Професия учител - 10

• 60 282
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Привет ! Искам  да споделя , че при нас голяма част от колегите си вземат отпуск/платен, неплатен/, болнични. Тази седмица е кошмар. Всеки се спасява поединично. Това е положението. Как е при вас ?

# 556
присъствено ли сте?

# 557
  • Някъде по Дунава
И при нас е лудница. Двама колеги са под карантина заради заразен в семейството; една колежка чака днес резултати от тест и е в болнични, друга отсъства заради детето си, има учителка със счупен крак и още три с грипоподобни симптоми. На фона на 40 души педагогически персонал, отсъстващите са много според мен. "Здравите" заместват и изнемогват.

# 558
  • Пловдив
При нас всичко си е точно. 8 карантинирани деца заради болни родители, учители болни нямаме. Караме си като в мирно време Simple Smile

# 559
  • Ямбол
И при нас всичко е наред. На ОЕСР сме, нямаме болни учители и ученици от Ковид, не ми е известно за карантинирани. Предвид големия ми норматив обаче, едва смогвам с преподаването от разстояние. Всички ученици се включват и работят добре с техниката, но работата за нас е много.

# 560
2 учители от 35 са с положителен тест и още 3-4 ученици. 11 ученици са с карантина като контактни на 1 ученик. Класът е от 25 ученици, как го изчилиха 11 контактни.
10 -тина учители са болни, вкл. онези с +, без да имат тест. Явно са наистина със симптоми, защото сме онлайн, а те дори не влизат в дистанционните часове.

# 561
Ако са взели болничен не мисля, че имат право да работят. Ако са ги накарали да пуснат отпуски - защо да влизат?

# 562
  • Плевен
Здравейте! Искам да помоля за малко помощ тук, тъй като ми предстои завършване на специализация "Учител по музика". С оглед на сегашната ситуация разбрах, че няма да имам никаква практика. Затова моля някой действащ учител по музика да ми пише за малко съдействие. Дано не звучи нахално, просто искам да се подготвя колкото се може по-добре. Приятен ден на всички Simple Smile

# 563
Здравейте! Искам да помоля за малко помощ тук, тъй като ми предстои завършване на специализация "Учител по музика". С оглед на сегашната ситуация разбрах, че няма да имам никаква практика. Затова моля някой действащ учител по музика да ми пише за малко съдействие. Дано не звучи нахално, просто искам да се подготвя колкото се може по-добре. Приятен ден на всички Simple Smile

Ето, това ми е другата не много понятна област за мен... Ако някой ми даде насоки как да напиша 4-5 поредни ситуации за ВЪЗПРИЕМАНЕ/СЛУШАНЕ на песен в ДГ и 4-5 поредни ситуации за РАЗУЧАВАНЕ на песен ( да не казвам, че имам точно зададена песен), ще съм много, много благодарна.

# 564
  • Бургас
Момичета, каква е връзката между "нулева учебна година" идистанционното обучение? Всичко, което намерих се въртеше около това, че до обявяване на дист. обучение през пролетта, е бил взет 60% от материала. Затова изминалата уч. година "не можеше да бъде нулева" /Д. Вълчев /. Означава ли това, че според Д.В., ако училищата работят сега дистанционно, той не вярва, че ще бъде взет целия материал?

# 565
  • Добрич
Според мен, няма да обявят нулева учебна година.
 Лично аз до сега не съм срещала текст в нормативните документи, който дава такава възможност. Винаги могат да променят законите и наредбите, но не вярвам да нулират учебната година.

# 566
всичко ще променят, за да няма нулева. Нали знаете, че вече и кредитите ще са онлайн. Щом са взели такова генерално решение, всичко могат да решат. Защото каквото и да говорят, и да крият, и да шикалкавят -  все пак трябва учителите да оцелеят, че да има училища.

Може ли да ви попитам нещо?
Имам приятелка, която по образование за утрешния ден се е записала да участва. Това преди 2 месеца. Обаче сега, идва момента, в който ще се почва. И тя иска да се откаже, понеже групата иска да ходи да учи в хотел.

Директорката й не е съгласна никой да се отказва, понеже училището е малко и селско. И ако тези, които не искат, се откажат - то и другите няма да могат да участват.

Пишете ми за този случай, ако нещо такова има при вас. Не знам какво да я посъветвам. Тя е с малко дете с астма, и принципно много се варди. Маска и шлем нон-стоп носи. Хем не иска да си има проблеми в работата, хем не иска да ходи в хотел.

# 567
  • Пловдив
Събирането на групи и обученията по хотели не е ли вече забранено? Нашия шеф щеше да ходи тази седмица на някакво събиране и се анулира за наша всеобща скръб, бяхме се настроили да си починем малко, но плановете ни се провалиха. От РУО го анулираха. Така че дори някои тайно да искат да отидат някъде един сигнал до РУО може да им прекрати плановете.

# 568
Аз приключих със заместването, сега ми се обадиха за курсове на кандидат-гимназисти и кандидат-студенти. Надявам се да ме одобрят. Във вторник започвам практика, ще бъде онлайн, но съм доволна, защото няколко души, които сме в гимназия, все пак ще преподаваме, макар и дистанционно. Останалите, които трябваше да са в основни училища, само ще правят планове на уроци, реално няма да е никаква практика.
Възмутена съм! Хоспитирането ни го води моята бивша учителка по предмета от гимназията, която е пенсионерка сигурно от 20 години. Сега е изпаднала в паника, защото нищо не разбира от дистанционно обучение, не можала да си отвори файла със служебните ни имейли, който са ú пратили от гимназията, наложи се аз да обяснявам на колегите ми какво да правят и как да влязат, аз, със двата ми дни стаж дистанционно! Другите колеги пък ги кара да ходят да ù носят вкъщи плановете на уроците, като че ли не е чувала за интернет, а има колеги, които живеят на повече от сто километра.
В университета пък лекциите ни са онлайн. Една част от преподавателите влязоха в час, ползват meet, всичко е точно, но други... Или като сме почнели, тогава щели да наваксат, или само ни пращат материали и си измиват ръцете.. Следващата седмица ще имаме лекции по скайп, хора, аз не ползвам скайп от поне 15 години, и при наличието на толкова образователни платформи как да не се ядосваш?! Колегите се шегуват, че сигурно следващият преподавател ще иска лекции по mirk, даже не помня така ли се пишеше, ама съм бясна защо тези хора не мърдат в развитието си, а трябва да ни учат нас...

# 569
  • Ямбол
Е, то на нас ни преподаваха някои с шрайбпроектори, та не се учудвам.

А аз да ви питам, тези, които сте на Школо. Качени ли са ви лекторските там? Нашата заместничка не смее да ги качи или не знае как, а ми се струва, че ще е по-удобно. Сега попълваме едни бланки и ако объркаш нещо, пишеш наново.

Общи условия

Активация на акаунт