"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" - тема 7

• 27 141
  • 802
  •   1
Отговори
# 645
Моля ви не бъдете така жестоки с майката на момиченцето! Не я оставяйте точно сега. Никой не знае каква е истината 100%. Аз също съм виждала детето. Виждала съм и доста деца с увреждания с родители. Елате във форум деца с увреждания и питайте на колко от майките на дете с увреждане още в родилния дом са им казали, че са неспособни да се грижат за него, да го оставят в дом, колко жени са объркани и колко мъже са податливи на удобните приказки на лекари и акушерки от родилните отделения. Колко жени са заплашвани, че ще им отнемат другите деца ако се приберат у дома с болното бебе. Темата е толкова ужсна, че сега докато пиша рева и почти не виждам екрана. Не сте се сблъсквали с това. Криси крайно и ужасно е да наречеш една майка Шаврантия и ми е ужасно болно, че призовавате тя отново да бъде принудена от обстоятелствата да се раздели с детето си, защото е неспособна да се грижи за него. Престанете моля, ви. Миналата година, когато помагахме на едно объркано момиче и тя постоянно вадеше нова версия много хора се отдръпнаха от нея и я клеймосаха. Роди здраво и красиво дете. Да ви обяснявам ли как за малко не го остави, защото докато беше объркана още не и позволяваха да го вижда- и това в болницата. Вече година са заедно и то не благодарение на упреците и обвиненията. А защото имаше хора, които и подадоха ръка в най-трудния момент в живота и - отхвърлена от семейството и от бащата на бебето.
Моля, някой да ми прати координати на жената. Ние от нашия форум ще я подкрепим колкото можем. Всяко дете има нужда от майка си и всяка майка от детето си.

202uu подкрепям това мнение.

# 646
  • София
Аз в случая зная само едната гледна точка. Виждала съм и бебенцето. Мога само да се помоля всичко да мине ок с операцията, и поне мъничко малкото момиченце да има шанс поне за малко по-дълъг живот. Дано се окаже герой и да се бори за живота си.

# 647
Валя ако обичаш не категоризирай мен, без да знаеш точно тази история, за да си позволя да напиша такова нещо явно имам причина. Мисля че това, което съм видяла и знам за това дете ми дава достатъчно основателна причина да съм убедена, че това е една безотговорна жена, ставила детето си а произвола, и сетила се след дъжд качулка да го лекува и да търси съжалението и помощта на другите хора. Моля те, това че децата на много хора тук имат проблеми и увреждания , да не е причина мен да изкравате изрдо - не аз, а майка, която не се бори за детето си въпреки всичко и всички е изрода. Твърдейки обратното - никога няма да изпразним домовете за сираци. Аз лично - след малко отивам в един такъв, за да се порадвам на деца, чиито майки са толкова свестни хора, че са ги зарязали в институция.............
Валя, казващ децата в нашия форум - зарязали ли са ги майките им, послушали ли са съветите да ги оставят в дом - не може да се сравнява онази жена с вас, няма как - на никоя от вас не и е минало през ум да си остави детето - въпреки проблемите му, нали така. Имам право да изкажа мнение и ако обичате, не категоризирайте вие мен, при положение че не искате аз да го правя.
На мен пък ми писна всеки да използва болката и трудностите на тези деца за собственна облага.
Напоследък сами се убедихте - Бранимира ви се качи на главата, онези от звено майки - качиха ви се на главата, само Петя и Марина са майките, на които до сега е помагано и не са се възползвали от помощта, само те до сега са майките имали истинска нужда от помощ и подкрепа.
Ходете и помагайте на жената колкото искате, само после никой да не казва - ама вие не ни епредупредихте. И аз и Мариета ви предупредихме. Това дете пак ще го зарежат в дома, това ви го гарантирам, елате тогава да ми обясните колко е печена майка му и как трябва да и помогнем.......

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 09:11 от Moon Walk

# 648
Моля ви не бъдете така жестоки с майката на момиченцето! Не я оставяйте точно сега. Никой не знае каква е истината 100%. Аз също съм виждала детето. Виждала съм и доста деца с увреждания с родители. Елате във форум деца с увреждания и питайте на колко от майките на дете с увреждане още в родилния дом са им казали, че са неспособни да се грижат за него, да го оставят в дом, колко жени са объркани и колко мъже са податливи на удобните приказки на лекари и акушерки от родилните отделения. Колко жени са заплашвани, че ще им отнемат другите деца ако се приберат у дома с болното бебе. Темата е толкова ужсна, че сега докато пиша рева и почти не виждам екрана. Не сте се сблъсквали с това. Криси крайно и ужасно е да наречеш една майка Шаврантия и ми е ужасно болно, че призовавате тя отново да бъде принудена от обстоятелствата да се раздели с детето си, защото е неспособна да се грижи за него. Престанете моля, ви. Миналата година, когато помагахме на едно объркано момиче и тя постоянно вадеше нова версия много хора се отдръпнаха от нея и я клеймосаха. Роди здраво и красиво дете. Да ви обяснявам ли как за малко не го остави, защото докато беше объркана още не и позволяваха да го вижда- и това в болницата. Вече година са заедно и то не благодарение на упреците и обвиненията. А защото имаше хора, които и подадоха ръка в най-трудния момент в живота и - отхвърлена от семейството и от бащата на бебето.
Моля, някой да ми прати координати на жената. Ние от нашия форум ще я подкрепим колкото можем. Всяко дете има нужда от майка си и всяка майка от детето си.

И аз се присъединявам към това. Единствено майката знае какво я е накарало да постъпи по този начин! Господ да бди над детето и и да облекчи страданието им! Praynig

# 649
Едва ли майката, макар и безотговорна, се чуства добре. За жалост подобна трагедия може да разбърка мозъка на по-лабилните хора. Нека се опитаме да помогнем и на двете с каквото можем. Те са вече осъдени доста сурово. 

# 650
аз отивам до св.Параскева, след около час и половина щ съм там, ако някой иска да идва с мен да звънне едно телефонче Peace

# 651
Момичета, да не съдим така строго!
Аз съм живяла няколко месеца с една майка и силно увреденото й дете... Бях още студентка, нямах и представа от деца, майчински чувства и каквото и да било и изведнъж се сблъсках точно с тях. Не си спомням каква беше диагнозата точно, но детето не го приеха в клиника,  хазайката ги беше изгонила, защото не могла да понесе гледката и аз ги взех в моята квартира. Живяхме известно време 4 човека и това детенце в една гарсониера... Усилията, които тази майка полагаше бяха неимоверни. Сигурно нейните, положени за един ден, се равняват на моите за месец... Виждах я как едвам удържа на ръце вече тежкото, но отпуснато телце. Какво й коства да го облече, измие, нахрани и пр. Съпругът й я беше изоставил, съответно сещате се как можеше тя да си намери работа в това положение и пр. и пр. Беше сам - сама, без никаква подкрепа. Настани го в дом. Започна работа, за да може да му купува лекарства и да плаща за лечението му. След няколко месеца детето почина.  Бяха я предупредили, че във въпросния дом условията са ужасни (имаше следствие по - късно за високата смъртност там), но тя направи своя избор... Не мога да я съдя. Никой не може, а и никой не знае как ще постъпи, ако е на нейно място.
В случая, явно става дума за незнание и немарливост, след като е имало по - големи надежди за тази душичка. Но въпреки това... Не сме на нейно място...

# 652
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Криси не съм категоризирала никой. Не ми се обясняват думи и изобщо не става въпрос за кой какво казал. Помагането не трябва да е на всяка цена във всичко, а да има цел. Ще говорим за резултати след време.

# 653
и аз ще идвам в четвъртък,но исках да взема и багажа от склада на Майо - става и от 12 до 15h.
Евке има място, всъщност не съм предвидила нещо специялно за каране, просто исках да идем да ги видим.
Криси, нека ако е възможно да е от 9 до 12-аз мога само тогава

# 654
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз си мисля, че ако едно детенце не е желано вкъщи .... и там се отнасят и грижат за него лошо..........ако там усеща ненавистта на баща си и упрека на майка си, може би е по- добре за него да остане в дом ..........аз не мога съвсем да съпреживея тази мъка и суеверния ужас и отрицанието и пълната картина с цялата си острота и жестокост..........но си мисля, че оставайки  в такава институция ,  това дете поне понякога ще може да види любовта ........в очи като вашите.........и няма да е виновно за всичко на света.......не знам  какво е положението в тези домове, само съм чувала за ужасната мизерия......била съм само в един.....и той беше добре уреден......все си мисля, някой ден да дойда с вас ....и все го отлагам........това детенце има ли шанс да оцелее в такъв дом......най- ужасното, което може да му се случи е да си умре самичко  Cry....без мама и без никой.......ох, ужас.....как може да остави детето си........какъв е тоя баща бе, да не може да събере 2000 лв............за собственото си дете.......

# 655
Цитат
[
P.S. Криси, в петък си го заплюваме. Има ли място в колата за още багаж?
[/quote]Eвчее, Криси, ако ходите до Трън в петък искам да ви дам лекарства за там. Имам и обувки ще трябват ли сега, newsm78точно за това време са??? И дрехи пак за там, ама ако няма място ще ги оставим за другаде. КАЖЕТЕ МИ КАК ДА СЕ ВИДИМ ДА ВИ ГИ ДАМ Praynig.Няма да мога да дойда с вас.

Поздрави от догановци и от Дунчев, пита кога ще хидим защото им било домъчняло.Ще имат и те акредитация другата седмица  Simple Smile

# 656
  • София
Пиша за последно по темата...дано някой обърне внимание и даде съвет или мнение.
Имате ли познати с рекламни агенции които да ни помогнат да си отпечатаме визитките и брошурите  newsm78, че не е ясно с онзи господин какво ще стане  Rolling Eyes

# 657
  • в гората
Пиша за последно по темата...дано някой обърне внимание и даде съвет или мнение.
Имате ли познати с рекламни агенции които да ни помогнат да си отпечатаме визитките и брошурите  newsm78, че не е ясно с онзи господин какво ще стане  Rolling Eyes

аз ще питам разни юнаци, кажи ми формат на брошурата и брой страници.

# 658
нещо много лош човек ме изкарахте, сега разбирам защо Роси не казва винаги всичко което знае, май е по добре сам човек да се изпари, дано не съм права за тази майка, дано ..........
както и да е, днес бях в св.Параскева, мисля че и yoasrian беше но явно не ме видяха, долу имаше рожден ден, нещо персонала беше адски нервен, само викаха и дърпаха децата Sadпостоях отколо 2 часа и добре се нагушкахме с децата. Карло отива в дом номер 7 Cry.........
после ходих до звено майк аи дете на Опълченска - нищо ново от там, майката с двете деца е при отеца вече, Атанаска искаше да се маха от там, нещо не е добре това момиче - Ивет кажи ми повече каквъ и е случая, защо така зьле се отнесе, за пръв път ме вижда а само дето не ме изгони #Crazyдетето и е голяма бонбонка.
от Хенкел ни предложиха дарение - 4 палета перилни и други препарати - но искат до четвъртък да ги вземе, а ние няма къде да ги сложим, това е огромно количество, не може и малко по малко - на един документ са, но скоро ще ни се обадят пак, този път Роси ги е предупредила, че такива количества не можем за сега да складираме и да ни правят по-малки дарения.
Хелиана - звъни ми Роси - Хели е в Александровска, Дани е с гърчове, не искат да го прегледат без пари. Хели беше отчаяна. Закарах я до централна гара, качих я на влака, утре Роси през Веселинова и уреди преглед в Радомир при специялист. Другата седмица ни чака - има нов телефон, сега вече имам връзка с нея. Много ме е яд, ако ми беше звъннала да ида с нея щяха да вхръчат докторски престилки, как не ги е срам, от толкова бедно момичче да муфтят пари. Дани е зле, посинява, гълта си езика. много ми е мъчно.............
в св пааСКЕВА МОЛЯТ ЗА ОЩЕ 25 АЛБУМА Peace

# 659
ЗАБРАВИХ - оставам без кола за неопределен период, някой може ли да ни е шофер в петък, ипвам му бензина, картата на темпо е в мен. Говорим за ходене до Трън, перник и радомир.
Мая, мкога можем да пътуваме с буса до Радомир. за Хели тръся спешно печка newsm78

Общи условия

Активация на акаунт