Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 30

  • 74 933
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 625
За вечеря днес това
Пържени кюфтенца,печени картофи и салатка

И за десерт курабийки отново ,но този път с тесто с мая (нещо като Захаринки..,.)

Приятна вечер кулинари Hug

# 196
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050

Постна погача от ММ за една година помен на баба му
Скрит текст:
Той се вайкаше, че била постна, ама как така без масълце. Всички много я харесахме. Много пухкава и вкусна. Той меси с любов винаги.


Миш-маш с домашни пиперки, домати и яйца

# 197
  • София
  • Мнения: 3 964
За вечеря добруджански бюрек (с турски кори за баклава- такива имах в хладилника)- ммм, страхотен  (много въздушен, пухкав, маслен и не спадна като изстина)



Скрит текст:

# 198
  • Мнения: 16 731
Бени, пържените картофки от последните ми два поста са бланширани. Този път свеки реши да са такива. Иначе другите показвани от мен картофки са обикновени - беля, режа и пържа на тип фритюрно пържене. Grinning Не, че не ползвам и бланширани, но напоследък обикновените по ми харесват.

# 199
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
Тия дни...картофи

пак - малко беличките, но народа гладен Smile

и тук има картофи + пилешко, само питките са купени от тематична седмица на Л. Много ни харесаха, а  внучката беше във възторг.

Салата, преди овкусяване


Браво на свекета, половинки, дъщери...на всички който се включват понякога в готвенето.
Фортуна, честита да е порасналата ти дъщеря, здраве и късмет Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 09:18 от mama iasi

# 200
  • София
  • Мнения: 15 846
Любимата храна на внука, по случай рождения му ден.
Скрит текст:
Кога писах тук ,че се е родил, кога стана на 16, да ни е жив и здрав!Пи,пу, да не му е уроки!





Фортуна,честита ви рожденичка!

# 201
  • Мнения: 12 867
Фортуна и Тайна, честити рожденици! Да са ви здрави най-вече 🙂

Изпратихме гостите. Това са последните нащракани манджи от съвместното готвене. Едни пържоли останаха без снимка.

Супа топчета от леля; салата; яйца


Пастет от свински дроб направи кумата. Много вкусен беше. С бренди, червено вино и заквасена сметана. Едни сандвичи с купешки зеленчуков хляб с филаделфия и кашкавал. А от мен хлебче с картофи и лук.


От свеки- сиропиран сладкиш с компот от кайсии, а от мен поредните целувки с шоколад.


Омлети с шунка и кашкавал; салата...
От кумата- големи лимецови тиганици. За всяка една по 1 яйце, 2 лъжици кисело мляко, 2 лъжици лимецово брашно, кашкавал и козе сирене. Всичко на око, разбъркани и изпечени на тиган с малко масло.


Хамсия, сафрид, хариб, пясъчно попче.


Айсберг с риба тон; домати с чушки и лук; миди.


И една точена баница врътнах вчера.


И последно- пицо-пърленки на камък. С пълнозърнесто брашно, домати, чушки, риган, кашкавал.


Вкусна седмица на всички 🙂

# 202
  • Мнения: 148
Да са здрави рожденниците!!!
След всички прекрасни неща, които Merelenda е показала, срам не срам, ще сложа моите скромни чушки с доматен сос и безглутенови хлебчета Simple Smile

# 203
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 669
Страхотно изглеждат хлебчетата!

Може ли рецептата?

# 204
  • Мнения: 802
Всички рожденици да са живи и здрави! Merelenda, от съвместното ви готвене загубвам и ума и дума!
Момичета, прекрасни кулинарки сте! Ние много скитахме из планината, готвеното е скромно, основно закуски.




Телешки мини кюфтенца, чакащи да ги опаковам за пикник.


Пълнени тиквички с телешка кайма и ориз.

Салата с три вида маслини.

За вечеря си разделихме пържена семга, че парчето беше голямо, гарнитура - варени картофи с различни разядки.

# 205
  • Мнения: 148
Страхотно изглеждат хлебчетата!

Може ли рецептата?
Рецепта
Скрит текст:
1п. мая на д-р Йоткер
1 ч.л. захар
500гр. брашно Schar MixB
1ч.л.сол, олио за намазване
Маята и захарта се разтварят в 200мл. топла вода и се изчаква сместа да шупне.
Брашното и солта се разбъркват. Добавя се шупналата мая и още 300мл топла вода. Разбърква се добре. Оставя се да втаса 30-40 мин. Оформят се хлебчета, като се премесват с още малко брашно. Оставят се 30 мин да втасат отново. След втасването се намазват с олио и се пекат на 180 градуса за 40-45 минути. Като са готови се завиват в памучна кърпа да изстинат.

# 206
  • София
  • Мнения: 3 372
Честито на рождениците.Да имат изобилие от здраве,успех и късмет .

Merelenda,случайно да си питала кумата за рецептата за пастет.Интересно звучи.

# 207
  • Мнения: 2 168
Здравейте! Тук отново е така вкусно! 😋 Муми, много цветно и апетитно е всичко, а тиквичката превлече особено вниманието ми! 😋🤩 У нас днес намазахме филийки с полезен и много вкусен течен шоколад, който се приготвя за секунди 🥄😋
https://---shoretner923-3aavkG5

# 208
  • Мнения: 1 281
Боже, Merelenda, стигане нямаш Grinning. И аз се интересувам от пастета.

Тази вечер сме на боб с пикантен салам Вентричина.

# 209
  • София
  • Мнения: 15 846
Моята вечеря.Благодаря за поздравите, внука празнува при баща си и другата баба.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 20:39 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт