Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 50 094
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Аз не чух такова нещо за Монурала, че не вижда ефект. За страничните реакции като разстройство да.. пак ще го прослушам.
Да, казва, че не е получил задоволителни резултати но защото са се появявали тези странични ефекти - кандидоза, разстройство.. все пак е антибиотик, а нитрофурантоинът не е.
Всъщност 6 т ЦР е повече от 2 гр Дманоза. Но по-малко от това при мен не работи.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 18:05 от pandorina

# 661
Благодаря!
Значи нищо ново, пробвано е, без ефект.
За хормоналната терапия и на мен ми каза последния уролог, защото при мен циститът започна, след като ми спря цикъла. Но не е вариант да пия хормони. Даже и той не предлага, само спомена, че липсата на естроген води до изтъняване на лигавицата и предразполага към нашествие на иначе нормални бактерии.

# 662
Аз се чудя какво да правя с уроваксом-а. Уплаши се от Мериленда, която е отключили хашимото след приема. И се чудя да рискувам ли. Моля, нека пише някой, който е доволен от тая ваксина.
И коя е по-добра уростим или уроваксом?

# 663
Не ми се вярва да има връзка с Хашимото.
При мен нямаше никакъв пробпем, но и никаква полза. Уростим е за много бактерии, Уроваксом само за Ешерихия.
И двете съм ги пила.
Затова сега не бързам с тази немската, не съм убедена, че ще имам резултат.

Между другото, на дъщеря ми давах Бронховаксом като малка, също не бях доволна. Пак си боледуваше от респираторни инфекции.

# 664
Всъщност най-ме е страх ваксината да не ми предизвика нова криза. Чувах, че имало шипане докато се пие.. ми аз ще откача ако ме защипе..
По-скоро си мисля нещо за заздравяване на лигавицата на мехура-хиалуронова к-на, вит. А и Е...

# 665
Една уроложка ми предлагаше вливки, но аз за нищо на света не разрешавам повече достъп през уретрата.
То от този катетър съм 2 години с бактерия.
Няма никакво щипане от ваксините, не знам къде си го чела.

# 666
За Геритамин бях чувала за лигавицата. Поне няма да навреди.
За женските хормони-дали тези растителните фитоестрогени биха помогнали? Аз много не им вярвам. Освен това са на основата на соя, а тя е противопоказана за проблеми с щитовидната жлеза.

# 667
С Геритамин имах проблем като бременна.
Такова акне ми изби, не смея да пробвам отново.

# 668
  • София
Вие държите ли температура като имате криза? От понеделник съм с 37,4, от няколко дни 37,2, на антибиотик съм от понеделник и според личната до петък трябваше да съм я свалила. Иначе нищо не ме боли, дори не усещам да съм с температура, не знам вече да де притеснявам ли , не ли..

# 669
При цистит няма Т по принцип. Само ако се усложни. Ти с каква бактериа си и какъв АБ пиеш?

# 670
  • София
Стафилококи сапрофитикус, пия Левофлоксацин 500, по антибиограма е чувствителна.

# 671
Преди 2год когато ми запона цистита това ми беше първото лечение и ми стана много лошо от този антибиотик и даже вдигнах малко температура, пише го май в страничните ефекти и го спрях, направо щях да умра от него. За съжаление масово го изписват.

Стафилококи сапрофитикус, пия Левофлоксацин 500, по антибиограма е чувствителна.

# 672
  • София
Е това вече е успокоително 😀 Аз също имам странични реакции, сърцебиене, депресия, размазано зрение, обаче с всеки прием намаляват. Няма да го спра със сигурност, до вторник ще си го изкарам, защото ме е страх да не трябва после още да пия. Знам, че не е ок да се спира така терапия. Но вече почвам да се чудя да не съм хванала и вирус, като бях в окръжна. Но нямам абсолютно никакви симптми де. Не съм прочела температура в листовката, а няколко пъти я четох. Хм.

# 673
Не е вируса 😁
По същия начин и при мен беше. Опитай ако може да ги издържиш, силен е и ще махне бактерията. Иначе има и други групи, които са по щадящи, но това ако не успееш с този ще продължиш с друг.

Е това вече е успокоително 😀 Аз също имам странични реакции, сърцебиене, депресия, размазано зрение, обаче с всеки прием намаляват. Няма да го спра със сигурност, до вторник ще си го изкарам, защото ме е страх да не трябва после още да пия. Знам, че не е ок да се спира така терапия. Но вече почвам да се чудя да не съм хванала и вирус, като бях в окръжна. Но нямам абсолютно никакви симптми де. Не съм прочела температура в листовката, а няколко пъти я четох. Хм.

# 674
  • София
Много ме успокои, тъкмо си мисля как само ковид ми липсва сега. Изобщо не съм го прочела, но сега отворих, то си го пише даже ня няколко места. Ще устискам още три дни да, тя реално не ми пречи, но ме тревожеше.

Общи условия

Активация на акаунт