На море в Гърция 2020 - VI

• 59 024
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Предстои ни дългоочаквана почивка в Гърция. Тази година всички сме на тръни заради честите промени в обстановката. В петък ни предстои тест и съм супер щастлива, че отпадна задължителното тестване за деца до 10 години.

anemothiella Информация за отпадането на тестовете за децата може да намериш в гръцкия сайт https://travel.gov.gr/#/ Отделно тази информация ни бе потвърдена и от Генералното Консулство в Солун.

Gorska peperuda Почти всяка година почиваме на остров Тасос. Миналата година пътувахме със сина ни, който беше на 6 месеца. Тъй като има пътуване с ферибот от Кавала или Керамоти, тогава решихме да разделим пътя и да си направим една нощувка в Кавала, за да може на следващия ден спокойно да си вземем ферибота до Тасос. Може да разгледаш разписанията и да си направите сметка кога да го хванете.

# 541
Здравейте!
От прочетеното тук останах с впечатление, че само в лаборатория "Писанец", намираща се в Пловдив, правят PCR семейни пултестове. Извинявам се, ако вече повтарям питане, но има ли все пак и лаборатория в София, която  прави пул-PCR? Благодаря предварително Simple Smile

# 542
Не мисля, че го повтаряш, по-скоро го по-264-тваш.
Отговорът е НЕ.

Иначе в провинцията съществува и на други места тая опция.

# 543
Пътуваме в четвъртък, но автомобила не се води на нас, а на дъщеря ми, която няма да е с нас. Дали ще ни трябва пълномощно на границата? 🤔
Да, нотариално заверено.

А дали трябва да е преведено?

# 544
  • Варна
Пътуваме с кола, която не е на името на шофьора, но имаме документ, че е упълномощен да я кара. Никога не са ни го искали.
Не ми се рови в момента, но по закон има задължение за наличие на подобен документ.

Да,
гърците никога не проверяват , турците - винаги , а освен всичко ако не е нотариално пълномощно не се признава и застраховката.Не е нужно на гръцки , на английски става за всички държави.Моята кола е на фирмата ми и при мен става с картончето  БУЛСТАТ където хем се вижда ,  че фирмата е мое ЕООД , хем има цифри на ЕГН и номера на булстата и не им трябва превод , хем е официален документ.Само не съм сигурен дали става за застраховката , ама трябва  щото и пълномощното трябва да е от мен  Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 19:19 от peterky2002

# 545
До Игуменица са може би около 20 евро тол таксите в посока.

# 546
  • Sofia
До Игуменица са може би около 20 евро тол таксите в посока.

До Парга бяха към 15 евро на отиване и около 14 на връщане (сметнах ги по бележките). Не знам защо имаше лека разлика. Simple Smile

# 547
  • София
Интересни данни от днешния брифинг на Никос Хардаляс:
"По отношение на внесените случаи, според данните на Гражданска защита, повечето вносни случаи са регистрирани от Румъния, България, Сърбия, Албания и Швеция.
По-специално, след отварянето на границите до днес, в Гърция са регистрирани следните:
88 случая от Румъния,
86 от България,
80 от Сърбия,
63 от Албания
29 от Швеция."
Общо 346 случая от 615 внесени за целия период.

Припомням ви, че към 19.07. случаите от България бяха 63, от Румъния - 61 и от Сърбия - 78. Въпреки изискванията за тест са успели да засекат още 23 заразени българи – вероятно по летищата и България пак е в черния списък на петте държави с най-много случаи. А от кои държави са останалите 269 не се казва.

# 548
Миленка Д,
мисля, че тези хора преобладаващо (или изцяло) не са туристи и едва ли са влезли с предварителен отрицателен тест. Неслучайно в края на юли беше приет нов регламент за сезонните работници. Профилът на цялата извадка и тенденциозно поднесената статистика го доказва също. За новите случаи на сърби и албанци, които въобще не се допускат за туризъм още от началото на юли, какво да кажем....

А през последните 10 дни Гърция има и по-висок брой заразени, отколкото България, та не знам на базата на какво са тия ограничения Imp
Дано поне покрай Богородица не им скочат още 2-3 пъти числата, че съвсем ще затворят границите.

# 549
Пътуваме в четвъртък, но автомобила не се води на нас, а на дъщеря ми, която няма да е с нас. Дали ще ни трябва пълномощно на границата? 🤔
Да, нотариално заверено.

И преведено на английски от лицензирана агенция

# 550
  • София
Те от Сърбия дават само 2 нови случая за цял месец - сигурно са на работещи.

# 551
Те от Сърбия дават само 2 нови случая за цял месец - сигурно са на работещи.
Да, ама забраната им за туризъм не е от 19.07, а от 5.7.
Изобщо наистина е страшно тенденциозно това представяне, чак почвам да се ядосвам.

# 552
  • Варна
...
А през последните 10 дни Гърция има и по-висок брой заразени, отколкото България, та не знам на базата на какво са тия ограничения Imp
...
По същата логика, по която ние изискваме тестове за връщащи се от Турция, където от дълго време регистрират около 2-3 пъти по-малко случаи на единица население. Т.е. без логика.

Наши приятели в момента почиват на нашето място и споделиха, че в къщата, обичайно пълна основно с българи, по-малко румънци и съвсем малко сърби и други, сега е пусто, а на плажа необичайно са основно гърци. Това - в района на Аспровалта, където традиционно ние сме мнозинство, паралелно със сърбите.

Ние, за жалост, се отказахме и оставаме с мечти за догодина...
Тази година ще уважим прекрасните Родопи. И ще се нахъсваме за юнска... и септемврийска Гърция'2021.

# 553
  • София
Здравейте, някой да се е завърнал скоро от Закинтос или сега да е там? Да даде малко информация какво е положението? Благодаря

# 554
Имаше подобен пост страница-две по-назад.

Общи условия

Активация на акаунт