Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Варнески свободен или Бургаски свободен университет

  • 395
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте.
Реших да продължа образованието си в магистърска специалност по Софтуерно Инженерство. Работя от почти 8г. като програмист в голям концерн в Германия, произвеждащ известна марка автомобили. За съжаление кариерното ми развитие замръзна на Senior защото не притежавам магистърска спец. а съм само бакалавър (завършил съм университет в Австрия спец. Информационни технологии). Та спрях се на Бургаския или Варненския Свободен Университет, поради причината, че предлагат доста гъвкави условия за кандидатстване и обучение. Парите в моя случай изобщо не са проблем но разбира се НЕ ИСКАМ да си купувам диплома, в състояние съм даположа труд за да покрия изискванията и да си взема магистърската диплома.

По-големия проблем в моя случай е времето, повечето университети в Германия и Австрия предлагат т.н (Berufsbegleitendes Studium, което означава, че петък и събота трябва да съм цял ден на лекции, което е немислимо в моя случай) а дистанционното обучение отнема поне 4 - 6 Семестъра, също твърде дълго, та дори при него има задължителни присъствени лекции на всеки 4-6 седмици (нещо като очни в БГ) - докато в някои университети в БГ този тип обучение е доста по-либерализиран.

Според вас в кой от двата университета е по-удачно да се запиша? Бих желал да прочета мнения на хора, които наистина имат пряк поглед над нещата а не обичайните (не ти трябва магистър, дипломата е само хартия, няма смисъл и тн.), така че моля спестете си ги!

Благодаря на тези, които ще отделят време за мен!

# 1
  • Мнения: 35
Аз и съм завършила Бургаски Свободен Университет. Много съм доволна от качеството на обучение, отношението и интереса към студента от страна на предодавателите и т.н. Учила съм и в държавен университет, където бяха и още са много зле нещата.  Живея във Бургас и познавам много хора, които са завършили там, и са доволни. Така, че с две ръце съм за БСУ. Обучението протича с очни занятия /2 седмици/, ако е задочно и съботно-неделно, ако е дистанционно. Немога да Ви кажа повече подробности, защото е било преди доста време, но може да се обадите в учебен отдел и там да получите необходимата информация. Успех!

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 1 270
Моят съвет е , първо да проучите дали магистръските дипломи от тези 2 университета ще ви бъдат признати в Германия за конкетната позиция за която ви трябва . Същото се отнася и за Нов Български университет.

Общи условия

Активация на акаунт