На море в Гърция 2020 - VI

• 59 100
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте,

Пътуваме в събота. Малката е на 7г. да рискуваме ли без pcr тест (разбирам, че е валидно от 17.08., а събота е 15.08.). Какво мислите?

# 376
Здравейте, искам да попитам за еднодневно пътуване до Гърция( по бизнес) трябва ли тест и код и ако "да" мога ли до направя тест така наречените " пулове" за мен и съпруга ми и каква е цената?Благодаря предварително!

# 377
отговориха ми :

Здравейте,
По информация от Генералния секретариат за гражданска защита на Република Гърция към днешна дата, за деца до 10-годишна възраст не се изисква PCR-тест.

Приятен ден,

Посолство на Република България в Атина

​Bulgarian Embassy in Athens
33-A Stratigou Kallari Str., Paleo Psychico, 154 52 Athens
Tel.: +30 2106748 106; +30 2106748 105
Fax: +30 2106748 130
E-mail: embassy.athens@mfa.bg, embassbg@otenet.gr

писах и до гърците, да видим.

# 378
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам за еднодневно пътуване до Гърция( по бизнес) трябва ли тест и код и ако "да" мога ли до направя тест така наречените " пулове" за мен и съпруга ми и каква е цената?Благодаря предварително!

Да, трябва и тест, и попълнена декларация. Пул тестове се предлагат във всички градове, без София. Всяка лаборатория си има ценоразпис.

# 379
  • Бургас
Привет,
Пътувалите тия дни до Гърция вадили ли сте отделно PLF формуляр за това на кой адрес ще прибивавате освен, че се попълва във формуляра за QR кода. Юли като пътувахме до Гърция тестваха мъжа ми и сина ми на границата и там са ги караха да попълват такъв PLF.

# 380
За децата ,точните думи на Хардалиас бяха ,,децата , родени през 2011 и след това."Смятам,че на границата точно това ще гледат.

# 381
За децата ,точните думи на Хардалиас бяха ,,децата , родени през 2011 и след това."Смятам,че на границата точно това ще гледат.

виж по-нагоре какво ми върнаха от Посолство на Република България в Атина. изрично ги попитах и обясних какво е казал Хардалиас. според мен няма да има драма за деца в края на 2010 г.

# 382
zenata, видях.Но някакси не си представям митничарите да седнат да изчисляват детето на колко е точно. По-скоро ще търсят годината.Той казва ,,до 10 години" и веднага уточнява какво има предвид (4.22 Мин)
Темата за българското посолство в Атина с тримата им служители (разполагащи с преводачи) няма да я коментираме изобщо.

# 383
  • Варна
Точно така мисля и аз, както е за тестовете, гледат на коя дата са правени и смятат 3 дни, не се задълбават в колко часа е бил теста. Същото ще да е и за децата, гледат през коя година е и толкова. Иначе голямо смятане ще пада за нищо.

# 384
какво има да му се смята не виждам. ще кажеш ядрена физика.
ще чакам гърците да ми отговорят.

# 385
  • София
From: Consular Office of Greece in Sofia [mailto:grcon.sof@mfa.gr]
Sent: Wednesday, August 12, 2020 3:29 PM
To:
Subject: Re: Request for information

Засега нямаме информация по този въпрос от нашите власти

--

Consular Section
Embassy of Greece in Sofia
103, Evlogi Georgiev Blvd.
1504 Sofia, Bulgaria
Tel: +35 929 691 753-55
Fax:+35 929 461 772

Απεστάλη: Τετάρτη, 12 Αύγουστος, 2020 2:39:38 ΜΜ
Θέμα: Request for information

Dear Sir/Madam,

Further to the latest requirements for traveling to Greece, I would like to kindly ask you do I have to make pcr test for my daughter (age 7) since we are travelling on 15.08.2020?

Thank you in advance for your kind feedback.

Kind regards,

# 386
и аз получих същото от гърците.

# 387
  • София
Привет,
Пътувалите тия дни до Гърция вадили ли сте отделно PLF формуляр за това на кой адрес ще прибивавате освен, че се попълва във формуляра за QR кода. Юли като пътувахме до Гърция тестваха мъжа ми и сина ми на границата и там са ги караха да попълват такъв PLF.
Да, и не само тестваните.

# 388
  • Варна
Не разбрах въпроса, PLF формуляра е реално този който се попълва за да ти дадат QR код. Няма друг формуляр за QR код.

П.П. Току що видях, че днес има 262 нови заразени, нов рекорд и хич не изглежда добре положението.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 21:16 от MariaNova

# 389
  • Горна Оряховица
Някой може ли да сподели на летище София какво трябва да се представи. От регулярния мейл на Wizz не ми става ясно - PLF или PLF+ pcr тест. Чудя се дали да рискувам и да спестим теста на детето, което е на 9г.

Общи условия

Активация на акаунт