Априлски мами 2021 ❤️

• 48 834
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
Моят риск на първия БХС, с предната ми бременност, беше 1:550 или 500. На вторият вече се бяха вдигнали стойности. Знам, че е статистика това изследване и не знам как тогава рискът излезе толкова висок, при положение, че нямах нито един рисков фактор. Сега, след едно мъртво раждане, не искам да си помислям какво ще бъде (това е един от високорисковите критерии). Сигурно навсякъде ще е висок риск.
П.п. Детето се роди нормално. Нямаше Даун и нищо от това, което се изследва. Не мисля, че има повод за притеснение. Сега още повече не му вярвам на това изследване, след като познавам двойка, на която им се роди дете със синдром на Даун, а шансът им е бил 1 към много хиляди и е нямало риск според изследването. Това си е тото.

# 526
MamyG днес съм 12с + 4д

# 527
  • София
Аз тотално се обърках със седмиците. Запачваме да броим от 1 ден на последната менструация с 0+0,1,2,3,4,5,6 и това е първа седмица, т.е. ако е 12+5 примерно, то това 5 ден от 13 седмица ли е или от 12гс

# 528
5 ти ден от 13-та Simple Smile

# 529
За мен е 5-ти ден от 12-та

# 530
Доколкото знам аз това значи, че 12та седмица е завършена и вече е 5ти ден от 13та, т.е. води се 13та. Както е с месеците, казваме, че сме в 4ти и това означава, че е завършен 3ти и в момента караме 4тия.

# 531
И на мен ми е трудно с изчисленията.При последна МЦ 16.07 според приложенията трябва да съм в 10 г.с. При последния  преглед на 16.09 ми казаха, че отговарям на 7+4. Навсякъде чета , че термина не се променя до първата ФМ и се брой от последната дата на МЦ. Ако може някое момиче да ми помогне -Кога влизам в 12 г.с , за да мога да запиша час за ФМ,защото много се обърквам -ако  броя от МЦ съм в 10седмица, а ако броя от последния преглед съм в 8 😢

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 23:19 от shoko_baby

# 532
Ако можеш да се свържиш с проследяващия ти лекар той най-точно и правилно би ти отговорил.  Според мен е редно да се гледа последния цикъл, но след като има такова разминаване от 2 седмици не знам. Винаги можеш иначе да запазиш за 13гс. Така в единия случай ще си в 11, което пак е ок, а в другия пак няма да е късно Blush

И на мен ми е трудно с изчисленията.При последна МЦ 16.07 според приложенията трябва да съм в 10 г.с. При последния  преглед на 16.09 ми казаха, че отговарям на 7+4. Навсякъде чета , че термина не се променя до първата ФМ и се брой от последната дата на МЦ. Ако може някое момиче да ми помогне -Кога влизам в 12 г.с , за да мога да запиша час за ФМ,защото много се обърквам -ако  броя от МЦ съм в 10седмица, а ако броя от последния преглед съм в 8 😢

# 533
Ако можеш да се свържиш с проследяващия ти лекар той най-точно и правилно би ти отговорил.  Според мен е редно да се гледа последния цикъл, но след като има такова разминаване от 2 седмици не знам. Винаги можеш иначе да запазиш за 13гс. Така в единия случай ще си в 11, което пак е ок, а в другия пак няма да е късно Blush

Благодаря! Да свързах се с нея, каза да броя с корекцията и да броя 5 седмици след 16.09-което според мен  е към 20.10 и ще съм някъде в 13г.с.

# 534

В информационната брошура за бременни на НЗОК има информация как точно се броят седмиците и месеците.

# 535
  • Мадрид
Здравейте момичета.. Преди малко се връщам от БХС  по думите на лекаря всичко е наред. Слава богу 🙏🙏🙏 слагам снимка от изследванията( не са на български, но според мен се разбира.)

# 536
Нещо полезно на темата със седмиците и месеците Simple Smile

# 537
  • Мадрид
Cvetomira_64 толкова рано как се видя пола?? Браво аз още не знам какво ще е🙄

# 538
Здравейте и моята първа фм мина сега чакам да излезе бхс ,всичко е наред според доктора гледа всичко мозък, сърце,стомах, според него на 70 процента чакаме момиченце 😊 взе ми микробиология и цитонамазка дано всичко да е наред и с тях,успех момичета

# 539
За момичето с последна менструация на 16.07 - Моят първи ден на последната менструация също е 16-ти. Ранната ФМ и БХС ще ми ги правят на 15.10, когато ще съм в 12 седмица и 4 дни мисля. При мен също има разлика, но тя е от 2-3 дни, а не от 2 седмици. Каква е причината да има такова изоставане казали ли са ти? Не бих искала да те паникьосвам излишно, но те съветвам хубаво да проучил въпроса защо има такова разминаване. Аз в момента съм в 9 седмица и 4-5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт