Професия учител - 10

• 59 464
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Да, съгласна съм. Понеже се изморяват лесно.
При моя 4-класник, часовете са back to back to back to back. Почва в 8.30 до 11. Имат 1 пауза от 20-30 минути. Нямат кратки междучасия. За мен това не е добра стратегия. Закъсняват за другия час. Изморяват се? Така редно ли е?

# 646
  • Пловдив
Ние сме по 20 минути с 10 минути междучасие. Има и голямо, след третия час - 20 минути. Започваме в 9, шестият час свършва в 12. Следобедните занимания започват в 14.

# 647
  • Пловдив
При второкласничката часовете са 20 минути,междучасията 20 минути,голямо е 30 минути.Започват в 8.30 часа до 11 .40 часа.Занималнята е от 13 часа до 14.30 часа.

# 648
Здравейте! Имам въпрос към по-опитните учители. Аз съм учител, теоретично обучение в една професионална гимназия. Имам 3 години стаж в дадената гимназия. От миналата учебна година 19/20 съм работила от септември до януари. След това имаше грипна до февруари. Забременях и започнах да взимам болнични до края. Вчера обаче разбрах,че въпросното ми началство ме е отрязало с диференцираното за въпросната учебна година. С тази постъпка ми отвори много очите и започнах да мисля, доколко ще се раздавам след майчинството. Можеше ли да направи компромис?

# 649
  • Ямбол
То не е до решение на началството, а до нормативни изисквания.
Според наредба 4:
Чл. 26. (1) Право на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда имат педагогическите специалисти, които са в трудови правоотношения с държавните и общинските институции по чл. 1 към края на учебната година и имат действително отработени при същия работодател най-малко 124 дни за учебната година, за която се отнася оценяването (без различните видове отпуск).

# 650
Ти считаш ли, че като си била в болничен толкова дълго време, заслужаваш допълнително заплащане?

# 651
Благодаря за наредбата!
Ами на други колежки,които бяха в моето положение им беше заплатено миналата година. Но не искам да изпадам в подробности. Благодаря за отговорите.

# 652
  • European Union
Може да се направи компромис с допълнителните плащания, които се правят от директора. Но с диференцираното не може. При евентуална проверка ще броят работните дни, не вярвам да има толкова смели директори.

# 653
  • Пловдив
Другите колежки може би не са ползвали толкова болнични и са си изработили необходимите дни. Моя колежка за 8 дни не можа да вземе диференцирано заплащане, защото се пенсионира от 01.04, а преди това през март си беше ползвала отпуската.

# 654
  • Пловдив
Днес ми звъняха от училище да ме питат дали искам да се ваксинирам. Искали бройка от РУО-то. При вас има ли подобно нещо?

# 655
  • Пловдив
И при нас пуснаха информацията, ама от РЗИ май я искат

# 656
  • Майничка
И при нас пуснаха анкета, със срок 5 часа.😁

# 657
Да, при нас също.

# 658
  • Балчик
А къде е това при вас? От РУО Добрич не са ни питали. Вероятно утре и до нас ще дойде реда.

# 659
  • Пловдив
Джема, РЗИ Пловдив през РУО е искала информация

Общи условия

Активация на акаунт