На море в Гърция 2020 - VI

• 59 066
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, мили дами,

Началото на септември се отправяме към Родос с мъжа ми, досега не съм била на този остров и се надявам да ни хареса.

Бих искала да попитам дали някоя от вас е наясно как стоят нещата с пътуване със самолет и болничен лист? Заради Ковид останахме без платена отпуска и ако искаме да идем на почивка трябва да пускаме неплатена (т.е ваканцията ще ни излезе двойна)

Ще се радвам ако ме посъветвате за приятни, пясъчни плажове и таверни около Линдос Simple Smile)

Благодаря ви и приятен ден!

# 181
  • София
Очаквате да Ви информираме как хем НОИ да ви плати, хем да идете на почивка?

# 182
  • София, България
Ето пак почвате да се заяждате, елементарно нещо питат хората. По принцип с болничен лист не е редно да се напуска дори населеното място, еле държавата. И аз се интересувах зимата, защото ходихме на Пампорово. А вече дали може да се проследи това е друга тема ... Не знам дали имат връзка някаква с летищата ...

# 183

Това ли е зехтинът, за който скоро се пита?

# 184
Ето пак почвате да се заяждате, елементарно нещо питат хората. По принцип с болничен лист не е редно да се напуска дори населеното място, еле държавата. И аз се интересувах зимата, защото ходихме на Пампорово. А вече дали може да се проследи това е друга тема ... Не знам дали имат връзка някаква с летищата ...
Да,следи се и имат връзка. Позната беше уволнена заради пътуване до Австрия,болничният-отменен,а лекарят,който го е издал-глобен /глобата е 1500 за лекаря/.

# 185
Не че “не е редно” да се напуска държавата по време на болничен, а е незаконно и подлежи на съответните санкции. Януари обсъждаха граничните власти да имат достъп до системата за болничните и да подават информация. Не знам дали е станало факт. Отделно и работодателят може да подаде сигнал. Но пък всеки е свободен да си подритва трудовата книжка или да го заплашват санкции от НОИ.

# 186
Ок, разбирам, че тази идея не се приема добре. Нека все пак да отбележа за всички законосъобразни във форума, как ни взеха 20-те дни отпуск без причина.....

Може ли сега и нещо приятно за Родос?

Благодаря!

# 187
  • София

Темата е за море в Гърция. За плажовете на Родос разбирам питането, както и за таверните, но да търсите акъл как да си направите хем почивка, хем някой да ви плати масрафа един вид, ще ме прощавате ама няма никаква връзка с почивката в Гърция. И все пак, да, има начин да ви засекат, и аз ако съм работодател, ще обжалвам болничния, за да се научите, че не се прави така! И на мен не ми достигат дни платен отпуск,  ще се наложи вероятно да си пусна неплатен, но това е положението. И като тегля чертата, ако почивката ми излиза двойно заради това, определено ще се наложи да си осмисля приоритетите, а няма да се чудя как да излъжа системата. Не винаги се получава и вълкът сит, и агнето цяло. А да не отварям дума, че точенето на НОИ се отразява на всички нас, които съвестно си плащаме и спазваме законите!!!!

# 188
Тодоричке, малко по-спокойно, миличка Simple Smile)

# 189
Много ми е интересно работодател, който взима неправомерно платения отпуск, как ще реагира, когато служителят се върне с тен от болничен...Че ще трябва да плаща и първите три дни.

Imagination, “по-спокойно” можеш да казваш на децата си. Тук трудно ще мине да даваш наклон на някой какво да пише, особено когато с право се възмущава на нещо, изпляскано публично.

# 190
И аз не виждам къде е драмата човек да си пусне 10 дена неплатен.

Разбира се, всеки е в правото си да нарушава законите, а законът на свой ред - да го санкционира.

# 191
Ако вие бяхте в моето положение, може би щяхте да разберете.

Искам да си представите как сте работи без почивка от началото на годината и как тези 20 (в моя случай дори 27 дни) отпуск бяха отнети, за да няма съкратени работници.

Освен това, работодателят ми абсолютно толерира ползването на болничен тази година, те са уведомени за това.

Как ли се отрази на НОИ, когато бачках, а се водех в отпуск? Не съм сигурна дали лесно бихте сметнали колко ще загубя за неплатен отпуск на около 3500лв брутна заплата Simple Smile тази на мъжа ми е още по-висока

Хайде със здраве!

# 192
  • Варна
Не всички работодатели следят болничните. Човек може да е на държавна работа, няма кой да контролира там, нито пък липсата на даден човек за 1-2 седмици ще се отрази с нещо. Или на партийна работа може да е, вчера няколко хиляди партийци от цялата страна спокойно цял ден отсъстваха от работа за да отидат до партийната конференция. Не е чак такъв проблем.

# 193
MariaNova, в момента замествам колега, който е в болничен и е на Созопол.

# 194
С партийците случаят е друг, те са пратени там с благословията на работодателите и феодали по места, даже на много от тях е изплатена премия.

Но да не изпадаме в офтопик. Темата все пак е "На море в Гърция", не е за жалене кой не е могъл да почива. Все пак 2020-а е изключителен форсмажор, невиждан в световен мащаб поне от 70-80 години. И аз съм почивала 1 седмица (5 работни дни) от септември 2019-а досега, въпреки че имам трийсет дни платен отпуск годишно, но не тръгвам да го развявам по форумите....

Ако някой има да казва нещо за Родос, да казва Stuck Out Tongue Иначе ще викам модератор да ни трие глупостите.

Общи условия

Активация на акаунт