Априлски мами 2021 ❤️

• 48 835
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
Ходя през 2 седмици на преглед и всеки път правим доплер за жени който са на терапия е задължително даже,ако имаше противопоказания едва ли щяха да го правят лекарите освен да си чакаме и по здравна каса два ехографа през цялата бременност за да не навредим на бебето😃

# 421
Аз ходя всяка седмица,винаги ми го показват бяла точка,която мига, но не са го пускали. Казаха ми веднъж че не е ОК и не съм настоявала. Не мисля че е супер важно. Не е въпроса за ехографа, а за вълните за да се възпроизведе звука. Търсете някъде в нета инфо.

# 422
На мен също на последния ми преглед, лекаря каза, че не е хубаво да се пуска, въпреки, че друг лекар ми пусна да го чуя още 6 седмица, а този просто ми каза, че не е хубаво защо, за да се чуе сърчицето уреда работи на още по-високи честоти, та думите му бяха, колкото по-малко, толкова по-добре и повече не съм настоявала. И все пак то си се вижда, че бие така че не е задължително да се чува всеки път ❤️

# 423
Здравейте! Престраших се да пиша за първи път днес. 😅 Имам положителен тест на 12 август. Днес ходих на преглед за първи път и видях тупкащо сърчице. ❤ В 8 - мата седмица съм.  Помолих да го чуя , но лекарите казаха,  че било рано и опасно. Но няма значение щом всичко е наред.В момента имам всички симптоми и най - вече болката в гърдите от която почти не мога да спя. Вие как се справяте с нея? Иначе съм от късметлийките , които не повръщат. Но ми се гади от всякакви миризми. 😬 Пожелавам на всички ни лека бременност и много положителниемоции . 🥰

P. S. Извинявам се за дългият пост.
Здравей Summer! Кога ти е последната менструация? Питам защото много се учудих как мен ме изкара в 6 седмица на 3.09 с посл. ме стр на 18.07.20г. И не ми каза, че има вече тупкащо сърце 🤷‍♀️Възможно ли е да бърка ехографа?

# 424
Здравейте и от мен Simple Smile Първа бременност ми е и термин на 24.04.2021. 🥰

# 425
Здравейте! Престраших се да пиша за първи път днес. 😅 Имам положителен тест на 12 август. Днес ходих на преглед за първи път и видях тупкащо сърчице. ❤ В 8 - мата седмица съм.  Помолих да го чуя , но лекарите казаха,  че било рано и опасно. Но няма значение щом всичко е наред.В момента имам всички симптоми и най - вече болката в гърдите от която почти не мога да спя. Вие как се справяте с нея? Иначе съм от късметлийките , които не повръщат. Но ми се гади от всякакви миризми. 😬 Пожелавам на всички ни лека бременност и много положителниемоции . 🥰

P. S. Извинявам се за дългият пост.
Здравей Summer! Кога ти е последната менструация? Питам защото много се учудих как мен ме изкара в 6 седмица на 3.09 с посл. ме стр на 18.07.20г. И не ми каза, че има вече тупкащо сърце 🤷‍♀️Възможно ли е да бърка ехографа?

Здравей Svetlinnka ,

Последната ми менструация е на 12.07. От днес съм в 8 - мата седмица.  Аз го изчислих по онлайн калкулаторите. Също ми казаха и на прегледа,  че бебето е в нормални размери и потвърдиха за седмицата. Чела съм че някои бебчета в началото вървят по - мънички . Но после всичко се нормализира. Също и ако имаш късна овулация.Не се притеснявай сигурна съм , че всичко ще бъде наред. Ще ти стискам палци на теб и на всички ни в групата. Simple Smile

А за прегледа забравих да добавя , че се намирам в Англия,  а тук са много страхливи и стриктни и предполагам,  че най - вече заради това не ми пуснаха да чуя сърчицено на бебчето ми. Но аз се радвам , че всичко е наред и засега това ми стига. 🥰

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 13:09 от Summer22545678

# 426
Здравейте момичета,
днес да се оплача,прилоша ми или по точно падна ми кръвната захар докато бях на зъболекар.Случвало ми се е и преди,но днес за 10 секунди буквално виждах черно.Голям късмет имах с адекватната реакция на зъболекарката-даде ми на вдишам 2 пъти от някакво шишенце идея си нямам какво ,но острата миризма не ми даде възможност да изгубя съзнание,пръскаше ме с вода,използваше и машинката с въздух, вместо ветрило,междувременно сестрата шоколадов бонбон намери ,повтаряха ми да дишам дълбоко и че не съм сама.Все още не виждах ,само чувах гласовете им.Вдишах пак от шишенцето с неприятна миризма и след не знам може би минута леко започнах силуети да виждам.Признавам си изплаших се, защото можеше да ми се случи на улицата или докато шофирам,но в крайна сметка важното е че премина,сега съм вкъщи и почивам.

# 427
Патенце, с предната ми бременност ми се случваше често, но не толкова в началото на бременността, а с напредването. Носи си захарчета и си ги слагай под езика, когао ти стане така. Аз, освен, че не виждах, не можех и да стоя права, пребледнявах и се изпотявах за секунди, пулсът ми се ускоряваше, може би от стрес, и бебето започваше да рита много.

# 428
На мен също леко ми прилоша при рязко ставане, още не съм свикнала, че трябва да съм по-лежерна Simple Smile Също горещините не ми понасят. На морето беше екстра.
При мен излязоха резултатите от биохимичния скрининг, всичко е наред, но в една група ме стреснаха, че не бил надежден...

# 429
Момичета споделете как се справяте с гаденето. 🤢В края на 7 г.с съм и ми се гади почти денонощно. 😟

# 430
Момичета споделете как се справяте с гаденето. 🤢В края на 7 г.с съм и ми се гади почти денонощно. 😟
Портокали, грейпфрут, ябълки от тях ми минава. В началото и вода с лимон пих, ама сега и от това ми се гади. По-нагоре бях написала за едно хапче, вече като стане непоносимо го пия, Emil се казва. Прочети му листовката в нета и си питай лекаря все пак, на мен много ми помага. Simple Smile

# 431
Момичета,днес цял ден се боря с една остра болка под плешката. Имате ли представа,дали мога да ползвам от тези кремчетата за болка ,които са . Вкъщи имам диклак..но малко ме е страх.

# 432
Здравейте, присъединявам се и аз с първа бременност на 26г., последен цикъл от 04.07, ембрион със сърдечна дейност от 20.08 (7 седмица) и термин от приложение 09.04.21г. Прегледите ми бяха доста къси, някак набързо и без особена информация кое е нормално, кое не е. Казаха ми след 11г.с. да направя БХС и това беше. Запазих час за БХС за 01.10, но се притеснявам от факта, че навсякъде се говори за рисковия първи триместър, а от мен се очаква повече от месец да не ходя на прегледи... Вие колко често ходите на преглед в първия триместър? Обмисляли ли сте пренатален тест, и, ако да, спрели ли сте се на някой определен?
Много неща изчетох и имам чувството, че колкото повече чета, толкова повече не знам и аз къде се намирам... Confused

# 433
  • София
Здравейте, присъединявам се и аз с първа бременност на 26г., последен цикъл от 04.07, ембрион със сърдечна дейност от 20.08 (7 седмица) и термин от приложение 09.04.21г. Прегледите ми бяха доста къси, някак набързо и без особена информация кое е нормално, кое не е. Казаха ми след 11г.с. да направя БХС и това беше. Запазих час за БХС за 01.10, но се притеснявам от факта, че навсякъде се говори за рисковия първи триместър, а от мен се очаква повече от месец да не ходя на прегледи... Вие колко често ходите на преглед в първия триместър? Обмисляли ли сте пренатален тест, и, ако да, спрели ли сте се на някой определен?
Много неща изчетох и имам чувството, че колкото повече чета, толкова повече не знам и аз къде се намирам... Confused

Здравей Elitsa.iv, слушай гинеколога си, той най-добре знае, кое кога се прави. Ако нямаш оплаквания, болки, зацапване или каквото и да било необичайно, значи всичко е наред. Хубаво е, че много четеш по темата, но трябва да се научиш да пресяваш само важното и да не си самовнушаваш, че нещо неприятно ще се случи на бебчо. Освен това, винаги можеш да пишеш тук и да помолиш за информация, да си поговориш, да си споделиш и да видиш другите как се справят с всички съмнения.
Аз също много чета, но отсявам само наистина важното и не го взимам буквално. Слушам АГ и правя каквото каже, ако не съм сигурна за нещо си имам второ АГ, до което също се допитва, ако нещо не ми е ок.

# 434
Здравей! Аз съм била 2 пъти на лекар и то за кратко, предстои ми още едно ходене този понеделник, защото лекарлата ми беше в отпуска и иска да ме види- дали ще ме преглежда или само ще си говорим не знам, но доколкото я познавам няма да има ненужни прегледи. Ако всичко ти е наред не е необходимо да ходиш на преглед често. За пренаталния тест лекарят, който ме прегледа първите 2 пъти ми каза, че не вижда към момента причина да ми препоръча- имам една успешна бременност, нямаме в рода заболявания, да на 32 съм, но това не било най- силния довод за този тест...не знам и аз какво да мисля, но ще се посъветвам и с моята лекарка, на която имам доверие.

Общи условия

Активация на акаунт