На море в Гърция 2020 - VI

• 59 033
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Предстои ни да влезем в Гърция на 31ви август, мислим да си направим тестове в Писанец, искам да попитам някой, който е минавалс пул тестове от там имал ли е някакъв проблем, и има ли значение през кое ГКПП ще влезем в страната?

# 526
И още един въпрос - дете, което е на 10 години трябва ли да се тества или не? Прочетох цялата тема, но видях, че има спорове по въпроса, някой, който е минавал с 10 годишно дете моля да сподели как са нещата. благодаря предварително на всеки, който ще се отзове.

# 527
  • Варна
Щом сте за Тасос вижте фериботите от Кавала също.

Oт Керамоти са на половин час и наполовина като време и цена.От КавалА са много много по нарядко.

# 528
Като се напише в търсачката на Гугъл bg-mamma: Гърция Писанец ще излязат всички стотин пъти, когато е отговаряно за пул тестовете.

# 529
  • София
Здравейте! Предстои ни да влезем в Гърция на 31ви август, мислим да си направим тестове в Писанец, искам да попитам някой, който е минавалс пул тестове от там имал ли е някакъв проблем, и има ли значение през кое ГКПП ще влезем в страната?
Взехте майтап да си правите вече. Как тръгвате на път без да проверите какво е положението на границата и кои пунктове работят?
За тестовете от Писанец има на предната страница.

# 530
  • софия
Като почнете да се втелясвате. Правихме тест във вторник, минахме границата в петък без никакъв проблем. Нали можете да сметнете 72 часа кога изтичат. И гръцките служители могат. Математиката е една и съща.
Лесноти е да се караш, ама не си катастрофирала и не ти се е чупила колата баш на границата! Едно непредвидено събитие като това, а на нас ни се случва в две поредни години и тия 72 часа хвърчат като дим.
Въобще няма да рискувам, ще тръгнем едни ден по-рано.
Никой не се кара. Непредвидените събития са непредвидени, не са били въпрос на обсъждане и нямат нищо общо с елементарната сметка кога изтичат 72 часа.
кативики като минете границата моля те пиши дали е имало проблем, ние сме в същата ситуация, ще правим тест в рамус в ден неделя и ще тръгваме в сряда и аз знам че пишат датата на вземане на пробата и се притеснявам да не ни върнат в сряда от границата, особено ако се случи ден с много опашки и окъснеем.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 12:12 от zvаnchе

# 531
Благодаря на всички за отговорите! Спомням си и аз, че от Керамоти има фериботи на по-къси интервали, а и стигат по-бързо. 😊

Щом сте за Тасос вижте фериботите от Кавала също.

Oт Керамоти са на половин час и наполовина като време и цена.От КавалА са много много по нарядко.

# 532

Горска пеперуда,
това е вярно, но за всеки случай провери ги - тъй и тъй идвате от Кулата през Кавала, ако съвпадне с удобен за вас час... и особено ако отивате в западната част на Тасос.

# 533
  • Пловдив
Пътуваме в четвъртък, но автомобила не се води на нас, а на дъщеря ми, която няма да е с нас. Дали ще ни трябва пълномощно на границата? 🤔

# 534
  • София
Пътуваме в четвъртък, но автомобила не се води на нас, а на дъщеря ми, която няма да е с нас. Дали ще ни трябва пълномощно на границата? 🤔
Да, нотариално заверено.

# 535
  • София
Да, нотариално заверено.
Как пък го измислихте това? Ние 2 пъти поне сме минавали границата с автомобил, който се води на името на брата на приятеля ми. Никакво пълномощно не е вадено.
ПС: Само носете големия талон.

# 536
Да, нотариално заверено.
Как пък го измислихте това? Ние 2 пъти поне сме минавали границата с автомобил, който се води на името на брата на приятеля ми. Никакво пълномощно не е вадено.
Имали сте късмет. Митничарите си спестяват такива проверки, но пък, ако ти поискат пълномощно ще се наложи да направите обратен завой.

# 537
  • София
Да, нотариално заверено.

Според правилата е нужно пълномощно. Дали ще го проверят е друг въпрос.
Но ако ги поискат и не разполагате с такова, ще се наложи да се върнете.

# 538
  • софия
Пътуваме с кола, която не е на името на шофьора, но имаме документ, че е упълномощен да я кара. Никога не са ни го искали.
Не ми се рови в момента, но по закон има задължение за наличие на подобен документ.

# 539
  • София, България

Здравейте, единствения проблем, който имахме, беше че ни изпратиха чужди резултати, но беше някаква супер нелепа случайност, че същия ден ходил да се тества човек със същото име като мъжа ми. Тяхна грешка все пак, но няма проблем, забавихме малко тръгването, че трябваше да чакаме да стане 9:00 да получим новата пратка. Оттам нататък нямаше никакви проблеми. За детето предполагам, че няма да се заяждат. По принцип са любезни на границата. Най-много, ако решат, че не може да влезе така, да му направят теста на място, както беше написала една потребителка, за летището на Крит, където се заяли, че са минали 3 часа повече и я били тествали отново.

Общи условия

Активация на акаунт