ТЕМАТА НА ИБО 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" - №67

• 47 947
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
DariVale, викаш Демет от няколко дена не са я спрягали с ново гадже и Енгин може да поправи този пропуск ли Stuck Out Tongue Winking Eye

Шегата настрана, понякога ми става жал как я нарочиха за мъжемелачка. Поне Ибо не се осмелиха да ѝ припишат, че вече щеше да е прекалено. Именно поради тази причина се радвам, че взе участие в ДЕК, за да покаже още веднъж истинския си актьорски талант, извън дежурните коментари за личния ѝ живот Hands V

# 451
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Реших да се върна назад....в първи сезон и да видя какъв беше Мехди....Сакине убеждавайки Зейнеп да се омъжи и каза, че Мехди няма да и пречи да работи...и знае, че тя все още учи...Слава богу успя да завърши преди да му падне пердето....Мюжгян от първият момент на сватосването беше с предубеждение към Зейнеп...но ми се струва, че озлоблението и взе връх при завръщането на Бурхан и невъзможността да бъдат заедно заради миналото....Задейства се "щом аз съм зле и ти няма да си добре"...Ако обаче Мюжгян е катализаторът, Мехди не е ли достатъчно зрял да отсее кое е правилно и не...Аз мисля, че него го понесе течението...Бенал..Мюжгян....Зейнеп, която стъпва здраво на краката си и няма да е финансово зависима от него , отключи махленският манталитет в него и той я заключи.
Искам този път, да помисли за себе си, а не за хората около себе си...защото тя се омъжи заради Сакине, но искам , ако реши да се разведе да бъде защото тя го иска....
С една дума очаквам с нетърпение серията утре....Пак ще съм в повече от едно....защото сериалите в сряда са различни, но интересни...
Бъдете здрави...

# 452
Пока Зейно с Барыш беем осматривает бывший дом Ферхата Аслана, Мехди занимается психоанализом с Нухом

o ще има "'препратка" към бат ферхат

# 453
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Сряда е ...Да започнем с ...

Мехди каза "Това момиче или ще ме изостави, или ще съжалява цял живот..."
Да видим какво ще реши тази вечер Зейнеп....нека е за добро.
Бъдете здрави...

# 454
Прочетох един пост в защита на Мехди във Фейсбук, или по-скоро обвинение срещу Зейнеп:  всеки мъж би се ядосал, ако жена му отиде при кръвния му враг да го посети в болница, без да каже на мъжа си дори. Всеки мъж би се ядосал, ако жена му отиде нощем на работа и в квартала я докара шефът с колата. И още нещо би ядосало всеки мъж, но не запомних какво. Звучи логично, защото женената жена трябва да се съобразява с желанията на мъжа си. Но авторката на коментара забравя сякаш предисторията. Защо е в болница кръвният враг, как реагира мъжа ѝ, след като преби човека, защо Зейнеп отиде на работа късно през нощта, след като вече бе взела решение да не работи през нощта, но вкъщи не намери съпруга си, с когото да обсъдят конфликта помежду им. Колата на шефа беше пълна с една сурия народ, все колеги, които той разкара по домовете. Стана ми тъжно, че всичките усилия на Зейнеп за диалог, за компромиси и взаимно уважение са останали незабелязани от една зрителка и тя оправда гневните реакции на Мехди като на мъж, чиято жена е престъпила нормите на добро поведение.

Всеки има право на своето си мнение, но ми се щеше да споделя моето несъгласие с такава гледна точка.

В сериала Нов живот има реплика: "За всеки неуверен мъж да има красива жена, е трудна работа! Но аз мога само да се гордея с моята жена!" В нашия случай имаме нещо подобно. Ако Мехди може да бъде уверен в себе си, в това, че Зейнеп го обикна точно такъв - монтьор, омазан в масло, без образование, за него няма да е трудна работа да се гордее с по-образована, по-добре печелеща и по-добре позиционирана в обществото жена. Той трябва да види себе си през очите на Зейнеп - добрият, мил, грижовен мъж, който помага на бедни деца, който защитава истински жените в дома си, който е обичан в квартала. Трябва да остане такъв, за да има шанс с жена си.

# 455
дани Flowers Herb
надявам се с.ц. да по смекчат необуздаността на мехди , да си върне човечността / след лунните среши с нух -да го е посъветвал  / ,стига е тичал като разярен бик .

и с усмивка да "посрещнат" м и з ,довечера зрителите си , приятно гледане на всички ви .

# 456
Прочетох един пост в защита на Мехди във Фейсбук, или по-скоро обвинение срещу Зейнеп:  всеки мъж би се ядосал, ако жена му отиде при кръвния му враг да го посети в болница, без да каже на мъжа си дори. Всеки мъж би се ядосал, ако жена му отиде нощем на работа и в квартала я докара шефът с колата. И още нещо би ядосало всеки мъж, но не запомних какво. Звучи логично, защото женената жена трябва да се съобразява с желанията на мъжа си.
Скрит текст:
Но авторката на коментара забравя сякаш предисторията. Защо е в болница кръвният враг, как реагира мъжа ѝ, след като преби човека, защо Зейнеп отиде на работа късно през нощта, след като вече бе взела решение да не работи през нощта, но вкъщи не намери съпруга си, с когото да обсъдят конфликта помежду им. Колата на шефа беше пълна с една сурия народ, все колеги, които той разкара по домовете. Стана ми тъжно, че всичките усилия на Зейнеп за диалог, за компромиси и взаимно уважение са останали незабелязани от една зрителка и тя оправда гневните реакции на Мехди като на мъж, чиято жена е престъпила нормите на добро поведение.

Всеки има право на своето си мнение, но ми се щеше да споделя моето несъгласие с такава гледна точка.

В сериала Нов живот има реплика: "За всеки неуверен мъж да има красива жена, е трудна работа! Но аз мога само да се гордея с моята жена!" В нашия случай имаме нещо подобно. Ако Мехди може да бъде уверен в себе си, в това, че Зейнеп го обикна точно такъв - монтьор, омазан в масло, без образование, за него няма да е трудна работа да се гордее с по-образована, по-добре печелеща и по-добре позиционирана в обществото жена. Той трябва да види себе си през очите на Зейнеп - добрият, мил, грижовен мъж, който помага на бедни деца, който защитава истински жените в дома си, който е обичан в квартала. Трябва да остане такъв, за да има шанс с жена си.
Ей това, написаното от потребителката във Фейса е гледната точка на Сакинето и на всички останали примирени жертви на домашен тормоз!!!
Никакво значение няма предисторията на Мехди.
Мъжа с комплекси и слаб характер се ядосва точно както си го написала Дани - от още нещо , което никой после не помни какво е било.
Такива като Мехди наказват жените си не защото мислят, че са направили нещо лошо, а защото МАХАЛАТА  го мисли.
Да не говорим пък за другата страна на нещата - която ще изневери или опозори мъжа си обикновено го прави посред бял ден и със желязно алиби.
За съжаление Мехди от втори сезон в по-малка или по-голяма степен живее във всеки един мъж, без значение образование, статус, националност, религия.
И не ни прилича на нас като жени да търсим кусурите на Зейнеп. Защото минимум мъжа може цивилизовано да изпроводи жената до дома на родителите й или на улицата, ако не му харесва поведението й.
Но не, няма да сме велики, ако не крещим, чупим, заключваме, бием, забраняваме.

Извинете ме, че припалих метлата от тази Фейсбук глупост.

# 457
Дари, Hands Plus1

Философията на Сакине ми е изключително противна и фактът, че цял живот е търпяла насилието на мъжа си и децата ѝ са страдали заради това, ме отврати в първи сезон. Не мога да гледам истории, в които жената жертва се примирява, прави отстъпки или оправдава мъжа насилник, поемайки вината върху себе. Според статистиката, такава е психологията на 7-8 от десет жени, които търпят насилие вкъщи. Те считат, че са заслужили да ядат бой, иначе техният "чудесен" съпруг "никога не би ги ударил". Психологическото насилие е същото. Докато Зейнеп се бори и отстоява себе си, тази история ще ми е много интересна. Има място за компромис и втори шанс все още за Мехди, но дано се възползва добре от него.

# 458
  • Плевен / София
Озета вече върви....сигурно и серията ще започне по рано....миналата седмица беше така.

# 459
"За да се почувства Мехди истински мъж, ще ти стъжни живота," "Едно хубаво ще те набие"  - това каза Сакине на дъщеря си, за да я накара да бъде по-ниска от тревата, послушна и покорна на мъжа си, а не равностойна в тази връзка. Зейнеп каза: "Мамо, изобщо не познаваш Мехди!"

Хайде да видим кой познава Мехди по-добре - Сакине или Зейнеп!

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 19:09 от Дданни

# 460
# 461
  • Плевен / София
Явно серията ще свърши с Мехди на колене....Гледам само картинки....не разбирам много....но не ме докосна това падане на колене....Защото не вярвам на мъж, който позволи на сестра си да вкара Бенал в неговия дом, докато Зейнеп си тръгваше...По голямо падение от това на Бенал не съм виждала....Никога не бих се унижила да се навирам в ръцете на мъж, който не ме иска....Детето не може да бъде оправдание....Нали беше готова сама да го отгледа....Думи....думи....тя просто иска Мехди, а детето е средство към него.
И букета не отиде по предназначение, а в кофата за боклук....не му стигна смелостта на Мехди...

# 462
Много диалози, но гледах цялата серия Simple Smile

Бенал е едно арогантно същество, мания по Мехди- това не е любов Angry
Зейнеп още не е излязла, тя търчи с куфара... ужас...

Мюжгян не мога да я понасям , как се забавляваше със Зейнеп, когато и подхвърли фалшивите ключове, безмилостно жестока!
А Мехди...ах, Мехди! Не му увира главата и това е! Всички, освен Мюжгян са на страната на Зейнеп, но той не признава грешките си, не вижда по- далеч от носа си! Всички говориха с него- Нух, Сакине, Джамиле, Зейнеп, но той само кака си абла Мюжгян слуша!
Коментирам без превод, първосигнално, но това , което видях, не ме удовлетвори.
Не искам Зейнеп да му прости, трябва им раздяла и глътка въздух, да дойдат на себе си, след толкова разправии по какви ли не поводи.
Все тая надежда, че Мехди ще се осъзнае . Но трябва нещо силно да го разтърси!

Преведени откъси от серията на руски

https://vk.com/dizimedya?z=video-132999259_456247085%2Fe10d01218 … l_wall_-132999259

https://vk.com/dizimedya?z=video-132999259_456247083%2Fb2ce5d20b … l_wall_-132999259

https://vk.com/dizimedya?z=video-132999259_456247078%2Fff374c3b4 … l_wall_-132999259

https://vk.com/dizimedya?z=video-132999259_456247088%2F7ed10b072 … l_wall_-132999259

И Михре гледа серията тази вечер Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 23:37 от Lilims

# 463
В снощната серия харесах смелата Зейнеп, която не чака мъж да ѝ урежда живота, харесах г-н Баръш, който имитира заетост, за да не се налага Зейнеп да доизкаже молбата си за пари, той я разбра от раз и уреди нещата, като ѝ спести притеснителното изричане на молбата. А ако наистина е бил зает, то сред цялата суматоха успя да чуе и нейната молба. Голям плюс за г-н Баръш. Отвратих се от Бенал - няма такова същество без достойнство, Мехди ми беше неприятен от начало до край, защото все неговите чувства са в центъра на мислите му. Хареса ми Зейнеп как го представи на колегите, напук на очакванията му, че ще се срамува от него. А падането на колене не беше защото разбра колко я е наранил, а защото не може да приеме, че тя толкова бързо ще реши да иска развод. Джемиле му подсказа, без да иска, какъв театър ще му свърши работа. Не повярвах на Мехди, че съжалява, но ще анализирам отново речта му, преди да удари на коляно, за да видя защо не му повярвах. За Султан, Емине, Джемиле и Нух няма какво да кажа - слънца, които огряват тъмнината на квартала. Харесвам Емине - пряма и принципна. Мюжгян - отрова, която трови живота на много хора, дори и този на Бенал. Бурхан - скрита лимонка ще е той.

Хубава серия!

Някои от феновете на Мехди в Туитър се ядосват, че Ибо играе такава роля, но всички са възхитени от играта му. А аз се радвам, че е приел и играе такава противоречива роля. Кой каза, че добрият актьор трябва да играе само положителни роли на галантен мъжкар, по който припадат всички жени. Браво на Ибо!

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 08:54 от Дданни

# 464
рейтинга

само ние сме нагоре Blush

Аз имам чувството, че динамиката на сериала леко пострада с по-малкото сюжетни линии и липсата на други-като майка Нермин и Фарук+Емине.
Благодаря ви за коментарите!! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт