На море в Гърция 2020 - VI

• 58 975
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Е ми, какво да направя? Четенето се учи в първи клас, втори най-много.
Наистина, има някои нюанси, които не могат да бъдат засегнати в обобщаваща информация, а ако тръгнат да се описват лаборатории по градове и т.н., ще стане "Война и мир", затова темата е отворена и за въпроси, по които хората си коментират свободно.
Но основната информация от гръцките и българските институции е там. Нужно е само да има желаещи да се запознаят с нея. А отговорите на всички останали въпроси ги има в темата, разисквани поне по 10 пъти. Отделно постоянно се цитира групата във ФБ, от която също може да се получи актуална ежедневна информация за Кулата-Промахон и всичко около преминаването му.

Това е ЕС - свободно придвижване (макар че проклетият ковид доста ни го затрудни), никой не може да спре илитератите да минават граници и да почиват в чужбина Stuck Out Tongue

# 661
  • София
На плажа не виждам нито един с маска, даже и сервитьорката я носи като лигавник.
Блед, тук сме от 15.08., през юни бяхме 10 дни, идвали сме за уикенди. Сякаш говориш за различна държава.
Аз живея в момента 50% в Гърция и какво общо има времето преди 21 август? Всичко казано от мен е публикувано в държавен вестник и цялата преса в Гърция. И е в сила от днес точно в тази държава. Само за местата, които съм написала.

Прочетох, че се правят глоби на плажа за маски! Ако са спазени правилата, които описах, не могат да ви глобят.
Ако има незачитане на разпоредбите ще го направят.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 22:11 от Не се сърди, човече

# 662
Иначе Ситония, без маска (ша мъ прощавате, хоризонтът малко се оттича вляво, но това е ефектът на добре изстуден Краси Лефкос по обедно време Simple Smile :

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 22:11 от Не се сърди, човече

# 663
  • София
Блед, в Неа Каликратия сме и прекарваме повече от приятно. Целогодишно посещаваме Гърция и това, което си написала не отговаря на истината. Не се заяждам, просто не е добре хората, които очакват почивката си и не са били тук до сега тази година, да остават с грешни впечатления.

# 664
  • София
Блед, в Неа Каликратия сме и прекарваме повече от приятно. Целогодишно посещаваме Гърция и това, което си написала не отговаря на истината. Не се заяждам, просто не е добре хората, които очакват почивката си и не са били тук до сега тази година, да остават с грешни впечатления.
Значи сте на точното място. Не се заяждам и аз, но създаваш грешна представа за ситуацията. Това, че вие не виждате нещо подобно, нищо не означава. Важни са разпоредбите и тях може да ги видиш и в местните медии... https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/08/21/simera-21-8-os-31-8- … a-sti-chalkidiki/  И аз не се заяждам, а искам да предпазя хората от глоби/вас също/, нищо повече. Приятна почивка.

# 665
Атон без маска Simple Smile

# 666
Имам питане. Планираме пътуване на о-в Амуляни, някой виждал ли е конкретна разпоредба влиза ли в наредбата за Халкидики. И евентуално, ако някой е там.
Все още имаме време да сменим дестинацията. Не ми се занимава с маски на плажа.
И още едно питане - колебаем се, ако решим да сменяме между Тасос - където сме били няколко пъти и района на Превеза - плажът Монолити. Интересува ме за плажа - дали е дълбок, има ли често големи вълни, камъни. Самият плаж видях, че е пясъчен, но какво е положението във водата, че сме си капризни на тази тема

# 667
О. Амуляни принадлежи на рег. Халкидики. Т.е. носенето на маски на закрито и открито е задължително до 31/08 (засега). Дали и как ще се съобразите с наредбата или ще промените плановете си е ваше решение. За плажовете на Халкидики - не съм видял днес, (в момента съм на четвърти за деня плаж и локация) а и ако видя някой , вероятно ще е ментално ограничен, който да носи маска. За носенето на маска извън плажа вероятно от днес се налага да си я носим за всеки случай на сгодно място и при опасност от проверка да я слагаме. Кофти е, факт , и не го отричам. Но това е цената, която продължавам да плащам, за да се потопя за мало по- дълго в Рая Simple Smile

# 668
Хм, май не съм в час, но току-що в новините по 1 канал интервюираха живееща в КАВАЛА жена, която каза, че от днес  при тях стават задължителни маските на открито. Т.е. не мога да избегна маските, заменяйки Ситония с Кавала?

# 669
  • София
Хм, май не съм в час, но току-що в новините по 1 канал интервюираха живееща в КАВАЛА жена, която каза, че от днес  при тях стават задължителни маските на открито. Т.е. не мога да избегна маските, заменяйки Ситония с Кавала?
Сигурно ли е, че е ставало въпрос за Кавала? Града не е включен към разпоредбите с маските.

# 670
Това са новите рестирикции от днес. Нищо не пише за Кавала
https://www.ekathimerini.com/256099/article/ekathimerini/news/re … itsa-pella-pieria

# 671
Сигурно е, превъртях назад, за да чуя още веднъж. Интервюираха не официален представител, а "местна" българка. Надявам се тя да греши. Аз се притесних да не би Кавала и Халкидики да са в един и същи административен район, но гугъл казва, че не са Simple Smile

# 672
Не, Кавала, както и Тасос, е район Източна Македония и Тракия. И там има някои ограничения (като забрана на събирания и затваряне на заведенията след полунощ), но не и маски.

Vald,
Монолити е дълъг километри и зависи къде. По-добре е в по-южната част. Но има и други, по-хубави плажове в района.

# 673
  • София

Тази вечер в заведенията хората бяха без маски. Поэулиците имаше и хора, които носят.

# 674
Маските са задължителни на открито и закрито.Това ,което е цитирала Bled  е точно така.Днес(вече вчера) е имало глоби на определени плажове в Ситоня,така ни каза един полицай.Ние бяхме на Трани Амудя-нямаше хора с маски.Само някои пристигащи бяха с маски.Ясно е ,че когато човек си лежи на плажа или се къпе няма как да е с маска.Но ако се разхожда между чадърите и не спазва необходимата дистанция ,трябва да е с маска.Направи ми впечатление ,че децата в селото играят и карат колела с маски.До ресторанта се движихме  с маски,а там ги свалихме.Разрешават само по 4 човека на маса,но ако са от едно  семейство ,може и повече хора.На Касандра има по-малко хора   от Ситоня.По-известните бийч барове на Ситоня(в района на Никити) се запълват до 11ч. Иначе на свободните зони има много празни  пространства.
Водата и времето са супер.

Общи условия

Активация на акаунт