Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 903
  • 662
  •   1
Отговори
# 180
  • Агент под прикритие
Феникс, разликата в интелекта се осеща веднага, за разликата в интересите се иска повече време.
Да, но в горния случай за какви интереси, още по-малко общи, говорим, след като твърдим, че някой звучал посредствено, говорим за бивши, по-млади, които не смеел да покаже пред приятелите си (защо ли?) и всичко това се развива в продължение на три месеца? Три месеца ?!?
Кой кого е заблуждавал в случая? Той нея или тя него?

Защото за нея разбрахме, че тя не е напирала за ангажимент, ама той?

# 181
Толкова ли е трудно да се разбере? Човек не бива да е с по-тъп от него. Сега, отделен е въпросът дали умеем да преценим нивото си (и това на отсрещния) обективно.

# 182
  • France
Не виждам проблем в тези три месеца, явно са били заети и с други приятни неща. За съжаление недостатъчни.

# 183
А какво се приема за дълбокомислен разговор?
И аз се чудя.
Вие не ме разбрахте. Разговорите с МП далеч не са дълбокомисмислени. Като се съберем с негови приятели, пък хептен. Но явно основата е, че трябва двамата да са на едно ниво, дори и по ниско.

# 184
  • France
Според зависи. За двама анти ваксъри това ще са разговори за световния заговор. Между двама чревоугодници, това ще е какво и къде ще се яде. И тн, и тн. Това му е хубавото, че няма правила

# 185
Зачудих се защо пък на мен това не ми е проблем, след като за толкова жени тук е проблем. [...] Пука ли ми - НЕ. Защото съм щастлива и доволна от живота.

То точно тук е ключът от бараката. Човек да се познава и да не се влияе от чуждото мнение (в това отношение във форума много често се забелязва насъскване и втълпяване на собствените разбирания, емоции, цели...). Какво значение има дали за някоя друга Х е важно или не е важно? За теб не е, точка, само това има значение. Какво значение има дали нечий друг мъж счита готвенето за критерий в топ 3 при избор на жена, ако твоят няма против, че не можеш едни яйца да изпържиш без да се пребоядисва таванът? Голям праз.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 14:15 от bambinnah

# 186
  • Агент под прикритие
Не виждам проблем в тези три месеца, явно са били заети и с други приятни неща. За съжаление недостатъчни.
Правенето на другите неща какво общо има с неглежирането на това, за което писах?
Или търсим само мекото на хляба?

# 187
Има различни нива на интелигентност.
Може да си много начетен и интелигентен, но да ти липсва изцяло емоционалната интелигентност.
Човекът беше умен и начетен, не мога да му го отрека. Но емоционално - доста неясен със себе си. Там се видяха разминаванията ни за мен в различни сируации през тези три месеца. Не го виждаш още от първия, когато изначално си еуфорично настроен.
Феникс, не е “драпал” и той, нито е бързал за някакво по-сериозно развитие. Говорили сме си за общи планове месеци наред, година напред чак. Нали казах - би могло да се получи доста добре в дългосрочен план.
“Дълбок” разговор - ами да можеш да определиш ясно как се чувстваш, да дефинираш причината и да можеш да обясниш спокойно на човека до себе си, без да му прехвърляш емоциите си или вменяваш вина, за да си погалиш егото.

# 188
  • Агент под прикритие
Последен въпрос: какво ще рече "емоционално неясен със себе си"? По принцип и конкретно за него.

# 189
Дадох ясен пример с “дълбокия” разговор.

Ако си гневен - можеш да дефинираш точно защо?)

# 190
  • Агент под прикритие
Дадох ясен пример с “дълбокия” разговор.

Ако си гневен - можеш да дефинираш точно защо?)
Да, мога. За всеки гняв си има причина. Simple Smile
Предният ми въпрос е още валиден.
Ако не ти харесва, просто кажи,че не можеш да отговориш.

# 191
  • Обран бостан ;)
“Дълбок” разговор - ами да можеш да определиш ясно как се чувстваш, да дефинираш причината и да можеш да обясниш спокойно на човека до себе си, без да му прехвърляш емоциите си или вменяваш вина, за да си погалиш егото.

Аха.

Излиза, че след бурен с+кс водя много дълбоки разговори.  Честно - не знаех.

# 192
  • Sofia

Трудно е да се дефинира, защото "разговор" е в голяма степен ситуационно понятие, в пряка зависимост от текущия контекст.
Аз по-скоро говорех за "дълбоко общуване", като еманация на разбирателството и споделянето между двама души. Simple Smile Описах вече какво влагам в този израз – да знаеш, че когато имаш нуждата, можеш да говориш с часове и партньорът ти винаги ще намери търпението да те изслуша и да вникне в това, което изричаш; да можеш да му довериш и най-кофти моментите си; когато кажеш "А и Б", той да каже "В", а не "Т", примерно, т.е. диалогът да има някаква продуктивност и кохерентност, а не да се изпада в словесни неразбории; да използва изразни средства, които по някакъв начин те разсмиват, привличат, вълнуват, карат те да му се възхищаваш; да е любознателен; и т.н.
Както сама виждаш, това са неща, които в голяма степен са плод на нашите лични потребности. Напълно допускам варианта, че не всяка жена изпитва нужда да доверява всичките си преживявания на партньора си.

# 193
Бънди, ако емоциите ти се прояевеат дамо след секс, ок.
Феникс, кое не е ясно?
Не искам да разказвам повече конкретно за него, защото все пак тук има хора които и мен и него го познават. Не искам и нищо лошо да кажа за него, чудесен си беше, но аз исках “повече”.

# 194
Да,мъжът първоначално е привлечен от визията на жената.
Но за сериозна връзка имат значение и характера и интелекта..
 Кой интелигентен мъж ще иска тъпа,ограничена жена до себе си,която не може да върже две изречения?
Доста мъже предпочитат не жени, с които могат да говорят, а НА които могат да говорят.
Някоя, пред която да се вижда, че вАжи. Оттам и вечните вицове и оплаквания за жените, на които не им спира устата. Щото нали, по-важното е той да говори, а тя да го слуша с широко отворени от възхита очи.
Учудващо и за мен, дори сравнително млади мъже робуват на този тип мислене.
А колкото до разбирателството - възможно е да се разбираш с някого и без чак толкова много приказки.

Общи условия

Активация на акаунт