Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 762
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Дева ,а с фуролин?
Джени,аз имах остатъчна урина -500мл,мегамехур 2500-3000.След намаляване оперативно,пак го раздух.Джинович ме накара да правя някакво почасово уриниране,за да му се свие обема,а така респективно да повлияе и на бактериите.С неврогенен мехур ли си?

# 511
Дева ,а с фуролин?
Джени,аз имах остатъчна урина -500мл,мегамехур 2500-3000.След намаляване оперативно,пак го раздух.Джинович ме накара да правя някакво почасово уриниране,за да му се свие обема,а така респективно да повлияе и на бактериите.С неврогенен мехур ли си?

Sun Sea, да с неврогенен съм. За съжаление урологът, при който правих изследването не ми направи добро впечатление. Отделно започна да критикува лаборатории, изследвания и лeчения.  Мисля да посетя в бъдеще Халачев за мнение. Но явно така ще си карам..Ти как си сега Sun Sea?

# 512
Съни, не искам Фуролин.
Пила съм 2 пъти Нитроксолин, първия път 10 дни, втория цял месец.
Никаква полза.

# 513
Нитроксолина и нелидикса по схема с месеци,с бактерии финиширах.
От ципрофлоксацин никога не съм имала полза,в Сърбия спорих с д-р Джинович,че след толкова години на него, файда няма.След техния,нямах бактерии,но аз го отдавах на операцията.Тази година бях решила от Турция да си купя няколко антибиотика( след вътрешна информация от голяма наша фармацевтична компания),но с това положение,не стигнах до там.

# 514
Момичета, сега говорих с джипито отново. Предложиха ми ниска доза антибиотик за 6 месеца или двойна доза при нужда. С моите стомашни проблеми избрах второто, защото не искам да си помислям какво ще е положението всеки ден да пия. Мислите ли, че е правилното решение и дали ще помогне? Дали няма само да се въртя в кръг отново като ми убива и добрите бактерии?

Уростима го спрях. Задържах много вода, вчера чак се изплаших, коремът ми беше троен. Днес не съм го пила и вече уринирам нормално.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 14:17 от Lime_

# 515
Не знам какво да кажа.
Броих си АБ, 15 са за 2 години... Tired Face
И нищо.
Плаши ме само мисълта за нов, камо ли за дълъг период...

# 516
Да, затова избрах второто да пия при силна нужда от облекчение. Аз 10 за цистит, 14 общо. Това не е нормално. Преди тези цистити пиех зимата понякога по два и си мислих, че е много, пък сега.

# 517
Здравейте, момичета, включвам се и аз с надеждата да ви помогна с тази информация. Лекувах се с билки до преди няколко месеца, но моят цистит е хроничен и се обостря след полов акт, което е ужаасно наистина, вече не издържам... станаха близо 2г., явно билките са за по-леки цистити. Отидох на преглех при една нефроложка, казва се д-р Марта Ортова , аз живея в София и случайно попаднах на нея, засега съм доволна, но честно да ви кажа, вече съм изгубила вяра в тези лекари специално... още в началото ми даваха толкова антибиотици и не успяха да ми излекуват цистита и той хронифицира .
Засега са добре нещата при нея, каза, че не трябва да се бърза с АБ и аз като цяло не съм ЗА тях , изисква ми :
- стерилна урина и обикновена
- пълна кръвна картина и ДКК, креатинин и допълнителни изследвания, които са важни за състоянието на бъбреците
- урокултура
Това, което ми каза, че показва кой е първоизточника на бактерията дали е Е.coli или някоя друга е урофлоуметрия, нарича се още динамично изследване на урина . Ще ходя другата седмица да си го направя и заедно с всички тези изследвания ще ми назначи терапия, но каза, че задържам урина в пикочния мехур и за отделянето й, пиех Уро3 - сироп.  Като цяло това , което разбрах, защото съм разговаряла и съм се консултира с много лекари, течната форма на лекарството винаги се усвоява по-бързо в сравнение с таблетките! Ако пиете сироп, изчакайте 15-20мин. след като сте го приели и тогава се хранете , но той е по-ефикасен. Това не го пише на опаковките. Има такива сиропи и в био магазините също. Био магазин "Зелен" с Магдазон , той също помага за бъбреците и там е описано, но в аптеките, не винаги пише как.  Имаме много хубави билки в България, просто когато циститът е в по-напреднал етап е трудно да се излекува чрез народната медицина само, но смятам, че тя е едно помощно средство в борбата с него.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 518
Тук сме доста с такъв цистит, вкл. и аз.
Но бактерията си излиза на МБ.
Иначе споменатото изследване се коментира на предните страници.
Въпросът е как да изчистим бактерията.
Аз пак се върнах на схемата с Цистостоп Рапид, 2*2 след секс. И чайове.
Сега сме на санаториум, не мога да варя чай, купих си сода, добре ми действа.
Като се върна, пак ще ида на уролог, да му покажа втората МБ.
За разлика от първата, в която беше сензитив към почти всички АБ, сега е само към Бисептол, Ципрофлоксацин и Фосфомицин.
Странно ми е как така се променя, ще видим какво ще каже той.

# 519
Здравейте, момичета, включвам се и аз с надеждата да ви помогна с тази информация. Лекувах се с билки до преди няколко месеца, но моят цистит е хроничен и се обостря след полов акт, което е ужаасно наистина, вече не издържам... станаха близо 2г., явно билките са за по-леки цистити. Отидох на преглех при една нефроложка, казва се д-р Марта Ортова , аз живея в София и случайно попаднах на нея, засега съм доволна, но честно да ви кажа, вече съм изгубила вяра в тези лекари специално... още в началото ми даваха толкова антибиотици и не успяха да ми излекуват цистита и той хронифицира .
Засега са добре нещата при нея, каза, че не трябва да се бърза с АБ и аз като цяло не съм ЗА тях , изисква ми :
- пълна кръвна картина и ДКК, креатинин и допълнителни изследвания, които са важни за състоянието на бъбреците
- урокултура
Това, което ми каза, че показва кой е първоизточника на бактерията дали е Е.coli или някоя друга е урофлоуметрия, нарича се още динамично изследване на урина . Ще ходя другата седмица да си го направя и заедно с всички тези изследвания ще ми назначи терапия, но каза, че задържам урина в пикочния мехур и за отделянето й, пиех Уро3 - сироп.  Като цяло това , което разбрах, защото съм разговаряла и съм се консултира с много лекари, течната форма на лекарството винаги се усвоява по-бързо в сравнение с таблетките! Ако пиете сироп, изчакайте 15-20мин. след като сте го приели и тогава се хранете , но той е по-ефикасен. Това не го пише на опаковките. Има такива сиропи и в био магазините също. Био магазин "Зелен" с Магдазон , той също помага за бъбреците и там е описано, но в аптеките, не винаги пише как.  Имаме много хубави билки в България, просто когато циститът е в по-напреднал етап е трудно да се излекува чрез народната медицина само, но смятам, че тя е едно помощно средство в борбата с него.

Корааа, и аз посещавам Марта Ортова от няколк месеца. Виче направих препоръчаните изследвания при нея, но май няма с какво да помогне. След уро-3 ми каза да си пия цистостоп-а и след месеци евентуално немската ваксина, за която обаче няма много отзиви Sad  при теб има ли бактерии в урината?

# 520
Тук сме доста с такъв цистит, вкл. и аз.
Но бактерията си излиза на МБ.
Иначе споменатото изследване се коментира на предните страници.
Въпросът е как да изчистим бактерията.
Аз пак се върнах на схемата с Цистостоп Рапид, 2*2 след секс. И чайове.
Сега сме на санаториум, не мога да варя чай, купих си сода, добре ми действа.
Като се върна, пак ще ида на уролог, да му покажа втората МБ.
За разлика от първата, в която беше сензитив към почти всички АБ, сега е само към Бисептол, Ципрофлоксацин и Фосфомицин.
Странно ми е как така се променя, ще видим какво ще каже той.

Дева, различни щамове са. И при мен се случи така. Мойта обичайна Е.коли е резистентна към почти всичко. Но последната ми криза беше с Е.коли, чувствителна към почти всичко. От Гърция си я донесох. И наистина усещанията ми бяха различни, а също и действието на обичайните хапове. Имаше кръв сега последния път, преди никога не е имало. За две бройки да се наложи цистоскопия, добре, че си послушах интуицията да спра зината и да почна Монурал. Описвала съм подробно случая, но аз също го питах как така веднъж резистентна после чувствителна и ми каза, че е друг щам.

# 521
Знам за различните щамове, Пандорина.
Но сега не съм пила АБ след първата МБ, само Цистостоп СР.
Т.е. би трябвало да си е същата.
Иначе урологът обясняваше, че ако е резистентна, а после сензитив, значи първата е загинала след третиране, и е внесена нова.
Но това е след АБ.

# 522
Ами ако си живуркат и двата щама и просто ту едната ту другата надделява?

# 523
Може и така да е.
Логично е.

# 524
- урокултура

Корааа, и аз посещавам Марта Ортова от няколк месеца. Виче направих препоръчаните изследвания при нея, но май няма с какво да помогне. След уро-3 ми каза да си пия цистостоп-а и след месеци евентуално немската ваксина, за която обаче няма много отзиви Sad  при теб има ли бактерии в урината?

Да, Е.coli 10^5, ако и на мен ми каже да си правя ваксина сигурно няма да си я направя, защото не съм за ваксините.  Освен да се надяваме на чудо...

Общи условия

Активация на акаунт