Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 50 130
  • 753
  •   2
Отговори
# 615
Pandorina, какво ще кажеш за Бисептол?
Алергична съм, а и дава резистентност

# 616
Няма го в антибиограмите обаче.
А на сляпо не е добре да се пие.

# 617
  • София
Здравейте, прехвърлих колкото можах темите назад и до колкото разбрах трябва да си пусна изследване на стерилна урина преди да ходя на преглед при уролог. Може ли малко повече да ми обясните има ли нещо специфично или просто казвам, че искам да пусна стерилна урина. Ще излезе ли ако има бактерия? Никога в живота ми (30 години) не съм имала цистит, но сега след много продължително боледуване подозирам, че ми е паднал имунитета и имам болка при ходене до тоалетна. Съвсем накрая като се изпразва мехура започва болка. След това нищо, само постоянно се чувствам все едно ми се пишка, а като ида само някакви капки. До колкото намерих информация в нета това е цистит. В петък си взех Цистирен, а от днес и от темата тук споменавания Цистостоп SR. Купих чай на Ламбрев и мечо грозде. Пих вода с ябълков оцет и все същото. Та се замислям за изследвания и преглед при уролог евентуално като излязат...

# 618
Дева, да няма го в антибиограмите, но едно време само с него и гентамицин са лекували. Аз само инфо давам, не агитирам никого. Лошото е, че всички тези дето ги пием и все по антибиограма, не ни решават проблема. Кратко подобрение и моята ешерихия идва с гръм и трясък. Сега и Клебсиела. Дано не и хареса при мен, че не знам двете какво ще ги правя.

# 619
Деси, стерилна урина се дава в стерилна чаша, след тоалет, средна струя. И да не си пишкала поне 2-3 часа. Ако може сутрешна е най-добре.

# 620
  • София
Мерси, да сутринта планирам да е. И ще излезе ако има Е.коли нали?

# 621
Десислава, ако не искаш да си тук в темата още години напред, в понеделник сутринта пишкаш в стерилно контейнерче и носиш в лабораторията. Недей чака да идеш първо на уролог и той да ти пуска тепърва стерилна защото се губи време, а това е важно..бактерията се окупира там, може и да тръгне нагоре. Лично аз бих те посъветвала след като си дала стерилната да изпиеш един монурал. Да тушираш нещата докато ти излезе антибиограмата и отидеш на уролог. Тогава ще се доуточни лечението ти.
Това, че урината трябва да е сутрешна да ви кажа...май е мит. Има ли я бактерията хваща се. Аз бях пикала сума ти пъти преди да дам, беше напълно безцветна вече и пак я хванаха. Така, че това не бива да е спирачка. Само хигиената при даването на стерилна - да няма бърсане преди това...и контейнерчето да се пази да не се пипа много по капачката и пр.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 22:22 от pandorina

# 622
Мерси, да сутринта планирам да е. И ще излезе ако има Е.коли нали?

Да.
Дано да няма.
За Монурал е права Пандорина.
Но можеш и с Цистостоп да устискаш до уролога.

Пандорина, при теб Ешерихия ли излезе?
Започна ли АБ?

# 623
  • София
Добре, а този Монурал не е ли антибиотик? Малко ме е шубе да си изпиша сама антибиотик, предвид че в живота си съм пила 2 пъти. Също няма ли да се отрази на урината ако го пия сега вечерта, а дам проба утре сутрин?

# 624
Не го пий по-добре.
По принцип се пие след като дадеш урина, не преди това.

# 625
Десислава, няма да го пиеш вечерта а СЛЕД като си дала урината вече.
Не е опасно да пиеш Монурал. Изписва се масово от уролозите точни при остри неусложнени цистити. Дори и да се окаже друга бактерия нищо няма да стане от това че си го пила, ще включат друг.Нищо чудно и едно прахче Монурал да ти е достатъчно. Важното е да не губиш време за да не се окопира бактерията.
Дева, да разбира се че Ешерихията излезе. След големи терзания какво да правя, днес си купих на своя глава Панцеф и го почнах. В антибиограма точно той не беше тестван но беше тестван друг от същата група цефалоспорини, който даваше чувствителност, така че...това реших..при положение, че ни уролог ни личен си вдигаше телефона...Сега се моля да подейства. Само не знам колко дни да го пия, но ...да видим и как вървят нещата. Довечера ще пия 3-то прахче монурал. Засега нещата са добре...но...е рано да се радвам. Странно ми е защо Панцефа не го тестват в Бодимед.
Другото, което забелязвам е че бактерията явно се е сменила като щам, щото през 2013 г е била супер резистентна почти към всичко, а от 2018-2019 почти към всичко чувствителна, тази сега е резистентна към едно две неща...едното е амоксиклав, който пих миналия път. Само от един прием и вече има резистентност към него! А монурала го пия вече за не знам кой път и още дава чувствителност, но определено отслабва действието му. Преди едно прахче пресичаше всичко, сега..и 3 не могат напълно, трябва втори.

# 626
Добре си почнала Панцеф.
Аз само него не съм пила, но единият уролог каза, че бил ефикасен.

# 627
  • София
Благодаря ви за помощта и съветите, взех си Монурал-а и един контейнер за стерилна урина и утре ще действам. Пожелавам ви на всички здраве.  🍀

# 628
Добре си почнала Панцеф.
Аз само него не съм пила, но единият уролог каза, че бил ефикасен.
А защо не си го пила щом е ефикасен?

# 629
По-скоро сухота усещам. През нощта след като го изпих чувствах нещо като махморлук като ставам да пикая и болки в гърба...после премина, на яко разстройство получавам в последните години от него. В началото не. 

Момичета някой пил ли е Доксициклин за Ешерихия? Или Панацеф? търся друг ваариант освен хинолонов...да съчетая с монурала...

Аз пих Доксициклин за уреаплазмата. Преди да го започна пусках урина и показа Ешерихия и Ентерокок.
Пуснах контролна 30 дни след приключването на курса, излезна : малък разтеж на бактерия.
След три дни: Ешерихия 10,000 - 100,000
И на следващата седмица: Ешерихия 10^5

Т.е. Ешерихията пак си се разви в рамките на два месец.

Общи условия

Активация на акаунт