ТЕМАТА НА ИБО 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" - №67

• 47 904
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Дааа, липсват ми копчетата, Комарче. ❤️
Имаше тръпка в тях. 😀

А халката той я свали в сервиза и я сложи до тази на З.
Сигурно ги е забравил. 😀 😄
Дано не се загубят, че знае ли се. 😀

# 511
ха ха пепелче ,мерси
 не не мехди не ще пожертва този символ свързващ две любящи сърца

о алишко вече крачи с тати  в  красива есенна гора
в компания на пораснали момчета

# 512
Уникално мъжко парти 😀😀😀

# 513
Който чака серията с бг. суб, заповядайте......
https://ok.ru/video/2115137702420
Сърдечни благодарности за превода!!! Gift HeartFlowers Sunflower

# 514
Който чака серията с бг. суб, заповядайте......
https://ok.ru/video/2115137702420
Сърдечни благодарности за превода!!! Gift HeartFlowers Sunflower

Благодаря Flowers Bouquet

# 515
аире ,мерси  и на групата за превода също

мехди се жалва от себе си пред нух ,а той горкия се измори и измъчи с него съвети да му дава , ама то магарето не приема .  а дано нещо му е влязло в главата за по нататък    . поне султан и емине  успяха да  внушат  в закостенелия мозък на сакине ,че зеинеп е права .

# 516
Снощи изгледах серията, очаквах я с такова нетърпение, че когато в късни доби видях, че е излязъл БГ превода, седях до 3ч. сутринта да довърша. Innocent

Много ми хареса силата и увереността, която Зейнеп излъчваше, въпреки че вътрешно се разкъсваше от болка, обида, разочарование - беше много вдъхновяваща. Дано всички жени, които гледат и са в сходна ситуация, да вземат пример от нея и да не търпят, а да вземат живота и съдбата си в собствените си ръце.

Сакинето си беше вярна на себе си по овчедушие, но всъщност тя е истински продукт на средата си... Сигурно и нея я е отгледала майка, която е търпяла и мълчала като истинска "добра турска съпруга", защото никой не ѝ е казал, че има и друг избор, че заслужава повече. Добре е, че се 'вразуми' след намесата на Султан и Емине, но доколко истински е осъзнала защо са прави или просто отново се адаптира към промяна на поведението, само и само дъщеря ѝ да не се откаже от нея - е друг въпрос. Трудно се променя такъв начин на мислене, вкоренен дълбоко в културата и традициите, повеляващи, че мъжът е по-силен и без него не можеш да оцелееш...

Слава Богу, че Зейнеп е отгледана от Нермин и след като мина през първоначалното чувство за вина и криза на идентичността от 1ви сезон, което я накара да се набута в тази къща на ужасите, сега най-после започнаха да се проявяват истинските ѝ ценности и устои.

Много ми хареса как нареди карикатурата Мюжгян, защото наистина вече съвсем преиграва, дори не мога да я приема насериозно като злодей, толкова е нелепа - като гротеска. Направи ми удоволствие да видя как думите на Зейнеп пронизаха право в черната ѝ дребна душица, как само мигаше на парцали и не можа нищо да отвърне, защото дълбоко в себе си осъзнава, че е така.

Джемиле е като ангел, има нещо дълбоко успокояващо в нежността, която излъчва, в гласа ѝ - двете с Мюжгян са истински антиподи на "доброто и злото" в едно семейство. Яд ме хвана, че дори на тези години, отново трябва да се крият и съобразяват с махленските привички с Нух. Какъв е проблемът да са заедно, не мога да разбера? Мехди някакъв принц ли е, че всички ходят на пръсти край него, страхувайки се да не би да го обидят и разсърдят със собствените си житейски избори, които никак ама никак не му влизат в работата!?
По време на един от поредните задушевни разговори между него и Нух, докато Мехди отново се тръшкаше и пъшкаше, докато въртеше мустак или броеница а Нух пак се мъчеше да му прелее малко разум и такт, имаше перфектен момент да му се каже за връзката им - когато Мехди се самосъжаляваше колко е сгрешил в отношението си, ама естествено, че не посмя...щадят го като бебе.

Баръш бей много ме впечатли как макар и да изглеждаше, че не е чул молбата ѝ, даде на Зейнеп аванс и не я накара да се чувства задължена, а напротив - показа ѝ че го заслужава и не е необходимо да благодари дори. Харесва ми как той ѝ показва нова страна на мъжко отношение, която тя досега не е изпитала - на някой, който вижда качествата ти и вместо да се опитва да ги потисне, за да бъдеш приемливо слаба за него, а той да се прояви като закрилник...всъщност те цени и ти се възхищава, даже те насърчава да продължиш да се развиваш. Точно такъв мъж ѝ трябва на нея, ще ме прощава махленския мустак! Smiling Imp

# 517
Страхотен анализ, Bea!

И аз като теб вчера късно си казах: "Дай само 15-20 мин. да погледам" и така, докато не приключих целия епизод, не мирясах... Kissing Smiling Eyes Въпреки че отлично знаех какво се случва, и на повторното гледане ми беше интересно и не можах да си кажа "стоп". Огромни благодарности за превода Heart С българските буквички удоволствието от гледането е пълно Sunglasses

Стори ми се, че Баръш навърза нещата - сутринта видя бинта на ръката на Зейнеп, после с половин ухо чу молбата ѝ, видя Мехди... струва ми се, че и самият той е минал по трудния път до успеха и вероятно историята му е подобна на нейнта. В предния епизод го показаха като грижовен вуйчо (ако не се лъжа), там също може да излезе нещо, свързано със сестра му, примерно... Даже вече се чудя дали тази новата актриса няма да влезе точно в нейната роля Rolling Eyes Че за сестрата на Зейнеп е малко рано.

Иначе Нух ми е много симпатичен като герой още от началото на сериала. Добре че са го включили, за да се види, че в махалата може да израснат и нормални мъже. Не знам дали е случайно, но той май няма семейство, та явно единственият начин да си с акъла си там е този - без вредните вмешателства на родата...

Линията с любовната история между Мюжгян и Бурхан ми е доста измислена. Някак не мога да повярвам в нея, но вероятно ще доведе до промяна у "кака". Да видим дали ще се осмели да излезе от зоната си на комфорт и да се опълчи на Мехдито ѝ.

Всъщност сега като се замисля, основният проблем на Мехди е, че физически е станал голям мъж, но на ниво психика са го оставили в първи клас. Всички кокошки около него са го осакатили до безобразие. Можеби само Джемиле не му влияе зле.

По същество и Межди, и Зейнеп са имали по две майки, но разликата помежду им е осезаема. И една диплома от университет Wink

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 12:16 от super_katia

# 518

Всъщност сега като се замисля, основният проблем на Мехди е, че физически е станал голям мъж, но на ниво психика са го оставили в първи клас. Всички кокошки около него са го осакатили до безобразие. Можеби само Джемиле не му влияе зле.

По същество и Межди, и Зейнеп са имали по две майки, но разликата помежду им е осезаема. И една диплома от университет Wink

Кате, много добре го каза! Yellow Heart
Мехди е свикнал да го третират като приоритет, това очаква и от жената до себе си, не съм сигурна дори дали го осъзнава. Има огромен когнитивен дисонанс между вживяването му като закрилник, защитник на онеправданите, влюбен мъж от една страна, и разглезеното момченце на мама/кака, което очаква всички да му треперят и да се съобразяват с неговите крехки настроения. Дори най-добрият му приятел винаги го е третирал като по-важния от двамата...

Съгласна съм, че Баръш бей има някаква сходна житейска история - дали пряко или косвено, но определено забелязва признаците, че нещо не е наред. Много искам да се случи нещо между него и Зейнеп...

Какво имаш предвид, че е рано да се върне сестрата на Зейнеп още - да не би да се знае какво става от истинската история по книгата на психиатърката? Аз бях питала преди, ама май никой не знаеше - някой дали е чел книгата? Много ми е любопитно какво е описано там и доколко сериалът следва сюжета.

Мюжгян и Бурхан - тя е доста нелепа с това фръцкане пред него - хем го реже, хем трепери - ама нещо друго забелязах аз...Когато самонадеяно му заяви, че е ясно защо не е подал жалба срещу Мехди, той я погледна доста красноречиво и натърти на това "така ли, знаем ли защо"...Имам чувството, че той може и да играе някаква двойна игра с нея. Болката и обидата от това, че тя е изоставила него и го е отхвърлила, може да са взели превес над любовта и страстта, които е изпитвал (и може би все още в някаква степен таи) към нея. Представяте ли си да се опитва да я спечели отново, само и само да я унижи и да отмъсти на по-късен етап?
Напълно го заслужава!

# 519
Снощи и аз като вас до късно гледах, но този път към края на серията ми дожаля малко за Мехди. Бях му много ядосана, но сега се вижда маааалка промяна след като напусна къщата си и общува с Нух и Джемиле... но едно е някой да ти налива акъл, друго е сам да го осъзнаеш... не става. Разводът е решение.
На Мехди не е гневът само проблема. Много са проблемите. Вие много добре сте описали народопсихологията на хората от махалата. С малко време преди развода няма да стане промяната.

За Бурхан и Мюжгян- изобщо не вярвам на Бурхан. Всичко и всички са план от отмъщението. Бенал също влезе в сметките му. Само за Мехди мисли той и за никой друг.
За съжаление, мисля, че ще използва  целувката на Нух и Джемиле за мръсните си игрички и ще ги скара с Мехди.

Баръш се запозна с досието на Мехди и придоби малко представа за него. Предстои им пътуване до България, предполагам, че Зейнеп ще сподели за предстоящият развод.

Ще ми се Мехди да остане известно време при Нух, а Бенал да си чака по цели нощи Laughing

# 520
Какво имаш предвид, че е рано да се върне сестрата на Зейнеп още - да не би да се знае какво става от истинската история по книгата на психиатърката? Аз бях питала преди, ама май никой не знаеше - някой дали е чел книгата? Много ми е любопитно какво е описано там и доколко сериалът следва сюжета.

Зейнеп каза на Сакине, че ще потърси сестра си Гюлбин, но ми се струва, че сега на дневен ред е разводът, преместването в новата къща, работата в кантората, та по тази причина написах, че можеби е рано да я вкарат в действието още в следващия епизод.

Иначе никой от нас не чел книгата, но се знае, че сериалът не се придържа към действието в нея. Т.е. взета е само основната идея, но много от героите изобщо ги няма в оригинала. Не става за подсказка какво ще се случва Wink

# 521
Прочетох при рускините , че Зейнеп ще се разведе , но е бременна и ще роди дъщеря на Мехди, според книгата. Но не знам дали е вярно / нямам им доверие Simple Smile / и дали сценаристите на сериала ще следват тази линия.

# 522
Допълвам към Lilims, че освен това, четох, че Зейнеп ще се "залюби" (така да се каже) с Баръш бей. Не знам дали е вярно, преди време го бях мярнала като предположение само.

# 523
Неее, не искам Зейнеп да е бременна! Тъкмо започна да намира пътя си, има толкова много неща да ѝ се случат, никак не е време за бебета, достатъчно е, че носи емоционалната и морална отговорност за Кибрит засега!!!

Щом не се следва стриктно сценария от книгата, значи спокойно може да я съберат с Баръш, стискам палци!

# 524
Не мога да се сетя дали в тази или предходната серия Сакине казваше на Зейнеп, че майка й (бабата на Зейнеп) я е учила да се подчинява на мъжа.
Това е неизкоренимо. Тя само се съгласява със Султан, но дълбоко вътре в себе си не е убедена, че без мъж ще се справят. Донякъде има право от гледна точка на настройката изобщо на обществото, сетете се какъв разговор води Зейнеп с агента по недвижимите имоти. По принцип почти навсякъде съседите гледат с подозрение и неодоборение къща само с жени. Някъде назад в темата имаше снимка от съдебната зала по време на развода. Вижте стойката на Сакине.
Аз се ядосах на Зейнеп, като каза на Сакине, че майчиното одобрение й дава сили да продължи. Много важно от одобрението на тази примирена душица, което не е истинско, а принудено.
Съгласна съм с БеаСноу - Сакине е съгласна с всичко, което прави Зейнеп, защото видя че тя е решителна и я е страх да не я оставят на милостта на Мюжгян.
Не ми хареса и разправията на Зейнеп с Мюжгян. Вярно, че много е изтърпяла от нея. Но пък защо ще й навира в очите каква озлобена нещастница е. Тя и без това няма да го разбере. Аз съм привърженик на тихото оттегляне. Теглиш чертата и превръщаш човка в празно пространство. Това боли повече, отколкото да се разправяш, защото думите означават отношение, а такава нещастница като Мюжгян заслужава да не бъде забелязвана.
За разлика от вас аз мисля, че Бурхан обича Мюжгян и иска да си я върне. (Не знам само Мюжгян дали ще намери смелост да си доизживее живота както тя иска)
Реално погледнато той е невинно потърпевш от историята с бащите, загубил любовта, живота и родината си.
Все се надявам, че е видял и възприел от цивилизоваността на отношенията в Германия.
Мисля, че се опитва да даде урок на Мехди, защото той не се е научил на смирение и не е пораснал. Застинал е в дните след убийството, не е мръднал ни грам напред от темата за отмъщението, жертвал е живота на сестра си, пожертва и Зейнеп за тази безмислена кауза.
Трябва да научи, че живота е пъстър. Мисля, че за това го провокира Бурхан.Плюс неумиращото мъжко съперничество - кой да води дружината. Те и като деца сигурно са се състезавали кой е по-добър.
Освен това Бурхан е много по-осъзнат, умерен, спокоен, планиращ. Докато Мехди е първосигнален, следователно не много ефективен в целите които си е поставил - защитник на махалата.
Организацията може да защити отделния човек много по-ефективно, отколкото самотния герой.
Този урок Мехди вероятно никога няма да научи. А за обикновения човек чувството за сигурност е по-важно, отколкото репутацията на този, който я осигурява.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 16:31 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт