и взех да се позамислям...

Дълго време се чудих защо МП е останал свободен. Когато се запознахме беше на 34, стабилен, търси семейство, брак, готов за деца, с работа, жилище. Даже и в домакинството помага, не пие, не пуши, семеен тип, забавен, умерено пътува, внимателен, винаги ще се съобрази с мен, помага за двора, и секса супер... Абе направо готов за гнездо. Попретеглих, огледах - ми пИрфектен! И си го взех. Търсих си конкретно партньор за семейство и точно на конкретни качества заложих. НО пък МП хич не е по дълбокомислените разговори и говоренето по цяла нощ. Спи ли му се, заспива, точка. Пък с дълбокомислени разговори, сигурно още по бързо ще го приспя. Зачудих се защо пък на мен това не ми е проблем, след като за толкова жени тук е проблем. И стигнах до истината - ми аз съм точно кака Пенка от Долно-нанагонище - селянка. Пука ли ми - НЕ. Защото съм щастлива и доволна от живота. Една приятелка каза, че всички казанлъчани са селяни, не бях съгласна, но май е права.
И сега да не помислите, че не обичам МП. Просто любовта дойде заедно с грижите, опознаването, подкрепата, взаимността и привързаността. Не е бърза и изпепеляваща, по скоро тиха, изпълваща и много, много топла.

Май по добре да не пиша по темата, че коментарите ми няма да са много подходящи.

# 173
  • Агент под прикритие
Аз се надявам, че вметването за предишните "по-млади" НЕ е намек, че не са били интелигенти, че да не смее да ги покаже пред приятелите си.

# 174
  • France
Има мъже, които не държат да намерят душеприказчик в една жена. И това е тяхно право. Както и аз имам право да ги сложа в една много кофти графа. Имам познат, който след развода си имаше кратка връзка с младо и ограничено момиче. Открито ни казваше, че това му гъделичка егото, защото двамата са на много различни нива. Връзката им продължи няколко месеца и сега е с жена с неговото ниво на образование и кариера. Явно в един момент почва да ти липсва интелигентния разговор.

# 175
  • Агент под прикритие
Филомена, разликата в интелекта се усеща НЕ след месец, а след седмица или две. За три месеца, както в случая на Уинга, няма да говоря дори....
Защото, за да твърдиш, че един човек ти звучи повърхностно, има голяма вероятност да е точно това.

# 176
  • София
Финикс, той си е знаел отначало, тя - едва ли. И на не сложните ще им стане обидно.

# 177
  • Sofia
miss_chichi, всъщност, ние казваме горе-долу едно и също, просто го обличаме в различни думи. Simple Smile
При много от нас любовта (не говорим за първоначалната тръпка) също не е дошла като гръм от ясно небе, а се е зародила и подхранила именно в процеса на опознаването. А какъв по-добър начин двама души да се опознаят от това, да общуват, споделят, доверяват, обменят идеи? Това в никакъв случай не изключва страничната грижа в емоционален, битов, финансов план. Тя си върви, така или иначе, като фон на отношенията.
Колкото до другото споменато от теб – забелязала съм, че доста хора предпочитат да започнат да градят общо имущество и активи, чак след като срещнат половинката си. Вижда ми се далеч по-разумно, както в чисто практически, така и в идеен план.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 14:01 от Blаck Cat

# 178
А какво се приема за дълбокомислен разговор?

# 179
  • France
Чичи, мисля, че бъркаш. Вие все пак си комуникирате. Никой не е казал, че трябва това да е по цяла нощ и само за атомната физика.
Феникс, разликата в интелекта се усеща веднага, за разликата в интересите се иска повече време.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 13:58 от Philomena

Общи условия

Активация на акаунт