Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 971
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
А как ти си отразява на антибиограмата?
Аз си бях купила преди луголов ,имам и син йод...,но отлежават.
Не знам, не съм правила изследване след йод. И изобщо отдавна не съм пускала стерилна. Но продължавам да пикая в буркан, да следя и да мириша. Не всяка мътност ме плаши.. Не знам точно как да обясня коя е притеснителна.. Когато е бледа,но въпреки това мътна. Ако е тъмна, оскъдна и мътна не е страшно защото е просто концентрирана.. пила съм по-малко вода. Но светла и хомогенно мътна... и то няколко поредни пъти - тогава прибягва до йод. Еднократно. Какво беше синият йод.. бях чела но съм забравила. Защо не ги пиеш?

# 436
Защото пия много добавки и ми писва.Гледам дефицитите първо да отметна.

# 437
Май няма сега. И да има, едва ли ще е става.
Виж билките, които споменават. Може да подействат при редовен прием.
Аз съм много доволна от комбинацията лавандула с маточина, но я пия за съвсем друго нещо и резултатите при мен бяха още с първия прием.
Изненадана останах, когато видях, че я пият и при ешерихия коли.
Не знам френска или българска лавандула пият. Двете имат различни медицински ползи. Аз пия българска.
Масло от лавандула ли?
По някакво странно съвпадение, точно вчера за пръв път пих чай от маточина. Заради проблеми със съня. На сутринта забелязах, че урината ми е изненадващо бистра като за първа урина. След цяла нощ не пиене на вода обикновено не е съвсем бистра. Помислих си.. дали пък не е от маточната.. И днес прочита в твоя пост това!

# 438
Искам да споделя моят опит , и дано да помогне на някоя от вас .
Преди повече от 12 г. започнаха моите проблеми с цистита , като първата, втората и третата година беше АД . Постоянно на АБ , стртилни урини през седмица и тъкмо имам малко подобрение , и започваше всичко отначало .( При мен кризите бяха чести с кръв в урината в повечето пъти ) .
Минах през много доктори , изследвания и бях на прага на отчаянието . Попаднах на един много добър доктор в Александровска болница , който подходи с разбиране и ми изписа лечение за 3 месеца с намащи дози на АБ . Спомням си , че АБ тогава го нямаше в България и трябваше да го купя от Гърция . Лечението даде веднага ефект .Пих също и уростим , уринал . След това през годините съм получавала пак цистит , но с еднократен АБ за няколко дни съм се оправяла . При мен цистита се провокираше от сексуален контак . Ще изброя нещата , които правя за превенция :
- пия много вода
- имаше прериод от около 2/3 години ( по препоръка на доктора да ставам нощем поне веднъж до тоалетната ) Вчер преди лягане изпивах ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  по 500 мл вода . ( мисля , че това е ключово по този начин сутрин урината не е концентрирана и не се задържала  в нас цяла нощ, след ходенето до WC пак пиех вода , но около една водна чаша 200мл. )
- бях си взела шише с което следях приема на вода , ПРЕПОРЪЧВАМ .
- никакви прашки , мокри бански и само памучни превръзки , никакви тампони
- след секс винаги се пишка
- след по- груб сексуален ( понякога) контак пия 1/4 Бисептол ( бактериите навлизат през уретрата и когато тя е наранена хоп цистит ) Правя с цел превенция и а съм спокойна . Този съвет ми даден от доктор , който също има този проблем . По- добре 1/4  еднократно, а не 7 дни след това .

Надявам съветите да са от полза ❤

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 23:23 от Jasmin.

# 439
Благодаря, Пандорина!
И за маточината, че сподели.

# 440
Дева, за нищо. Ако искаш да ти пратя лугол ми пиши на лични. Само транспортните ще си платиш.
Мереленда, моля, дай малко повече инфо  за маточината, че ме заинтригува. Не разбрах ти масло ли си пила или чай и къде го препоръчват за цистит?
Снощи рових из нета.. и за масло от мащерка пишеше, че трпе Ешерихията...
Но пък за маточината има и толкова други полезни ефекти...

# 441
На чай пия.
По-назад в страниците споделих за борили ешерихия с отвари май от маточина и лавандула. От групата на Айдън Мустафов във фейсбук.
Аз за друго пия маточина и лавандула. Нерви, нарушения на съня, тремор... Полза има веднага.

Виж страница 26 от темата.

# 442
Мери, как ги смесваш, еднакви части ли?

# 443
Еднакви, да.
Понеже маточината ми е изсушена на цели листа, слагам 3-4 листенца, половин ч. л. цвят лавандула на общо 300 мл вода.
Завирам водата, сипвам в каничка, добавям тогава цвета и листата и запарвам 5-7 мин.
Значи запарка пия 😀
Аз всичко кръщавам чай.

# 444
Досега рових в групата на Айдън Мустафов, намерих антибактериалния протокол, но там се говори за някаква френска лавандула, която май е различна от обикновената и не знам дали я има в бг магазини.

# 445
Поръчват си я от групи за пазар в Одрин.
Някакъв магазин във Варна я зарежда и продава на доставна цена. Май 1.50 лв пакета, но забравих магазина. В групата на Айдън го видях. Има много стоки от Турция.
Намерих. Дано не се счете за реклама.
Магазини Migrus във фейсбук.
https://m.facebook.com/migrusbg/

# 446
Мерси,как се казва тази група?Може ли линк?
Благодаря предварително.

# 447
Групата се казва МУЛТИДИСЦИПЛИНАРЕН ПОДХОД КЪМ ОНКОЛОГИЧНИ И АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

# 448
На Айдън Мустафов ли?
Мултидисциплинарен подход срещу онкологични и автоимунни заболявания.

# 449
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт