Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 50 092
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Деси, Т може да имаш, понеже при теб е и към бъбреците инфекцията.
Иначе в мехура е без Т.
Не спирай АБ.

# 676
  • София
Мерси много за отговорите, няма да го спирам, но има резон, аз в неделя реално като бях с кризата нямах температура, нито преди това като имах парене. След понеделник започнах да вдигам. И то супер странна -вдигнах 37,2 и след час я свалих. Както и да е, ще видим. Реших, че дори и да мине ще ида на един преглед за мое успокоение следващата сермица. Дори уролог си харесах - др. Василев, гледам хвалят го.

# 677
Аз се чудя какво да правя с уроваксом-а. Уплаши се от Мериленда, която е отключили хашимото след приема. И се чудя да рискувам ли. Моля, нека пише някой, който е доволен от тая ваксина.
И коя е по-добра уростим или уроваксом?

Хм, това дали е вярно? Аз го пих 20 дена януари същевременно с Доксициклина. От тогава взех чувствам все едно задържам вода. Червата ми станаха чувствителни, хормоните ми се разбъркаха яко. Миналия месец цикъла ми беше 3 дни, този месец почти нищо. Пусках хормони на щитовидната T4 ми е малко под нормата, но нищо не ми казаха. Нещо става. Ще ходя на личния и за това.

# 678
Аз НЕ съм доволна.
На седмия ден след приема цялата бях потдута и откела ( задържах вода) и всички екстри на това задържане, не можех да пишкам, болеха ме бъбреци и понеже не стана изведнъж, а постепенно докато разбера че е от тази ваксина, бях в ужас.

Аз се чудя какво да правя с уроваксом-а. Уплаши се от Мериленда, която е отключили хашимото след приема. И се чудя да рискувам ли. Моля, нека пише някой, който е доволен от тая ваксина.
И коя е по-добра уростим или уроваксом?

Хм, това дали е вярно? Аз го пих 20 дена януари същевременно с Доксициклина. От тогава взех чувствам все едно задържам вода. Червата ми станаха чувствителни, хормоните ми се разбъркаха яко. Миналия месец цикъла ми беше 3 дни, този месец почти нищо. Пусках хормони на щитовидната T4 ми е малко под нормата, но нищо не ми казаха. Нещо става. Ще ходя на личния и за това.

# 679
А колко време го пи общо? След като го спря изчезнаха ли симптомите?

# 680
Той се пие по схема.
10 дни пиеш, 20 почивка.
3 месеца.

# 681
На мен нищо не ми казаха за почивка, а само 3 месеца непрекъснато

# 682
Уростим се пие непрекъснато.
Уроваксом не.
Погледни в листовката.
Едит
Сега видях, че за профилактика го дават непрекъснато.
На мен ми го изписаха по схема.

# 683
Пак да попитам, някой от пишещите тук имал ли е често уриниране без болка и парене, и ако да какво му е помогнало да се отърве от него
Аз имам такова, почти не спах тази нощ....Често уриниране не ми дава да заспивам...Ставам, лягам. През деня се трае, не е чак така силно се проявява...Не мога да се отърва от това. Обиколих много лекари, пих бетмига, везикъер, а после и двете заедно, инкотан, тиразизин акорд, доксазосин, разни други лекарства за отпускане на мускулите на пикочен мехур - нищо не помага....Не знам, какво е това заболяване...

# 684
Седмица го пих. Спрях го защото цялата се бях потдула от задържана вода, не може  да пишкам, нито имах позиви, а за да пишкам се напъвах. Задух, болеха ме бъбреците, лошо ми беше. После се оправих, но доката разбера че е от ваксината, доста тежко ги изкарах тия дни.
Аз като цяло съм по чуствителна на лекарства, така че едва ли е често срещана реакция, но някъде по темата срещах подобни реакции и моичетата се чудеха защо ги няма в листовката със странични ефекти.

А колко време го пи общо? След като го спря изчезнаха ли симптомите?

# 685
Когато слагате цитат на който отговаряте, първо се слага той, после вашия коментар.
Така чета и трябва да скролвам, за да ми стане ясно.

# 686
В допълнение към клипчета за превенция на рецидив един съвет от мен - следете си урината и ако видите, че помътнява увеличават Д манозата, водата, включвате лимон и сода и спирате концентрираната храна защото дехидратира. Само сокове

# 687
Аз за Д-манозата като човек, който я пие от година, мога да кажа, че благодарение на нея не получавам чак такива силни симптоми, но пропусна ли един ден и започва парене. В момента също имам дискомфорт, но не е толкова зле. Всяка марка е различна. На едната пише 6гр на ден, на другата, че може при криза на всеки 3 часа по 1 лъжичка. Аз пия по 10гр на ден. Действа само при Ешерихия, защото като имах Ентерокок имах по-силни симптоми или може би не е било толкова ефективно срещу него. Д-манозата се пие само за превенция, иначе до сега да се е махнала при мен. Също до сега не ми е променяла резултатите на урината.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 10:38 от Lime_

# 688
Действа на Ешерихия заради нейната структура - тя има едни власинки ли.. как да ги нарека не знам, за които именно Д манозата залепва. С тия власинки се закрепва за мехура и Д манозата блокира тоя процес.. И се изхвърля. Иначе и аз така за дозите, намаля ли.. почва помътняване, аз до парене гледам да не стигам. Та това е, Д манозата ни е спасението.. Скъпо излиза, но ако трябва от храна ще се лиша, но Д маноза ще пия до откат. Но и хидратация си трябва.. не само чрез вода, но и храната да не е солена и концентрирана. Тая сутрин пак изживях паника - мътилка, а съм 7 ден антибиотик. И си дадох сметка, че снощи ядох доста голямо количество зеленчуци на пара с масло и сол. Иначе тия дни бях на сокове повече... Не знам от това ли е, но... може и да е. Днес няма да смея да хапна нищо. Дано не тръгне пак криза... че не знам вече какво ще правя, а е и събота..

# 689
Нищо не изхвърля Д Манозата.
Нали пих Цистостоп СР, ударно.
Стои си непокътната на контролата.

Пандорина, това с помътняването е индивидуално.
При мен няма.
И пак да кажа. Последния път от стерилната чаша си взеха малко за МБ.
Другата я занесох в другата лаборатория.
На обикновена урина всичко ми е ОК, няколко левкоцита, но бактерии - отр.
А на посявката излиза Ешерихия, 10^5.

Общи условия

Активация на акаунт