На море в Поморие! 2020 г.

• 37 114
  • 328
  •   1
Отговори
# 165
Ние сме в Поморие. Вчера пристигнахме.
Пълно е с почиващи. Времето вчера се заоблачи и през нощта валя доста силно. Сега също има облаци, но има и слънце.

# 166
Аз съм от Поморие, живея на 5 етаж и за първи път чувам такова нещо. Hushed
Здравейте, а бихте ли споделили хубави ресторанти в Поморие

# 167
  • София
Има доста хора.Вчерашното заоблачаване и среднощния дъжд не влияят на днешния плаж.Чудесно е.

# 168
  • София
Ние заминаваме в сряда, нямам търпение вече. Първо ще посетим ресторант "24", а за вечерта се надяваме да работи една наша много сантиментално-любима кръчма "Съдбата на спортиста". Моля, съфорумците от Поморие да се включат с инфо.
И разбира се, се надяваме на хубаво време😀

# 169
  • тук и там
Здравейте, бих искала да попитам, някой посещавал ли е скоро хотел Феста Виа Понтика Поморие? Какви са ви впечатленията от хотела, плажа, храната? Според вас кой вариант е по-добър олинклузив или свободна консумация? Ще бъдем с дете да 4 години. Ще се радвам ако ми препоръчате и други хотели. Търся нещо близо до плажа с хубава храна.
Преди три дни се върнахме от там. Хотела е окей, нямам забележки, пълен е някъде на 50-55 процента от капацитета си. Храната също е  доста вкусна,макар и не особенно разнообразна. В сравнение с дриги години-доста  бедно меню,но други години и хотела работи на 100 процента от капацитета си ,а не на 50. Ние бяхме ол инклузив.Има си предимства и недостатъци.Храната е окей-но редовно се преяжда със олинлузива.Също -заради часовете  на хранене не е много удобно,ако ставате късно най-вече. За мен най-добрият вариант е с две хранения(ако има такава опция,примерно-сутрин и вечер,или обяд-вечеря).Иначе става едно ходене плаж-ядене-плаж през дава часа до обяд и после пак следобед..Има детска дискотека всяка вечер в 8,30-програмата е същата като всяка година,но на децата им харесва. Шезлонг и чадър е включен към цената на олинклузива и се намират места на плажа. До обяд морето е перфектно,следобед-винаги има вятър и водорасли съответно. Важно- носете си машинка за комари ! Терасата вечер не може да се отвори-заради стотици комари накацали по стената (не знам-дали заради това,че са осветени терасите вечер),които ако отворите-се пренасят във стаята. Като казвам стотици-не преувеличавам! Носете и продукти за пръскане против комари-има и навън вечер. Нямам забележки към персонала-любезни и ненатрапчиво присъствие. В някои крила разбрах че спират климатиците вечер. След трето оплакване го оправиха,но явно са програмирани централно да спират след 23 ч,и то не във всички стаи.Та ако забележите нещо такова-оплачете се и ще го оправят. Върнах се минимум +3 кг. Плажът е  със по- тъмен пясък,премесен с камъчета и черупки от миди там, не е  гладък, ситен жълт пясък... Ние си изкарахме хубаво, доволни сме. Ако нещо друго ви интересува-питайте.
Плажът

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 15:36 от Kaisia

# 170
  • Велико Търново
SatisfiedБяхме в Поморие от 8-ми до 14-ти август, в станция Далас 2. Намира се в местността Косата (или Поморийска коса) - провлак между морето и Поморийското езеро. Представлява 8 вилички с по 4-5 места и 4 стаи за двама с възможност и за трима.
https://pochivka.bg/pochivna-stantsia-dalas-2-o20530
Имат и сайт - http://dalas2.bg/
Снимките са съвсем реални. При търсене в Google също излиза резултат и там има още снимки.
И от виличките, и от стаите изгледът е към вътрешния двор и към езерото.
"Покривът" на 4-те стаи е плоча, която представлява слънчева тераса с шезлонги. Към нея от вътрешния двор водят стъпала, а по други стъпала от другата ѝ страна се слиза на пясъка. Точно пред станцията има оформено малко плажче, като пространството в морето е "заградено" от два вълнолома. След това следва доста дълга плажна ивица, която стига до Ахелой. Пясъкът е черен и в началото ми беше странен, но освен че е по-бързо нагряващ се (което си е напълно нормално), определено е по-приятен на допир - по-мекичък един такъв.
Тук е мястото да предупредя - плажовете по цялата Поморийска коса са НЕОХРАНЯЕМИ.
Когато няма вятър и вълните не са големи, е супер приятно.
Сега за станцията.
Ние сме само двама, затова бяхме в стая. Освен двете легла има и разтегателен фотьойл, който може да се използва за спане от трети човек, но би станало твърде тясно. Самостоятелен санитарен възел към всяка стая. Оборудвани са с гардероб, шкаф, телевизор, климатик, хладилник, микровълнова, ел.кана, парти грил, тостер, кафемашина (с капсули, Крупс-Долче Густо), даже и ютия. В шкафа има чинии, прибори, голяма купа за салата.
4-те стаи са с навес отпред и общо пространство, като пред всяка от тях има по една маса с по три стола. За мен минус е западното изложение и това, че пече известно време следобяд, но се преживява. Друго, което считам за недостатък, е липсата в стаята на маса и поне един стол. Дето се казва - да си сложи човек нещата. Понеже забелязах това на снимките, си носихме сгъваеми, де, та компенсирахме липсата.
Виличките са двуетажни като на втория етаж са две стаи с по две легла. На долния етаж е дневна с кухненски бокс и кът за хранене (кухненски ъгъл, маса и столове). Пред всяка вила има маса с по 4 стола. Оборудването е същото като в стаите, но хладилникът е по-голям - с камера отгоре.
Цените за нощувка са 45 лв за стая и 90 лв за вила.
Допускат с куче, без допълнителна такса и дори не ме попитаха какво е.
Бяхме резервирали за 5 нощувки, но тъй като много ни хареса, а и имаше възможност, останахме за още една.
Догодина бих дошла отново тук, но определено бих предпочела вила. Започваме да търсим кандидати да дойдат с нас още отсега Satisfied
Препоръчвам!

# 171
  • В.Търново
Ако знаеш , два-три пъти питах за тези бунгала, и друг прояви интерес, никой не писа. Звънях в началото насезона на собственика, каза само че са преместени бунгалата към нудисткия плаж, нямам идея къде е това и че правили ремонт. тогава не бяха качени реалните снимки, дори до към началото-средата на юли нямаше реални снимки. Собственика нито ми каза за този сайт, несериозно. Плажа на какво разстояние е от бунгалата? Има ли ресторант, паркинг?

# 172
Русалка, това са различни бунгала и собственици. Преместени са бунгала Далас, които бяха до хотел Релакс, както разбирам. Далас 2 бяха малко след тях, има двуетажни и само стаи няколко (както е описано по-нагоре) Далас 2 се държи от други хора и са отделно. Те не са преместени. Били сме там преди години, но сега са сложили климатици гледам, малко е облагородено. Собствениците бяха много старателни и отзивчиви иначе.
Не са едни и същи обаче, нямат нищо общо Далас и Далас 2.

# 173
  • Велико Търново
Много малко четох от предната тема, може би 2-3 стр. само, от тази също, и то едва днес.
Като чета поста ти,, Русалка_1, имам усещането, че не става въпрос за едно и също. Първо да уточня, че аз пиша за почивна станция Далас 2, където няма бунгала.
В почивка.бг има още едно място - името е само Далас и по описанието там са бунгала. Звънях и на техните телефони, но така и никой не отговори. Те имат и страница във Фейсбук, но не поддържана, май.
Второ - на телефоните, дадени за Далас 2, отговаря жена, която обаче не е собственик. Станцията е собственост на "Зора 2000" ЕООД - Търговище (не че разбрах с какво се занимава, но това не е и важно). Жената е там само за сезона, нещо като домакин-отговорник. След 15-ти септември се прибира в Търговище.
Трето - няма как тази станция да е "преместена", тъй като постройките изглеждат масивни и са си там отдавна. А и в отзивите в Google има един, в който жена пише, че вече 15 години ходи там.
Сега на въпросите ти.
За близостта на плажа мисля че достатъчно подробно съм описала в предишния си пост.
Скрит текст:
Цитат
Покривът" на 4-те стаи е плоча, която представлява слънчева тераса с шезлонги. Към нея от вътрешния двор водят стъпала, а по други стъпала от другата ѝ страна се слиза на пясъка. Точно пред станцията има оформено малко плажче...
Ето това е снимка от слънчевата тераса към плажчето:

А тази снимка е правена от плажа и се вижда терасата:

Паркинг за колите е оформен между пътя (улицата) и езерото. На снимките в Google /Google Maps се вижда.
Заведения в близост до станцията има. Малко след нея в посока края на улицата има място за хранене - Българска национална кухня, където предлагат закуска и обяд. Цените са поносими.
След това, по-нататък, към бунгалата на Мак - Габрово, е бистро Fish & Chips (или обратно). Не сме ходили там и не мога да дам информация, но като ходихме да разхождаме кучето, се чуваше музика, даже май и жива Grinning
Най накрая, след бунгалата на Козлодуй, има още едно капанче. Ходихме веднъж, но въпреки че преди това чух добри отзиви, не останах очарована.
В началото, до комплекс Гардения, според Google Maps има заведение, но така и не успях да разбера работи ли. Нещо подобно на стол има и към бунгалата на КНСБ - за него съм сигурна, че не работеше.
Впрочем, и някои от бунгалата не работеха, някои пък нямаха и обозначения. Та може и наистина да се случва нещо с Далас, които аз така и не видях, де.
Сещам се за още един недостатък - най-близкият магазин е чак след гранд-хотел Поморие. Не знам защо досега никой не е отворил, но вероятно има сериозна причина.
Наличността на хладилници в станцията обаче отчасти компенсира липсата, пък и не е нещо, което може да натежи кой знае колко. Grinning

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 21:09 от DamaPika

# 174
Бунгала Далас са преместени. Тук имаше една потребителка, когато ние тръгвахме, ходи и специално ми прави снимки за Далас 2, а тя почиваше в Далас. Тогава Далас 2 ги отвориха двама братя, много мили момчета и много се стараеха. Мисля, че вече не са те, а знам че бяха вложили каквото имат да ги отворят и разработят, много се надяваха да успеят. Това преди 4-5 години , може и повече. Ние ходихме да разгледаме после и Далас, те бяха до Релакс хотела и имаха кухня за изхранване. Нещо май е станало и там и хората, които ги държат са ги преместили по-нагоре бунгалата, земята там май е атрактивна и нещо ще правят. Тези ресторанти за българската кухня я знам, добре беше. Имаше голямо магазинче пред бунгала Далас и Релакс хотела , продаваха всичко от тоалетна хартия до домати и топли закуски. Имаше и масички под навес на сянка, беше хубаво да си купиш и заредиш най-необходимото. После някой писа, че са ги махнали, което си е проблем за хора без кола отишли, защото магазините са далече.
В Далас2 имаше барче и момчетата правеха страхотни картофки и цаца. По-хубави не сме яли. Друго имаше само безалкохолно и алкохол, бира... такива неща, за храна не продаваха. Пред бунгалата (защото къщичките също се водят бунгала някакъв вид) имаше кафе автомат. Паркиг има неохраняем , но няма проблем пред самото място достатъчно да стоят колите, ама са на слънце. Гледам, че са сменили дограмите, сложили климатици, скари , разни други неща. При нас нямаше, но май това е било първият сезон на момчетата. Много съжалявам за тях. Това Зара 2000 имаха бунгала някъде там мисля също съм виждала, като надпис на фирма. Може би нещо е станало и са ги взели. Странни неща стават там с тези бунгала, може би ще усвоят по-голяма част от мястото и построят разни неща за повече пари, което е жалко. Ние останахме доволни тогава, но само веднъж сме ходили.
Та различни са, а Далас щом се е преместил нагоре, може и да не са отворили, това си е доста работа. Те бяха се добре устроили, имаха си малки пътечки между бунгалата, заведение за хранене (стол някакъв) бунгалата всички бяха стандартни и еднакви, но беше приятно местенце. То си е диво там малко за хора обичащи повече спокойствие, усамотение, природа натурална и такива неща... не е облагородено много, но си има чар. Най-хубавото нещо е пясъка, защото помага за разни заболявания, ние затова ходихме.

# 175
  • Велико Търново
fanfanito, тази година барчето в Далас 2 не работи. Като влязохме, видяхме бар плота и решихме, че ще пием по една студена бира, ама ядец!
Като търсех информация за "Зора 2000" за свързани с фирмата имена ми излизаха две - с еднакви фамилии. Нищо чудно те да са и братята, за които пишеш. Но може и съвсем различни да са собствениците в сравнение с времето, когато си ходила.
Доколкото ми е останало в съзнанието - станцията е обновена през 2015-та. Може тогава да се е сменила собствеността, при което е напълно нормално да е направено реновирането.
А иначе терените там няма как да не са апетитни. Зоната е защитена и ако някой иска да строи нещо, би трябвало да се вреди с място, което вече е застроено. Много ще е жалко, ако бунгалата малко по малко изчезнат.

# 176
  • Поморие
Скрит текст:
Здравейте, бих искала да попитам, някой посещавал ли е скоро хотел Феста Виа Понтика Поморие? Какви са ви впечатленията от хотела, плажа, храната? Според вас кой вариант е по-добър олинклузив или свободна консумация? Ще бъдем с дете да 4 години. Ще се радвам ако ми препоръчате и други хотели. Търся нещо близо до плажа с хубава храна.
Преди три дни се върнахме от там. Хотела е окей, нямам забележки, пълен е някъде на 50-55 процента от капацитета си. Храната също е  доста вкусна,макар и не особенно разнообразна. В сравнение с дриги години-доста  бедно меню,но други години и хотела работи на 100 процента от капацитета си ,а не на 50. Ние бяхме ол инклузив.Има си предимства и недостатъци.Храната е окей-но редовно се преяжда със олинлузива.Също -заради часовете  на хранене не е много удобно,ако ставате късно най-вече. За мен най-добрият вариант е с две хранения(ако има такава опция,примерно-сутрин и вечер,или обяд-вечеря).Иначе става едно ходене плаж-ядене-плаж през дава часа до обяд и после пак следобед..Има детска дискотека всяка вечер в 8,30-програмата е същата като всяка година,но на децата им харесва. Шезлонг и чадър е включен към цената на олинклузива и се намират места на плажа. До обяд морето е перфектно,следобед-винаги има вятър и водорасли съответно. Важно- носете си машинка за комари ! Терасата вечер не може да се отвори-заради стотици комари накацали по стената (не знам-дали заради това,че са осветени терасите вечер),които ако отворите-се пренасят във стаята. Като казвам стотици-не преувеличавам! Носете и продукти за пръскане против комари-има и навън вечер. Нямам забележки към персонала-любезни и ненатрапчиво присъствие. В някои крила разбрах че спират климатиците вечер. След трето оплакване го оправиха,но явно са програмирани централно да спират след 23 ч,и то не във всички стаи.Та ако забележите нещо такова-оплачете се и ще го оправят. Върнах се минимум +3 кг. Плажът е  със по- тъмен пясък,премесен с камъчета и черупки от миди там, не е  гладък, ситен жълт пясък... Ние си изкарахме хубаво, доволни сме. Ако нещо друго ви интересува-питайте.
Плажът

Стотици комари НЯМА! Има стотици еднодневки, коетоето е друго животинче. Те не хапят, но са неприятни все пак.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 14:56 от Не се сърди, човече

# 177
  • тук и там
Има , това мога да го твърдя със сигурност! Терасата е практически неизползваема вечер.Бяхме на  5-я етаж,и терасата гъмжеше от комари. Мога да различа комар от ....еднодневка !

# 178
Объркала съм темите.....

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 16:23 от boroboro

# 179
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали семеен хотел или къща за гости до плажа и с тераси на стаята с изглед към морето.
Благодаря на отзовалите се! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт