Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Последици от грешно избран гастроентеролог

 • 4 021
 • 27
 •   1
Отговори
 • Мнения: 18
Здравейте,
Надявам се,че моята история ще спаси някой друг от тежките последици на грешно избран гастроентеролог.Миналата година ми направиха колоноскопия в Света Марина-Плевен. По време на колоноскопията ми беше отстранен аденомен полип.В началото на тази година получих кървене при изхождане,след 1.5 м лечение на хемороиди реших да си направя втора колоноскопия,както ми беше препоръчано в епикризата на първата.Откриха ми плосък аденомен полип.След по-малко от месец ме оперираха и резултатът от хистологията беше карцином 2ра степен. На КТ скенер беше открита  лезия 3.5 см,която предстои да се диагностицира дали е разсейка.Хирургът ми каза,че най-вероятно е разсейка.Надпреварвям се с времето в момента.Предстои ми операция за изразване на дебелото черво  с извеждане на постоянна колостома,както и най-вероятно операция на черния дроб.След това лъче и химио.Споделям това и се надявам да спася нечий живот.След 40г. си правете прегледи,внимателно избирайте гастроентеролога и хирурга,четете коментари,търсете второ мнение.Аз съм на 51г.  ,до скоро бях здрава и се радвах на живота.От тук нататък ще се боря за живота.

# 1
 • Мнения: 6 483
Ани40, съжалявам, че ей така от нищо ти се е стоварило всичко това!
Кой от лекарите смяташ, че си избрала погрешно?
Тази лезия, 3.5 см, тя в черния дроб ли е?

# 2
 • Мнения: 18
Лезията е в черния дроб и ми предстои контрастен ехограф за доказване.Гастроентеролога,който ми направи двете колоноскопии не си е свъришил работата както трябва.Двама хирурзи ми казаха,че обикновено този,който прави колоноскопията не оглежда началото,а бърза да огледа по-навътре.Полипите не растат за 1г. над 10 мм,а по-бавно,т.е. бил е там и миналата година.Хирургът,който ме оперира ми обясни,че не е взет от всички зони или достатъчно хистологичен материал и затова не е открит карциномът.В крайна сметка се получава,че човек за да е сигурен трябва да си прави и ректо- и колоно- при различни лекари.Същото важи и за периодичните прегледи.
Моето тичане продължава.Ходих при различни хирурзи и всеки назначава различно изследване.Осъзнах,че това е добре за мен,защото събирам информация и документи.Освен това,ако чуеш едно и също от двама лекари,по-вероятно е да е истина.Най-важни са дисковете и снимките и да се направи проверка на хистологията в друга лаборатория.Не разчитайте на 1 лекар,това е .

  # 3
  • Мнения: 688
  Ани, Hug
  Първо не се панирай, и с тази диагноза се живее!
  Действай, операция, химио, лъче, каквото трябва.
  Пиши/чети в другите групи за рак, ще получиш подкрепа и отговор на въпросите си!
  Гадно е от нищото да „пропаднеш”, но в групата с рак на гърдата всички сме така! От нищо и хоп - с диагноза!
  Всичко се минава, надявам се близките да те подкрепят!
  Успех! Heart

  # 4
  • Мнения: 18
  Благодаря Шели,
  Обикалям още по доктори.На пет скенера не излезе нищо.В Токуда две млади лекарки гледаха дроба на ехограф и не видяха нищо,на колоноскопията видяли процес на мястото на операцията.Изпратиха ме на ямр,но трябва да го платя.От тази болница не съм очарована.Препоръчайте ми хирург и онколог, лъчетерапевт,моля!Аз бях при др Недев в Сити и др. Сергеев в Софиямед.

  # 5
  • Мнения: 688
  Ани,
  Не мога да ти препоръчам хирург, оперирана съм от рак на гърдата, не съм запозната с коремни хирурзи.
  Пиши в групата: "Малко трудна тема за болестта рак", там има всякакви случаи и ще те насочат.
  Успех! Heart

  # 6
  • Мнения: 18
  Др.Сергеев ми допадна. Спокоен и уравновесен.

  # 7
  • Варна
  • Мнения: 10 491
  Здравейте. Моят свекър го оперираха миналата седмица и е с карцином на дебелото черво доста по-напреднало, почти 4-5см. За сега, успяхме да се свържем с доцент, който назначи 5 скенер и изпратихме проба на някаква лаборатория в София, от където ще ни кажат точно коя химия действа на този конкретен случай.
  Това знаем за сега, ако е от полза мога да дам координатите на доцента. От Варна сме.

  # 8
  • Мнения: 18
  Здравей Глухарче,
  Ако доцентът е от София,изпратете ми координати.Проучете имунотерапията. Химиото уврежда и здрави органи.Ако имате възможност направете и ЯМР.Вече се убедих,че второто мнение е много важно.Успех!

  # 9
  • Варна
  • Мнения: 10 491
  Здравей Глухарче,
  Ако доцентът е от София,изпратете ми координати.Проучете имунотерапията. Химиото уврежда и здрави органи.Ако имате възможност направете и ЯМР.Вече се убедих,че второто мнение е много важно.Успех!

  Благодаря. Не от Варна е доцента. Сега сме още на старта и тепърва проучваме нещата, но за съжаление без химия няма да мине, има разсейки и в лимфни възли.

  А 5 скенера не е ли по-подходящ в случая?

  # 10
  • Мнения: 18
  Двете изледвания се допълват.На мен сред пет скенера ми назначиха и ямр.

  # 11
  • Варна
  • Мнения: 10 491
  Е после ще видим, ние сме едва в началото. Операцията беше миналата седмица.
  А относно даи е могло по-рано да го откриете не знам дали има смисъл да се обвинявате вас или лекаря. Ако ви олеква добре, но иначе само се тровите с изслишни емоции.
  Първо туморите може да са двуфазни. От едната страна доброкачествено, от другата зло и наистина може да се нацели само от едната. Това обаче не означава, че автоматично вината е в лекаря.
  Ще ви кажа моя случай. Преди 6 г. ми махнаха щитовидната жлеза заради туморче 6 мм. Добре, но заради едни лимфни възли и невнимание ми е резнал и нерва на гласните струни. Гласът се оправи, но започнах да ми пречи да дишам, стигнах до там и 20 метра на равно да не мога да извървя и се наложи втора операция. Сега глас почти нямам, но пък дишам. В началото обвинявах доктора и се гневях, после обаче проумях, че така може и да ми е помогнал. Жива съм, нямам рецидив вече 6-та година,, пу-пу и се успокоих...

  # 12
  • Мнения: 18
  Оставям обвиненията в миналото.Сега се боря да оцелея. Все пак, вече подбирам лекарите. Лъче терапия правихте ли?

  # 13
  • Варна
  • Мнения: 10 491
  Оставям обвиненията в миналото.Сега се боря да оцелея. Все пак, вече подбирам лекарите. Лъче терапия правихте ли?

  Кой свекър ми ли? Нищо не сме правили. Трябва да мине месец от операцията и още комисия не е минал. Записали сме го само, но май заради изследванията и скенера ще се отложи малко.

  # 14
  • Мнения: 18
  Вие правихте ли лъче?Моето решение излезе 2 седмици след операцията и го подадоха от болницата.Хукнах по хирурзи,онколози,лъчетерапевти и всеки ми назначи различни изследвания.Даже втора проверка на хистологията направих и там ме стадираха Т1,а не Т2.Пет скенер се прави минимум 6 седмици след операция.Как разбрахте за разсейките,от хистологията ли?Хирурга реже и лимфни възли при операцията.Пуснете я за второ мнение.Направете КТ.Просто предлагам,но не съм лекар и също се лутам.

  Общи условия

  Активация на акаунт