Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 30

• 74 878
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Кисело зеле с бутчета.

Леща.

# 526
Моля Бени или някоя от дамите която е правила зеленчуковите кюфтета да се включи.
Нахута може ли да се разбие с пасатор.

Имам много капризен човек до себе си,а днес измислянето на ястия не ми се отдава.
Frowning1
Скрит текст:
bobi_bs, сварен нахут от консерва съм пасирала с пасатор за хумус. Малко трудно се получава и трябва да е по-мощен уредът. Може съмсем малко от течността да се добави, за да се улесни процесът. И съответно след това да се смеси много добре с останалите съставки за фалафели. Хрумва ми, че може преди да се пасира, да бъде накълцан с нож или намачкан с вилица нахутът, за да се улесни още повече работата на пасатора. Надявам се да съм била полезна. Показаната рецепта е приготвена от мен на фурна, защото съм имала опит с пържене, при което фалафелите не запазиха целостта си. Малкият ми син, който е капризен много ги хареса, но все пак не е храна, която ще плени всеки. Успех! Simple Smile

# 527
# 528
Разядка от печен патладжан, лабне и чесън.

# 529
  • гр.София
И от мен едни миди със чесново сметанов сос

# 530
Здравейте!  G.kehaiova, честит прощъпулник на детенцето ти Heart DiscoBiscuit, чудна чинийка. Правя нещо подобно с патладжан, но ще се радвам да споделиш и твоя начин ☺️ От мен порция задушени броколи със сметана за големия ми син, който си ги поръча. 🥦😋🍴 Приятна вечер на всички! 🤩
https://---shoretner923-32Bo4Qa

# 531
Извинете, пак аз - днес ми е готварско Simple Smile Задушени свински късчета с лютика с боб

# 532
  • Някъде по Дунава
От тези дни: чушки с доматен сос

# 533
beniii, съвсем обикновена рецепта е. Печени патладжани, чесън, сол, пипер, магданоз и няколко лъжици лабне, или цедено кисело мляко, или заквасена сметана. Може да се капне и малко лимон. Охлажда се добре преди сервиране. Отчитам си като грешка, че го пасирах, а трябваше да е с намачкан патладжан, да се усеща силният му вкус. Даже и малко от кората да има останало и цели парченца. Нищо, другия път ще го намачкам. Това е, дано да се хареса у вас. Отгоре малко зехтинче, може и сиренце малко (по вкус).
Yum

# 534
Здравейте момичета,със закъснение да честитя РДто на Джасте с пожелание за здраве и много щастие в живота и честоти краченца на детето на  Кехайова:hugs:
И за да не е спам домашна руска салата

И печени пил.крилца

Приятна вечер !

# 535
# 536
  • Bарна, морето, сините вълни
Kehaiova, честити крачета! Нека стъпват смело! Kissing Heart

Тати е майстора, разкошни станаха. Вечеря под асмата, кеффф.

# 537
Здравейте
От мен

Едни банички на тиган, които обаче не станаха много добре. Плънката ми дойде много и на места се разтече. А и слагах по една кора, а трябваше по две, за да стегнат повече. Но следващия път.
Изядоха се, обаче с мрънкане от страна на народа Joy

С кетчуп и шунка

С яйца, мляко, малко сирене и кашкавал

За вечеря винен кебап с картофено пюре

И без

# 538
Моите блянове тази седмица...

Джобчета от тесто с грис; Малай; Яйца по панагюрски.

Тиквички; Пуешки бутчета, които няма да повторя; Закуска.

Дърпани банички

Салата; Ребра... а след ребрата- пърленки 😀

Скрит текст:

# 539
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Едни гювечета от мен

И сладък салам който никак не успях да оформя добре.Не попречи да бъде наполовина изяден Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт