Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 798
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Днес ми дойде френската лавандула, та сега пия чай от маточита , мащерка и лавандула на пакетчета. Сложих обаче малко медец и лимонче. Лавандулата придава малко неприятен мирис и вкус, мирише ми на урина с извинение. Но ще я пия. Даже обмислям да спра цистостопа /или да остане само вечер/ за да видя как ще е на билки. Па ако тръгне пак да мътнее йод...и така. Въпросът е да не се остава и ден без профилактика. Това ми го каза една лекарка,която ме гледа на ехограф. Каза при хроничен цистит задължително перманентна профилактика. Айде дано с дружни усилия нацелим правилната Simple Smile

# 466
На копривата и аз съм огромен фен.Пиех вместо вода.Коса,кожа невероятни, умора не знаех какво е...По край вас за компания дано и аз я пропия.Поне черния дроб малко да прочистя след всичките антибиотици.
Белия равнец преди години ми оправи бялото течение, но хич не харесвам вкуса му.
Започнах фитолизина,ще го съчетая с билките.Не искам да чуя за антибиотик...Купих си и монурал за всеки случай.Предпочитам курс с него и после на фуролин,но да е със съгласието на някой д-р.

# 467
Абе и в друга тема споменаха за болки в стомаха от маточина. Изненадана съм.
Аз съм със стомашни и чревни проблеми и никога маточината не ми е повлиявала отрицателно.
Даже мисля че пише, че влияе добре при някои чревни и стомашни проблеми.

Успех! Дано с постоянство има подобрения. Литри чай съм изпила когато се лекувах и години след като вече бях добре.
И сега пия. Макар за други неща. А сутрешния чай ми стана навик. Пия различни.

# 468
Благодаря, Дева! Ще пробвам. Чувала съв много добри отзиви за белия равнец.

# 469
Днес ми дойде френската лавандула, та сега пия чай от маточита , мащерка и лавандула на пакетчета. Сложих обаче малко медец и лимонче. Лавандулата придава малко неприятен мирис и вкус, мирише ми на урина с извинение. Но ще я пия. Даже обмислям да спра цистостопа /или да остане само вечер/ за да видя как ще е на билки. Па ако тръгне пак да мътнее йод...и така. Въпросът е да не се остава и ден без профилактика. Това ми го каза една лекарка,която ме гледа на ехограф. Каза при хроничен цистит задължително перманентна профилактика. Айде дано с дружни усилия нацелим правилната Simple Smile

Pandorina, може ли да споделиш от къде се снабди с френска лавандула? Simple Smile

# 470
Момичета, искам да ви кажа, че при мен тази комбинация от билки се оказа много сполучлива.
4 дни пих ударна доза Цистостоп СР, 3*2, никаква полза нямах.
2 дни пия този чай и още след първия прием почувствах подобрение, а днес нямам и помен от парене и позиви за уриниране.
В петък пак ще дам стерилна урина.
Не ми се вярва да се е махнала бактерията, но поне нямам оплаквания.

# 471
Само с равнеца внимавай.
Ако го включваш веднъж дневно в запарката-ок. Но за повече недей.
Не че ги разбирам много, но аз тая билка не посмях да я пия. От години знам за ползите от приема и при различни заболявания и все пак винаги я свързвам с лечение на кисти, проблем с менструация и т. н
И понеже имам такива проблеми, все са ми споменавали, че най-добре човек, който разбира, да изпише схема на лечение. Да не обърка хормоните.
Дозата прави отровата.
Липа, шипка, коприва пиех като вода, но има билки, с които се внимава.
Гледам и Айдън е писал обедно време равнеца с невен и какво беше другото... А сутрин и вечер френска лавандула с маточина.

Френската не съм опитвала. Различни са ползите ѝ ог бг лавандулата. Дано ви помогне.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 20:51 от Merelenda

# 472

Pandorina, може ли да споделиш от къде се снабди с френска лавандула? Simple Smile
Малко по-нагоре Мереленда е дала линк към магазина, оттам.

# 473
Видях че са отворили онлайн магазина. Пуснали са маслинови листа.
Пия от над 2 месеца на капсули (не за цистит) и много ми се искаше да имам за отвара.
Препоръчвам ви ги, тъй като ги дават ефективни срещу бактерии, паразити, гъби.
Не съм ходила все още във варненския магазин, че от месеци не съм в града, но се изкушавам да си ги поръчам. Дано винаги зареждат, че покрай публикации на Айдън за приложение на листата при Коронавирус и станаха много търсени.
Аз ги пия за разреждане на кръвта + още една добавка и за първи път от 7 години кръвните показатели влязоха в норма.
http://www.grosco.bg/

# 474
Браво, Дева! Дано си го утрепала чудовището!

# 475
Е, момичета този Доксициклин много зор ми дава. Остана ми един ден от лечението обаче вече не издържам. От два дни ми се гади, като днес е почти цял следобед. Устата ми е постоянно пресъхнала от няколко дена, без значение колко вода пия. Разстроени черва и парене в корема. Отвратителен антибиотик.

# 476
Едно лекуваш, на друго му се разказва играта. Имаше ли някакви стомашни и чревни проблеми преди АБ?
Аз паралелно с АБ при цистит пиех и за стомаха хапчета, че и след антибиотика продължавах да пия.
Ако искаш опитай с мастиха от хиос. 20 разтворими таблетки. Продават я в ДМ.
Има и дъвки там.

# 477
Да, преди няколко години ми откриха гастрит. Също понякога имам проблеми и с червата. Точно този антибиотик не трябва да се взима паралелно с хапчета за стомашни проблеми 2 часа преди и след, а аз главно имам неразположения след като го пия. Приемам пробиотик, даже няколко вида. Мисля, че даже имам мастиха, бях пила преди години. Остана поне един ден, после ще видя как ще си подобря чревната флора.

# 478
Аз след първото лечение на цистит с ципрофлоксацин пих оспамокс заради увеличен лимфен възел под челюстта. После се разболах (грип или вирус) и последва доксициклин. Не помня вече нещо пих ли с него, но след това пак имах бактерии в урината и пих нитроксолин. С него вече пих сума неща. Включително за стомаха. Тия 4 АБ в рамките на 4 месеца ги изпих.

# 479
Lime, ти за цистита ли пиеш Доксициклин?
Преди години имах доказан, с гастроскопия, гастрит.
Пих някакви лекарства, но без особен ефект.
После, заради възпален яйчник, пих равнец, поне 6 месеца.
И гастрита ми изчезна.
Никога повече не ме е болял стомах, преди 2 години по друг повод ми правиха колоно- и гастроскопия, съвсем спокойно е всичко.

Общи условия

Активация на акаунт