Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 720
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Така е. Аз си мисля да не би да ми е от зъб отслабена имунната система. Имам един, който трябва да се лекува, но зъболекарката ми не иска да го отваря, защото е рисковано. Друго обяснение нямам. Правих си и кръвни изследвания - левкоцитите са ми 7, което е в норма.

Също имам чести проблемите с червата и ям еднообразна храна, която да не ме дразни, но от нея не си набавям витамини и минерали.

# 541
Здравейте, момичета. Напоследък започнах да се интересувам и да чета за така наречения Embedded UTI или вграден цистит. Това е описанието преведено от английски:

Вградена или биофилмова инфекция

Това е известно като биофилм и може да позволи на бактериите да оцелеят за дълги периоди.  След като се развие такъв биофилм, всеки път, когато получите уринарна инфекция, вместо да се възстановите напълно, тялото ви може да остане с вградена инфекция, прилепнала към стената на пикочния мехур, която е трудна за лечение.

Рових се из разни форуми и намерих частна клиника в Англия, която прави много детайлно изследване на урината и повечето пъти намират различни бактерии, които не излизат на обикновеното изследване . Няколко жени бяха писали, че са им назначили антибиотици за периода 1-2години. Доста е скъпо - около 800-900лв (400£)
Ако скоро не намеря решение ще се свържа с тази клиника. Вие чува ли сте за такъв цистит? Има ли подобно изследвания в България?

# 542
Здравейте, момичета! Искам да попитам дали някоя от вас има чувството за неизпразване напълно на пикочния мехур след ходене до тоалетна? Аз го имам от няколко месеца и е много неприятно. Имам чувството, че в мехура ми остава урина, която не мога да изхвърля. Правила съм си изследвания на урината и всичко изглежда наред, но съм чела, че този симптом, който имам, може да е характерен и за цистит, въпреки че не се изолират бактерии в урината.

# 543
Да, когато имам активна инфекция. На ехограф св гледа преди и след уриниране дали има задръжка. Щом няма бактерии, препоръчително е да си направете изследвания за ППБ (хламидия, уреаплазма, микоплазма и др.) и вагинален секрет.

# 544
Здравейте,възможен ли е цистит без парене ?
Симптомите ми са следните:
Преди 5 дни запек
На 4-тия -диария
На 3-ти ден болка ниско в корема (тежест) краткотрайна
На 2-ри ден често уриниране (над 10 пъти )
Вчера също често уриниране
Днес болка (тежест,поносима ,но дразнеща,дискомфортна ) в корема , качва се нагоре обаче . Беше ниско сега е на нивото на пъпа и имам усещането ,ме ми се пика ,дори и след като съм посетила wc

# 545
Пуснете си изследвания на урината, за да видите дали имате бактерии.

# 546
Някой пробвал ли е да лекува цистит с иглотерапия?

# 547
Здравейте, от няколко дни имам цистит дадох урина да изследват коя е бактерията защото цистита е станал хроничен.. Но цикъла ми закъснява възможно ли е да е от цистита? Януари месец по часовник ми дойде цикъла и в календара ми отблеляза цикъл за 1 март и в края на февруари погледнах пак в календара и датата ми се измести за 5 март. Но все още нямам цикъл за симптоми не мога да разбера защото както казах по горе имам цистит усещам само че гърдите ми много ме болят

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 11:32 от bubanka

# 548
Имам хроничен цистит, незнам дали още го имам защото пия 1 т. Червена боровинка от 500 mg при най - малкия симптом и всичко приключва ...

Цистита и цикъла са две различни неща...
не забавянето не се дължи на него.

Възможно ли е да е бременост?

# 549
Имам хроничен цистит, незнам дали още го имам защото пия 1 т. Червена боровинка от 500 mg при най - малкия симптом и всичко приключва ...

Ами по принцип правиме опити от около година имах поликисти лечението мина успешно сега вече нямам по принцип ми се е случвало да ми закъснява така обаче се чудех сега дали е от цистита

# 550
А не не е от цистита бъди сигурна, но понякога е ранен симптом за бременност...

Щом правите опити дано да е бременност...

Изчакай още малко и си направи тест за бременност ако не ти дойде 🍀🍀🍀

Можеш да си вземеш нещо с червена боровинка тя не пречи на бременност даже я препоръчват по време на бременност за цистит,...
 И почивай си.. всичко ще е наред!

# 551

Можеш да си вземеш нещо с червена боровинка тя не пречи на бременност даже я препоръчват по време на бременност за цистит,...

Много благодаря за милите думи♥️🥀 имам уринал акут също пия чай от червени боровинки. Обаче личния ми каза,че трябва да изследва бактерията да ми даде точния антибиотик за да я махне, защото много често имам цистит и то тежък в урината имам малки парчета кръв и се налага да махнеме бактерията.

# 552
Оле възможно е да си бременна кажи на лекарката си за да внимава с антибиотика.
 То вече кръвния тест за бременност ще покаже има или няма.

Моя цистит също се обостряше и пиех антибиотици но хронифицирането беше по зле.

Това което пиеш е много слабо, ако пиеш червена боровинка концентрат от 500 мг. в 1 т. за 3 дни ще те оправи без антибиотик и можеш да продължиш с нея... изпитано е...

Ако искаш пиши , какво се случва, когато излязат резултатите...

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 13:38 от Latyka

# 553
Оле възможно е да си бременна кажи на лекарката си за да внимава с антибиотика.
 То вече кръвния тест за бременност ще покаже има или няма.

Моя цистит също се обостряше и пиех антибиотици но хронифицирането беше по зле.

Това което пиеш е много слабо, ако пиеш червена боровинка концентрат от 500 мг. в 1 т. за 3 дни ще те оправи без антибиотик и можеш да продължиш с нея... изпитано е...

Ако искаш пиши , какво се случва, когато излязат резултатите...
[/quote
Да ще пиша. Тук късно излизат резултатите. Благодаря ти много за съветите.🥀🥀💝💝

# 554
Здравейте , имате ли представа дали е възможен цистит ,  с нормално уриниране (като количество) , странно усещане в края на уринирането , колико образн болки в стомаха 🤔 . Имала съм цистит и спомням си ,пишках често и то капки,а сега два дни супер често пишкане , след това два дни ,както казвам ,болки в стомаха и корема и отзад където са бъбреците дискомфорт ...къркорене ,зАпек ,обложен език . Повишени левкоцити в ОбИКновена урина (до 4 на поле ,моите са 7-8.)Утре пускам стерилна и на лекар ,но понеже съм притеснена , пиша и тук .

Общи условия

Активация на акаунт