Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 601
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Взех контейнери и утре им я нося, щом трябва ще си платя. Правилно ли си спомням, че се дава средна струя, след измиване с вода и сапун и подсушаване? Тоя сапун ме притеснява много, защото ми дразни. Дали може вместо сапун с Мелажин?
Дори не знам има ли смисъл от това изследване в момента, защото не са минали 10 дни от последния антибиотик, но е нетърпимо и ще го направя, ако се наложи ще го повторя.

# 151
Измиването без сапун може и не трябва да подсушаваш освен ако не е с нещо стерилно.

# 152
Аз това пък сега го чувам за миенето. Даже на един от контейнерите пишеше да е преди тоалет, за да не се измият случайно бактериите. Или може да съм се объркала, може да е било за вагиналния секрет. (В Англия си го взимаш сама) Винаги ми казват обаче да е средна струя, нито началото, нито края.

# 153
За сапун никой не е  ми казал, но за тоалет задължително, да. И средна струя.
Аз се мия с Лактацид.

Калина, смотана ти е ЛЛ.
Моят ми дава направление за стерилна урина, тя е с антибиограма. Общо са към 20 лв., защо да ги плащаш ти?
Скоро ми правиха изследвания по друг повод, на обикновена урина излязоха левкоцити, бактерии не. Сега чакам резултата от стерилната.

Щом си пила скоро АБ, не прави още. Поне след 10 дни.
А като ще ходиш на уролог, той може да ти пусне стерилна, изчакай.

# 154
Аз това пък сега го чувам за миенето. Даже на един от контейнерите пишеше да е преди тоалет, за да не се измият случайно бактериите. Или може да съм се объркала, може да е било за вагиналния секрет. (В Англия си го взимаш сама) Винаги ми казват обаче да е средна струя, нито началото, нито края.
За вагинален секрет не се разрешават вагинални промивки, иначе отвън може.

Щом си пила скоро АБ, не прави още. Поне след 10 дни.
А като ще ходиш на уролог, той може да ти пусне стерилна, изчакай.
Не мога да чакам повече, побърквам се от болки, ако трябва ще я повторя. Пих Фуролин, ако е от значение, че не знам какъв точно антибиотик е, щом го изписват за прием с месеци. Страх ме е, че докато чакам да минат 10 дни, ще започна да уринирам пак кръв и тогава вече ще стане страшно. Аз все си мисля, че макар и приемала антибиотик, щом имам такава сериозна болка, значи бактерията се развъжда яко и би трябвало да се види на посявката.
Не знам на вас дали ви се е случвало, но на мен преди години ми се случи при криза в урината да има и едни черни нещица, които приличаха на обръснати косъмчета. Болката беше просто зверска.

# 155
Не знам тогава, аз не съм имала такива болки, дори когато имах кръв. Само при пишкане, не постоянно.
Цистостоп не те ли успокоява малко поне?

# 156
Действай ударно с каквито илачи се сетиш. Аз поне така правех. За съжаление, не става само с АБ, но е добре да е съпътстван и от други добавки.
Като знам колко литри чай съм изпивала...
Какво препоръчвате? Имам чай на Ламбрев довечера ще си направя. Неоренал търся, което е същото, но на хапчета за по-лесно и Д-манозата.
Неоринал е много хубав продукт.
Доколкото разбирам не сте в България.
Аз освен Цистон и ЕКВИЗЕТУМ ХИЕМАЛЕ 5 СН, което ми помага много,  пиех чай от мечо грозде 1 седмица + щипка сода, още от началото на възпалението, при мен има много благоприятно действие. А после продължавах с царевична коса и много липа.
Също помагат полски хвощ, чай от коприва, от бреза, от черешови дръжки. Но полски хвощ ако не намерите на билка, препоръчвам ако има на таблетки.
Някой назад спомена сода разтворена във вода. И на мен ми помагаше. Даже мисля, че слагах и малко лимонов сок. Забравила съм вече.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 04:25 от Merelenda

# 157
Аз ям лимон със сода. Много добре ми действа.
Мечо грозде също, чай.

# 158
Добре, благодаря. Ще ги потърся днес в един български магазин. Намерих вкъщи и един турски чай сега видях, че е за отслабване, но аз го купих защото има бреза в него. Чай от липа имам. Днес ми е вече трети ден - 5 таблетка от антибиотика. Имам подобрение, но не е много. Снощи пак ме боля десния бъбрек вечерта все едно е подут и усещане за леки контракции. Пих парацитамол и с топлата възглавничка заспах. Ако до утре не ми минат болките ще звъня на джипито освен да ми увеличи дозата или да ми дава друг.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 11:23 от Lime_

# 159
  • Варна
Lime_, добре е да те видят на ехограф, щом те боли бъбрека. Това не е добре.

# 160
Да, ще звънна утре освен. Тук стават бавно нещата, тъй че и да ми дадат час ще е след две седмици поне. Забелязах и че се бях изпотила доста като станах пред ноща. Тениската ми беше мокра.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 11:56 от Lime_

# 161
  • Варна
Възможно е да си вдигнала температура, което не е изключено при цистит или някакво възпаление.

# 162
Моите изследвания излязоха. Стерилната урина до 5 дни.
Скрит текст:

Виждам, че за бактерии е отрицателен. Обзалагам се, че стерилната ще покаже друго с тези завишени левкоцити.

# 163
  • Варна
Стрина Калина, можеш да си сигурна, че в стерилната ще има бактерии.

# 164
Стрина Калина, можеш да си сигурна, че в стерилната ще има бактерии.

И аз така мисля.
С тези левкоцити 11, няма начин да няма инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт