Професия учител - 10

• 59 461
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • Ямбол
И при нас в Ямбол не са ни питали.
А тези, които са ви питали, дали ли са ви някакви разяснения, все пак ще се прави информиран избор.

# 661
  • Майничка
Нищо не са разяснявали.

# 662
  • На изток от Рая
И при нас не е пускано запитване, очаквам тези дни.
Защо дават такъв кратък срок за размисъл, как можеш да решиш за няколко часа дали искаш, или не искаш, като дори не се дава подробна информация за ваксинирането...

# 663
  • Ямбол
Ако сега ме питат, ще отговоря, че искам, а след като се информирам, ще реша дали да потвърдя.

# 664
  • Пловдив
Дори не ни дадоха 4 часа, обадиха ми се по телефона и казаха "отговаряй веднага". Казах не, не съм информирана изобщо какво точно представлява ваксината, мисля, че е прекалено скоро изобретена и не се знае какви ще са последствията и на прима виста ме е страх да не стане по-лошо.

# 665
Да, РЗИ Пловдив иска информацията днес, затова са такива кратки сроковете. Аз и моето семейство ще се ваксинираме, но по-нататък, защото тъкмо оздравяваме от Covid-19 и мисля, че ще имаме антитела няколко месеца. Но не искам да преживея отново този кошмар! Моите хора го изкараха леко, но аз бях просто срината. Получих усложнения, лежах в болница, а чак сега - 10-тина дена след изписването, мога да си позволя да седна за малко на компютъра... Толкова безсилна не съм се чувствала през целия си живот! Затова, когато му дойде времето, ще се ваксинираме.

# 666
И РУО София иска подобна справка утре.

# 667
  • София
Почти няма вероятност да се изкара наново вируса, независимо, дали няма антитела, организмът има памет. В света са доказани максимум 30 случая на повторно разболели се. В останалите вирусът е в организма ни, може да се прояви въпреки ваксината, а и ваксината го вкарва със сигурност отново.

# 668
  • Пловдив
Здравейте, изчетох няколко теми, но не открих това, което ме интересува.
  Завършила съм български език и история бакалавър, сега се обучавам магистратура по БЕЛ.
Нямам учителски стаж, все още не практикувам.
Има ли тук колеги, които упражняват професията учител като втора работа, на граждански договор.
 Интересува ме как стоят правилата за назначаване и т.н.
Благодаря на отзовалите се.

# 669
  • Пловдив
Попадала съм на обяви за Пловдив и региона за лектор по история, понякога в комбинация с география. Но това са доста често места по селата или в малки основни училища. По БЕЛ в масовия случай става въпрос за пълен норматив, рядко на  половин щат. Как стоят обаче нещата с договора, не съм наясно много.

# 670
  • Майничка
Опция граждански договор няма, лекторите са също на трудов договор, за определен период от време.

# 671
Колеги,какво мислите за преподаването в частните училища?
Заплатите заслужават ли си? Трябва ли да се пишат високи оценки? Децата глезените ли са?

# 672
  • На изток от Рая
И аз не съм чувала за граждански договор.
Назначават те на лекторско място - за Х часове месечно/годишно и ти плащат лекторски час. Аз бих работила така, за да натрупам някакъв стаж.

Не знам дали децата са по-глезени в частните училища, но определено трябва засилена подготовка на децата, допълнителни материали, задачи и т.н. Ако училището има спонсори, предполагам, че се заплаща повече, да.
Много от децата вече са глезени, такива ги направиха родителите им, за съжаление.

# 673
Колеги, защитих Първо ПКС на 3 октомври. Отказват да "признаят" уверение от департамента с номер на протокол и всички реквизити: искат оригинала, дипломите ги дават след 6 януари: значи за ноември,декември,януари аз губя, чак през февруари ще ми актуализират заплатата....Бясна съм! Нямало човек без ПКС в училище, щели всички да се надигнат,затова шефа казал,като представят оригиналите...Това ми обясни служителката в канцеларията.Има Писмо на МОН от 2017 (http://www.podkrepa-obrazovanie.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0% … D0%BF%D0%BA%D1%81)    (http://www.podkrepa-obrazovanie.com/images/dokumenti/Zam.minista … _15.12._2017_.pdf), в което пише, че трябва да се съобразят и да ги изплащат след представяне на уверение. как мислите?

# 674
И при нас изплащат след представяне на дипломите.

Общи условия

Активация на акаунт