Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 761
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Да, да, то хубаво да стане чудо, но не става.

# 526
Здравейте, момичета, включвам се и аз с надеждата да ви помогна с тази информация. Лекувах се с билки до преди няколко месеца, но моят цистит е хроничен и се обостря след полов акт, което е ужаасно наистина, вече не издържам... станаха близо 2г., явно билките са за по-леки цистити. Отидох на преглех при една нефроложка, казва се д-р Марта Ортова , аз живея в София и случайно попаднах на нея, засега съм доволна, но честно да ви кажа, вече съм изгубила вяра в тези лекари специално... още в началото ми даваха толкова антибиотици и не успяха да ми излекуват цистита и той хронифицира .
Засега са добре нещата при нея, каза, че не трябва да се бърза с АБ и аз като цяло не съм ЗА тях , изисква ми :
- стерилна урина и обикновена
- пълна кръвна картина и ДКК, креатинин и допълнителни изследвания, които са важни за състоянието на бъбреците
- урокултура
Това, което ми каза, че показва кой е първоизточника на бактерията дали е Е.coli или някоя друга е урофлоуметрия, нарича се още динамично изследване на урина . Ще ходя другата седмица да си го направя и заедно с всички тези изследвания ще ми назначи терапия, но каза, че задържам урина в пикочния мехур и за отделянето й, пиех Уро3 - сироп.  Като цяло това , което разбрах, защото съм разговаряла и съм се консултира с много лекари, течната форма на лекарството винаги се усвоява по-бързо в сравнение с таблетките! Ако пиете сироп, изчакайте 15-20мин. след като сте го приели и тогава се хранете , но той е по-ефикасен. Това не го пише на опаковките. Има такива сиропи и в био магазините също. Био магазин "Зелен" с Магдазон , той също помага за бъбреците и там е описано, но в аптеките, не винаги пише как.  Имаме много хубави билки в България, просто когато циститът е в по-напреднал етап е трудно да се излекува чрез народната медицина само, но смятам, че тя е едно помощно средство в борбата с него.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

Корааа, и аз посещавам Марта Ортова от няколк месеца. Виче направих препоръчаните изследвания при нея, но май няма с какво да помогне. След уро-3 ми каза да си пия цистостоп-а и след месеци евентуално немската ваксина, за която обаче няма много отзиви Sad  при теб има ли бактерии в урината?

Да, Е.coli 10^5, ако и на мен ми каже да си правя ваксина сигурно няма да си я направя, защото не съм за ваксините.  Освен да се надяваме на чудо...

Аз се поразрових за тази ваксина, но няма кой знае какви отзиви за нея, не знам дали и аз ще се жертвам. Тя изписа ли ти някакви АБ последно за бактерията? При мен последните урини са чисти, но аз нямам промяна в симптомите и за съжаление няма какво да направим, освен да си пия добавките и както казваш ти, да чакаме чудо.

# 527
Здравейте, момичета, включвам се и аз с надеждата да ви помогна с тази информация. Лекувах се с билки до преди няколко месеца, но моят цистит е хроничен и се обостря след полов акт, което е ужаасно наистина, вече не издържам... станаха близо 2г., явно билките са за по-леки цистити. Отидох на преглех при една нефроложка, казва се д-р Марта Ортова , аз живея в София и случайно попаднах на нея, засега съм доволна, но честно да ви кажа, вече съм изгубила вяра в тези лекари специално... още в началото ми даваха толкова антибиотици и не успяха да ми излекуват цистита и той хронифицира .
Засега са добре нещата при нея, каза, че не трябва да се бърза с АБ и аз като цяло не съм ЗА тях , изисква ми :
- стерилна урина и обикновена
- пълна кръвна картина и ДКК, креатинин и допълнителни изследвания, които са важни за състоянието на бъбреците
- урокултура
Това, което ми каза, че показва кой е първоизточника на бактерията дали е Е.coli или някоя друга е урофлоуметрия, нарича се още динамично изследване на урина . Ще ходя другата седмица да си го направя и заедно с всички тези изследвания ще ми назначи терапия, но каза, че задържам урина в пикочния мехур и за отделянето й, пиех Уро3 - сироп.  Като цяло това , което разбрах, защото съм разговаряла и съм се консултира с много лекари, течната форма на лекарството винаги се усвоява по-бързо в сравнение с таблетките! Ако пиете сироп, изчакайте 15-20мин. след като сте го приели и тогава се хранете , но той е по-ефикасен. Това не го пише на опаковките. Има такива сиропи и в био магазините също. Био магазин "Зелен" с Магдазон , той също помага за бъбреците и там е описано, но в аптеките, не винаги пише как.  Имаме много хубави билки в България, просто когато циститът е в по-напреднал етап е трудно да се излекува чрез народната медицина само, но смятам, че тя е едно помощно средство в борбата с него.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

Корааа, и аз посещавам Марта Ортова от няколк месеца. Виче направих препоръчаните изследвания при нея, но май няма с какво да помогне. След уро-3 ми каза да си пия цистостоп-а и след месеци евентуално немската ваксина, за която обаче няма много отзиви Sad  при теб има ли бактерии в урината?

Да, Е.coli 10^5, ако и на мен ми каже да си правя ваксина сигурно няма да си я направя, защото не съм за ваксините.  Освен да се надяваме на чудо...

Аз се поразрових за тази ваксина, но няма кой знае какви отзиви за нея, не знам дали и аз ще се жертвам. Тя изписа ли ти някакви АБ последно за бактерията? При мен последните урини са чисти, но аз нямам промяна в симптомите и за съжаление няма какво да направим, освен да си пия добавките и както казваш ти, да чакаме чудо.

Още не, ще пиша, ако ми изпише нещо, но аз не смятам, че задължително ваксината е единственият път към лечението на цистита, не знам защо всички нефролози и уролози искат да ни ваксинират, пари ли получават ...

# 528
Моля, не слагайте такива дълги цитати.

За ваксината. Какви пари вземат, като изобщо тук не се продава?
Ето, аз искам, но първо трябва да постигна стерилна урина, което ми е невъзможно от 3 години, после да търся някой да ми я купи от Германия.
Радвам, се че я има все пак.

# 529
Правил ли някой от вас ретроградна уретрография? Къде се прави това и дали се прави във всяко урологично отделение?

# 530
Здравейте и от мен. Имам парене непрекъснато при пишкане от години. Колкото повече вода пия на ден, толкова по-малко пари,но е всеки ден,особено по време на цикъл. И болка при секс,разбира се. Лошото е, че нямам бактерии. Изпила съм всичко на света, през АБ, билки, червени боровинки, хранителни добавки и хомеопатията. Нищо не помага. Преди три години един уролог ми каза, че това е интерстициален цистит и нямало лечение. При мен гинекологично всичко е наред, но планирам инвитро и много се притеснявам как ще се отрази това на дай Боже евентуална бременност. Тия дни пак се замислих. Понеже съм правила всякакви изследвания свързани с  пикочния мехур и урината, единствено не съм правила цистоскопия. Страх ме е, а и някои уролози я препоръчват, други, не. Сега заради това инвитро си мисля, че трябва да я направя. Бихте ли ми препоръчи клиника, или доктор, който е внимателен, защото по неясни причини (аз предполагам, че е заради непрекъснатото парене), дори при обикновен преглед при гинеколог изпитвам силна болка. Става въпрос за София. Благодаря ви.

# 531
От дете съм с хроничен цистит...Положението ескалира през 2010г.Абсолютно никакъв антибиотик не беше в сила да го спре!Личния вдигна ръце ,и ме изпрати до магазина за 2л. бира. Еееее,10г. нямах проблем,до това лято,когато реших да правя диетата на Атанас Узунов.От цистит развих пиелонефрит ...

# 532
Момичета, като чета в колко теми нищите този проблем, мъка ми става за нас, жените. Някои от вас стигат до извода, че за да сме здрави, трябва да се спазва определена хигиена. Пропускате обаче нещо много важно – хигиената на мъжа! Наблюдавала съм се, лекувала съм се, имала съм периоди с партньор или без. Първо, памучно бельо, забравете за развъдника на бактерии - прашката, измиване след голямата нужда, ако не – мокра кърпичка, медицински гел за интимна хигиена, хавлиена кърпа, с която от едната страна триете вагината, от другата – дупето. Не смесвайте страните, перете редовно. Второ, партньорът е най-големият замърсител на интимните ни местенца. Ако не изискваме, ще се тровим с лекарства, а инфектирането ще продължи. Не е толкова важно какво ще пиете след секс, а какво ще направите преди. Пандемията учи хората да си мият ръцете – именно! Не разрешавайте на мъжа да ви пипа, ако преди това си е пипал обувките и чорапите. Също – и телефона! Телефонът съдържа 18 пъти повече бактерии от обществена тоалетна, правете си сметка! Да казвам, че пенисът трява да е измит, ми се струва грубо, но е истина, не ми пука за спонтанния секс в асансьора, при доктора после аз се чекна. И най-голямата тайна, която ще споделя с вас за уро-гениталните инфекции, докторите не знам защо няма да ви я кажат – забранете на мъжете да ви правят френска любов! Преди време аз стоях и се блещех в една моя антибиограма, чудейки се – чиста жена съм, имам постоянен партньор, къде е проблемът?! Та изследвайки като същински дедектив антибиограмата, открих, че тези бактерии са характерни за ...УСТАТА! В  устата, мили мои, има над 6 МИЛИАРДА бактерии от над 700 вида! Хайде ще минем и без гъделичкането с език. Освен това анатомията ни е такава, че всичко прихващаме лесно, при мъжете не е така. Бъдете здрави и информирани.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 20:25 от RozaBela

# 533
Хайде още една ентусиастка, да ни учи на хигиена... Thinking

Да докладвам аз каква я свърших при уролога.
Видя резултата от "стерилната" урина, която пак не е стерилна. Казах му, че този Цистостоп СР не ми подейства изобщо, за разлика от Цистостоп Рапид, който поне тушира симптомите.
Каза, че в моя случай освен ваксината друго не може да ми предложи. За невъзможността да стигна до стерилна урина каза, че трябва да мога и ми даде рецепта за Монурал, понеже в антибиограмата този път е сензитив към Ципрофлоксацин, Бисептол и Монурал.
Казах, че първият съм го пила най-много, Бисептола беше последно, 15 дни без ефект, та остана Монурал.
Сега трябва да търся ваксина.
Вие знаете ли дали може да се изпрати от Германия, в случай, че ми я купят от там? Дали е разрешено? И как, с куриер, по пощата? Защото на дъщеря ми приятеля учи там, но те сега са онлайн и той си е тук. Може да помоли някой да ми я купи, но не сме наясно дали разрешават медикаменти. Той каза, че заради КОВИД се отваря всяка пратка.
Друго - питах дали да пия Уробиотик, досега не съм пила. Докторът каза, че е скептичен и не възлага надежди.
Даде ми рецепта само за Монурал.
Което ми посказва, че тези пробиотици не вършат работа, иначе защо не ми изписа?
И последно.
Каза, че когато не създава проблеми, т.н. безсимптомна бактеурия, не се налага лечение с АБ.
За болките в уретрата - не било притеснително също, защото там имало много нервни окончания и се съсредоточавала болката, а не че има проблем с уретрата.
Гледа ме пак на ехограф, каза, че мехура е ОК.

Тук пишат момичета от чужбина, моля да ме просветлят с изпращането на ваксина. Heart

# 534
Радвам се, че някой честно написа една от истините/причините за циститите.
Не мисля, че учи някой на хигиена, по- скоро дава насока, за това дали проблема не идва от партньора, но всеки да си тълкува мнението както иска.
Лично аз съм напълно съгласна с това, че голям процент от страдащите от цистит проблема  им идва от мъжете!

Момичета, като чета в колко теми нищите този проблем, мъка ми става за нас, жените. Някои от вас стигат до извода, че за да сме здрави, трябва да се спазва определена хигиена. Пропускате обаче нещо много важно – хигиената на мъжа! Наблюдавала съм се, лекувала съм се, имала съм периоди с партньор или без. Първо, памучно бельо, забравете за развъдника на бактерии - прашката, измиване след голямата нужда, ако не – мокра кърпичка, медицински гел за интимна хигиена, хавлиена кърпа, с която от едната страна триете вагината, от другата – дупето. Не смесвайте страните, перете редовно. Второ, партньорът е най-големият замърсител на интимните ни местенца. Ако не изискваме, ще се тровим с лекарства, а инфектирането ще продължи. Не е толкова важно какво ще пиете след секс, а какво ще направите преди. Пандемията учи хората да си мият ръцете – именно! Не разрешавайте на мъжа да ви пипа, ако преди това си е пипал обувките и чорапите. Също – и телефона! Телефонът съдържа 18 пъти повече бактерии от обществена тоалетна, правете си сметка! Да казвам, че пенисът трява да е измит, ми се струва грубо, но е истина, не ми пука за спонтанния секс в асансьора, при доктора после аз се чекна. И най-голямата тайна, която ще споделя с вас за уро-гениталните инфекции, докторите не знам защо няма да ви я кажат – забранете на мъжете да ви правят френска любов! Преди време аз стоях и се блещех в една моя антибиограма, чудейки се – чиста жена съм, имам постоянен партньор, къде е проблемът?! Та изследвайки като същински дедектив антибиограмата, открих, че тези бактерии са характерни за ...УСТАТА! В  устата, мили мои, има над 6 МИЛИАРДА бактерии от над 700 вида! Хайде ще минем и без гъделичкането с език. Освен това анатомията ни е такава, че всичко прихващаме лесно, при мъжете не е така. Бъдете здрави и информирани.

# 535
DeVa®, в Русия си имам близки, роднини. За там изобщо е забранено изпращане на лекарства. Мисля, че и за всичките държави е така....Иначе няма да спекулират тук с пилосептил, например. Струва в Турция 3 лева, а тук - 35 лева от прекупвачите..Аз бих го поръчила от аптека онлайн...

# 536
За ваша информация, има съфорумка, която дори не прави секс.
Хайде, спрете се!
ММ го водя с мен и пие АБ с мен, изследван е.
Неприятно и обидно е това, което правите.

Емма, аз търся ваксина.
Не знам дали може онлайн.

# 537
Съгласна съм с Дева. Да, това може да помогне при момичета, които може би имат цистит за първи път, но ние, които вече се борим с години с тези рецидивиращи инфекции не смятам, че хигиената е причината. Аз не виждам какво друго мога да направя освен това в момента. Моят партньор също си прави изследвания - всичко е в норма.

В крайна сметка сексът е важен в една връзка и като цяло си е нужда.

# 538
Първия път, когато получих урогенитална инфекция, партньорът ми също даде урина за изследване, в нея нямаше нищо притеснително. Но той пи с мен антибиотик. Когато скоро след това инфекцията при мен се повтори, разбрах, че трябва да търся причината другаде – в устата! Един зъболекар ме насочи към истината за животинските видове там. Напишете в гугъл „бактерии в устата“ и вижте какво ще излезе. Не уча никого, споделям опит, който на някоя може да бъде полезен.
Между другото, бактерията Ешерихия коли обитава дебелото черво и се пренася с фекалиите. Навремето като студентки гледахме с любопитство едно мюсюлманско момиче, което тръгваше към тоалетната с шише. Скоро разбрах, че това е изключително здравословен навик, който стана закон за мен. Изобщо не се притеснявам какво ще кажат колежките, ако например ми се случи на работа и ме видят с шише.

# 539
RozaBela, лекарят ми каза, че след ходене по голяма нужда що ли да не се дезинфекцирам...Трябва миене наистина. Инфекция, бактерия може да попадне от партньора, но по тази логика жените с лекото поведение, правещи секс в коли и прочее, трябва да са все с бактерии. Аз получих интеракок и пропих Таваник, а после този турски антибиотик и я няма...Колко хора изобщо и не се къпят, не се мият, живеят в колиби, цигански махали, а са здрави като кремък...Има си някаква причина за тези изфекции и за мен това е имунитет...просто те надвиват на организма..и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт