Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 30

• 74 869
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Добро утро!  Много е апетитно всичко тук, както обикновено!  Наминавам и аз с няколко снимки от близките дни.
Рататуй

Свински вратни пържоли с лук и ябълки

Печен пипер с прясно мляко

Панакота със сладко от сини сливи

# 601
  • там където има винаги вятър
Аз продължавам със зимнината:
Скрит текст:
и съответно:

За закуска обаче направих добруджанките. Този път топчетата ги въртях в ръцете си като кюфтета и  станаха ей такива. Май "рошави" по ми харесват Thinking

# 602
десерт гръцка селска
...
Може ли рецептата на гръцката селска торта

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 07:56 от bubanka

# 603
  • Bарна, морето, сините вълни

Пържен патладжан и тиквички с чеснов сос

Каши с прясно мляко, овесено и кокосово бршано, мед, ванилия, сушени кайсии и кокосови кубчета, едната с какао, а другата с брашно от рожков

# 604
Днес бърз и лесен обяд. Сардини в зехтин от консерва, гуакамоле и маслинки. Всичко овкусено обилно с лют пушен табаско сос.

и закъде без салатка

# 605
Продължавам да експериментирам с нови рецепти.
Сандвичи за закуска. Много вкусни! С поширани яйца, прошуто крудо, върху канапе от авокадо и майонеза.

Вечеря от вчера - аджапсандал (зеленчуково рагу по грузински) с нюрнбергски наденички.
https://www.edimdoma.ru/retsepty/103368-adzhapsandal-ovoschnoe-ragu-po-gruzinski

# 606
  • Sofia
Пържен сом
Печени кaртофи
И зa проба печен чипс от картофените обелки

# 607

Брауни с Орео и целувки.

# 608
  • Bарна, морето, сините вълни

Калмари, приготвени по два начина

Миди с червен лук

Чеснови миди
Всичко в компанията на бяло вино с праскова и манго. Cocktail

За принцес печени сандвичи с лютеница, сирене, кашкавал и чедър. Опита си калмарче и скарида, но калмари те не бяха по нейния вкус.

# 609
# 610
sve, чудесно изглежда прясното мляко с чушки. 🌹
У нас чушки, в сезона на чушките , какво друго да е? Simple Smile
Пържени чушки с кисело мляко, пълнени чушки с кайма и ориз .

И още едни чушки, само печени, поднесени с чесън и самардала, ловджийски наденички и салата с домати

Мусака

# 611
  • там където има винаги вятър
Fortuna, не само у вас има чушки Grinning От понеделник съм ги започнала, край няма.
Това е една манджа, която показвате тук, но у нас се прави само с домати и печени чушки, като чушките трябва да не са твърди, в смисъл не печени в чушкопека.

Е имаше и пиле с картофи

и краставици, започнахме вече да купуваме,че на село свършиха Worried
Както всяка година по това време у нас се започва: "лятото свърши, не можахме да се наядем на домати и краставици" Rage

За десерт - бисквитена торта.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 09:02 от mama iasi

# 612
Рибка от вчера: лаврак и сьомга.

Писто Манчего по тази рецепта https://spanishsabores.com/2016/01/30/traditional-spanish-pisto-recipe/

Скрит текст:
Пикантни мексикански тортили с писто, шунка, кашкавал, червен лук и зелении.

Италианска супа с пиле по тази рецепта https://www.edimdoma.ru/retsepty/63191-nezhnyy-italyanskiy-sup-s-kuritsey

Десерт

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 17:18 от Муми

# 613
Здравейте, прекрасни! Толкова вкусни гозби и десерти видях, че няма да ми стигне времето да ги изброя 🤩😋
От септември се завърнах на работа и сега се боря с умората, понеже явно отвикнах на динамиката. Но няма по-хубаво от това, човек да работи и то нещо, което харесва! И така тази вечер съвсем набързо приготвих нездравословни панирани кренвирши. Постарах се поне да са качествени и определено зарадваха момчетата ми.
Лека вечер и усмивки от мен! 😍
https://---shoretner923-3bsBq54

# 614
  • София
Привет, момичета и момчета. Аз искам да помоля за съвет. Ще правя питка за прощъпулник и искам да сложа 2 крачета за украса. Планирам да намажа питката с жълтък и да изрежа крачета от тестото, да ги сложа отгоре, за да останат бели. Има ли някакъв трик? Кога се слагат, в началото или в края? Благодаря.

Забравих да снимам пицата от преди малко, че я излапахме топла-топла. Но ето какво сътворих на обяд, първото ми Ризото.

Общи условия

Активация на акаунт